Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο νέος (που δεν είναι πάντα ωραίος) και ο παλιός

Ο νέος (που δεν είναι πάντα ωραίος) και ο παλιός
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 - 13:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός αλλιώς». Όσοι έχουμε πάει φαντάροι (και όσοι δεν έχουν πάει φαντάροι ακόμα) την έχουμε (αρχικά) ακούσει και (ύστερα) εκστομίσει τη συγκεκριμένη φράση. Τη θυμήθηκα με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Υπάρχουν κάποιοι (ελάχιστοι νομίζω) που θεωρούν ότι η κίνηση δεν ήταν ενδεδειγμένη. Φοβούνται ότι ο Γάλλος θα στερήσει χρόνο από κάποιον νεότερο παίκτη. Οι ίδιοι (όπως κι εγώ, δεν κρύβομαι) είχα ενθουσιαστεί με την απόκτηση του πολύ νεότερου Ρούμπεν Βινάγκρε στην αρχή της σεζόν.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στη συγκεκριμένη περίσταση αλλά και άλλες ανάλογες, ο νέος δεν είναι πάντα ωραίος κι ας είναι πολύ ταλαντούχος. Από την άλλη, ούτε ο παλιός είναι πάντα αλλιώς. Θυμάμαι την υποδοχή του Μίκαελ Εσιέν (που είχε προταθεί πρώτα στον Ολυμπιακό αλλά ευτυχώς οι ερυθρόλευκοι δεν... τσίμπησαν) από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και όλο τον πράσινο οργανισμό. Περίπου ως... Μεσσίας είχε γίνει δεκτός αλλά δεν μπορούσε να κάνει τα ποδοσφαιρικά θαύματα που ήλπιζαν άπαντες.

Ο Βαλμπουενά ωστόσο, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δεν... κλέβει χρόνο από κάποιον. Τον κερδίζει μόνος του με την εικόνα του όχι μόνο στο γήπεδο αλλά ΚΑΙ στις προπονήσεις. Εκεί που ο Πέδρο Μαρτίνς αποφασίζει ποιούς πρέπει να επιλέξει για το αρχικό σχήμα. Και όπως έχει αποδείξει πολλάκις ο Πορτογάλος τεχνικός, δεν... κολλάει σε ονόματα ούτε έχει παδιά και αποπαίδια. Θα βάλει εκείνους που θεωρεί ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση και εξυπηρετούν το πλάνο του. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Τόσο απλό.

ΥΓ: Ο τρόπος που έχουν υποδεχθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι / ΜΜΕ τις εκλογές της ΕΠΟ αφενός επιβεβαιώνει τα όσα φώναζε τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός και αφετέρου εξηγεί για ποιό λόγο οι χαρές τους θα είναι τόσο περαστικές και σπάνιες όσο τα πρωταθλήματα των δύο δικεφάλων. Κάθε 20, 30 και 40 χρόνια.

ΥΓ2: Όπως έχουμε συζητήσει μαζί, από τούτη εδώ τη «γωνιά», κατ' επανάληψη, όλα αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν στην ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια, οδηγούν τον Ολυμπιακό στον γνωστό μονόδρομο. Τον μονόδρομο του να προσπαθεί να βελτιώνεται αγωνιστικά όσο περισσότερο γίνεται γιατί θα αυξάνονται σεζόν με τη σεζόν τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει. Καθαρά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά που του βάζουν τεχνηέντως οι γνωστοί άγνωστοι...

Διαβάστε επίσης

Εθνική των... χατιριών

Εθνική των... χατιριών

Όσο γεμίζεις εξαιρέσεις τους κανόνες, κανόνες γίνονται οι σφαλιάρες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.