Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μα ήταν φοβικός στο Μόναχο

Μα ήταν φοβικός στο Μόναχο
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 - 10:39
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χθες το βράδυ, ή μάλλον ΚΑΙ χθες το βράδυ, ήρθε το ποδόσφαιρο, το κανονικό όχι αυτό που φαντασιώνονται κάποιοι, να φτύσει στα μούτρα τους ξυπνητζήδες, ξερολητζήδες αναλυτές παντώς τύπου και ιδιότητας. Εκείνους που όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε κλειστά στο Μόναχο κόντρα στη Μπάγερν έβγαζαν στη... σέντρα τον Μαρτίνς γιατί, λέει, έπαιζε φοβικά και δεν ρίσκαρε πιο πολύ για να κερδίσει κάτι. Εκείνους που έλεγαν ότι η εικόνα των ερυθρόλευκων δεν τους τιμούσε.

Πόσο... δίκιο είχαν. Πόση μπάλα ξέρουν. Έπρεπε να βγει στο... ξέφωτο ο Ολυμπιακός για να γίνει το χατίρι των... ειδικών και να γελάσει η Ευρώπη μαζί του όπως γέλασε με τη Μπαρτσελόνα. Όταν ασελγεί σε ομάδες του μεγέθους της Μπαρτσελόνα η Μπάγερν, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει σε άλλες. Τι να λέμε τώρα; Κάθε φορά το ποδόσφαιρο παραδίδει μαθήματα. Αλλά στην Ψωροκώσταινα αποδεικνύεται κάθε φορά ότι είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Είναι οι καιροί τέτοιοι. Ο καθένας έχει «βήμα», δημόσιο λόγο. Είτε λέγεται facebook είτε ραδιοφωνικά ερτζιανά όπου με ευχαρίστηση δίνεται «βήμα» σε κάθε προπονητο-τεχνικοδιευθυντο-προεδρο. Ό,τι αρλούμπα θες ακούς από ανθρώπους που είναι βέβαιοι ότι ξέρουν πολύ καλύτερα από τον κάθε κανονικό προπονητή.

Βεβαίως, όταν σε... σιγοντάρει κι αυτός που είναι μπροστά από το μικρόφωνο, ο υποτιθέμενος ειδικός και γνώστης, λογικό είναι να πιστέψεις κι εσύ ότι τα λες καλά. Αναπαράγονται με τόση μεγάλη συχνότητα και τέτοιο όγκο οι αρλούμπες που περνάνε ως απολύτως σωστά πράγματα, ως δεδομένα. Και όποιος... τολμήσει να πει κάτι αντίθετο τον... τρώει η μαρμάγκα και του κολλάνε την ταμπέλα του μυρωδιά και άσχετου. Ήταν φοβικός λοιπόν ο Ολυμπιακός στο Μόναχο και η ίδια η Μπάγερν, κόντρα στην Μπαρτσελόνα μας έδειξε πόσο καλά έκανε που ήταν.

ΥΓ: «Το πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες, ενώ οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση». ΑΥΤΟ.

Διαβάστε επίσης