Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπεράσπιση... υφαλοκρηπίδας

Υπεράσπιση... υφαλοκρηπίδας
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 - 09:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η σεζόν-μαμούθ 2019/20 τέλειωσε για τον Ολυμπιακό και η ομάδα βρίσκεται σε μίνι σιέστα πριν αρχίσει δουλειά για τη νέα σεζόν. Μια σεζόν που, αναμφίβολα, θα είναι εξίσου ιδιαίτερη μ' αυτή που τελείωσε καθώς τα πάντα έχουν έρθει άνω-κάτω. Το καλεντάρι (όλων, όχι μόνο του Ολυμπιακού) έγινε... ακορντεόν και τα σώματα των παικτών που δοκιμάστηκαν σκληρά για να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο για περίπου 13 μήνες επιβάλλεται να επανέλθουν στη σωστή κατάσταση για ν' αντέξουν.

Με πολύ κόπο ο Ολυμπιακός ανέκτησε φέτος τα... σύνορά του, τη δική του... υφαλοκρηπίδα. Αυτά τα «σύνορα» του ανήκουν και οφείλει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να τα διαφυλάξει από δω και στο εξής. Οι... απέναντι ήταν, είναι και θα είναι προκλητικοί. Θα παίζουν πάντα με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Γι' αυτό στο λιμάνι οφείλουν να είναι όλοι σε εγρήγορση και ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα έχει βάλει τις... μηχανές στο φουλ για να αφήσει όσο το δυνατόν λιγότερες εκκρεμότητες αναφορικά με τον σχεδιασμό της όταν μπει ξανά σε διαδικασία δουλειάς.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι και αυτή η σεζόν θα είναι δύσκολη και γεμάτες φυσικές και τεχνητές αντιξοότητες. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι θα δοκιμαστούν τα όρια, σωματικά και ψυχικά, όλων στον Ολυμπιακό. Ωστόσο επίσης δεν χωράει αμφιβολία πως το «πράγμα» που λέγεται Ολυμπιακός είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί με το πιο ισχυρό μέταλλο απ' οτιδήποτε άλλο γνωρίζουμε στη χώρα.

Αν νομίζουμε ότι είδαμε... άγρια πράγματα αυτή τη σεζόν και πως δεν γίνεται να δούμε χειρότερα την ερχόμενη, ας αναθεωρήσουμε τώρα που είναι νωρίς...

Διαβάστε επίσης

Έχεις το πακέτο;

Έχεις το πακέτο;

Το ταλέντο μάλλον δεν είναι το πιο σημαντικό, σίγουρα δεν είναι το μόνο ζητούμενο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης