Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχεις το πακέτο;

Έχεις το πακέτο;
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 - 18:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Με βάση τα όσα συζητιούνται (κυρίως) στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή παίκτες που βλέπει ή «βλέπει» ο Ολυμπιακός είναι ευκαιρία να πούμε μερικά πράγματα. Είναι ξεκάθαρο ότι το να είσαι παίκτης του Ολυμπιακού δεν είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Για να είσαι παίκτης του Ολυμπιακού και να ανταποκρίνεσαι χρειάζεσαι αρκετά πράγματα, όχι μόνο ταλέντο.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν και σημαντικές εξαιρέσεις παίκτη που σε κάνουν να σκέφτεσαι αν το ταλέντο είναι το βασικό ζητούμενο. Έχουν υπάρξει παίκτες (σ.σ.: ας μην αναφέρουμε ονόματα, δεν υπάρχει λόγος υπάρχουν ουκ ολίγοι) με μέτριο ή κάτω του μετρίου ταλέντο που έμειναν χρόνια και ακόμα και σήμερα τους θυμόμαστε. Κι αυτό γιατί είχαν ψυχή, είχαν χαρακτήρα, ήταν εργατικοί και επαγγελματίες.

Αντιθέτως, έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό απίστευτα ταλαντούχοι παίκτες που έφυγαν σε μια... νύχτα αφού ούτε τις ψυχικές αντοχές που απαιτεί η φανέλα είχαν, ούτε επαγγελματίες ήταν ούτε τον απαραίτητο χαρακτήρα ήταν. Κοινώς, ήταν «λίγοι». Ακόμα και το θέμα της ηλικίας πολλές φορές είναι κάτι που συζητείται. Για παράδειγμα έχουμε δει 35άρηδες (βλέπε Βαλμπουενά που κοντεύει να κλείσει πια τα 36) που απορείς αν λέει αλήθεια η ταυτότητά τους. Και έχουμε δει 25άρηδες που πιστεύεις ότι είναι παλαίμαχοι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, για να μην το κουράζουμε άλλο, δεν χρειάζεται απλά έναν παίκτη με ταλέντο. Χρειάζεται ένα παίκτη που να έχει όλο το πακέτο ή, έστω, τα περισσότερα κομμάτια του «πακέτου». Χρειάζεται παίκτες και με ταλέντο και με χαρακτήρα και με επαγγελματισμό. Και φυσικά με πείνα για διάκριση. Κι αυτή η πείνα δεν... χορταίνει, απαραίτητα, με την ηλικία και τις κατακτήσεις. Είναι κάτι που ο σωστός παίκτης, αυτός με φιλοδοξία, φροντίζει να την κρατάει... νηστική διαρκώς για να μην έρχεται ποτέ ο κορεσμός.

ΥΓ: Θα συμφωνήσουμε, φαντάζομαι, ότι οι «ενέσεις» εμπειρίας και ποιότητας που έκανε τη σεζόν που μόλις τελείωσε στην ομάδα ο Πέντρο Μαρτίνς σε σχέση με την πρώτη του ήταν από τους σημαντικούς λόγους που ο Ολυμπιακός κατάφερε όσα είδαμε. Και νομίζω ότι ανάλογες «ενέσεις», με τη σωστή δοσολογία βέβαια, θέλει να κάνει και φέτος.

Διαβάστε επίσης