Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περιστέρι αλλά όχι της... ειρήνης

Περιστέρι αλλά όχι της... ειρήνης
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 - 10:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πέρυσι; Νίκη με γκολ του Χασάν στο 90'. Πρόπερσι; Νίκη με γκολ του Βούκοβιτς στο 90+3'. Μόνο μία φορά ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει με δύο γκολ διαφορά τον Ατρόμητο στο Περιστέρι την τελευταία 10ετία, κι αυτό συνέβη όταν στο ματς δεν υπήρχε άγχος, τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2011/12 με τους ερυθρόλευκους ήδη πρωταθλητές.

Από εκεί και έπειτα έχουμε... πόλεμο. Νίκη Ολυμπιακού 1-0 τη σεζόν 2012/13 για την 5η αγωνιστική, 0-0 ένα χρόνο μετά (2013/14) για την 19η αγωνιστική, ήττα 1-0 τη σεζόν 2014/15 για την 5η αγωνιστική. Αυτή η ήττα μάλιστα ήρθε με γκολ δικού του -δανεικού- παίκτη, του Καραμάνου!

Και συνεχίζουμε.

Νίκη με 2-1 τη σεζόν 2015/16 για την 8η αγωνιστική, και νίκη με 1-0 αμέσως μετά (2016/17). Ισοπαλία (2-2) στο 90' με γκολ του Χατζισαφί ήταν το αποτέλεσμα της σεζόν 2017/18. Αν δεν αρκούν αυτά για να αντιληφθούμε πόσο δύσκολο είναι το σημερινό ματς στο Περιστέρι, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να το κάνω πιο... λιανά.

Άπαντες έχουν... επενδύσει μερικές από τις τελευταίες τους ελπίδες για αλλαγή της κατάστασης στη βαθμολογία σ' αυτό το ματς. Θέλουν να δουν τον Ολυμπιακό να χάνει, ή έστω να μην κερδίζει, για να αναθαρρήσουν. Κι αυτό ακριβώς πρέπει να φροντίσει ο Ολυμπιακός ΝΑ ΜΗΝ συμβεί. Στα δικά μου μάτια, όπως έγραφα και χθες, αυτή η Κυριακή, αυτή η αγωνιστική, είναι τεράστιας σημασίας αφού περιλαμβάνει και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Με νίκη των ερυθρόλευκων το... πουλάκι θα πετάξει οριστικά. Προφανώς ακόμα κι αν όλα έρθουν στραβά, ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί γιατί εκτός από προβάδισμα έχει και καλύτερη και πιο συνεπή ομάδα. Απλά καλό θα είναι να μη δώσει ελπίδα στους άλλους και να μην αγχωθεί ο ίδιος ώστε να αφοσιωθεί με την άνεσή του στην Αϊντχόφεν.

Διαβάστε επίσης

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού

Αλλοιώνει την ικανότητα των ανθρώπων να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...