Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχει κι άλλο (;) «κάρβουνο»

Έχει κι άλλο (;) «κάρβουνο»
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ανήκω σ' αυτούς που δεν θεωρεί δεδομένο (και εκνευρίζεται όταν αναπαράγεται με ευκολία και διαρκώς η ατάκα: δεν εκμεταλλευτήκαμε τη γενιά του 2004) ότι οι παίκτες που σήκωσαν το ΕΥΡΩ είναι ή μπορούν να γίνουν ντε και καλά σπουδαίοι διοικητικοί / διαχειριστές στα κοινά του ποδοσφαίρου.

Μπορεί να είσαι εξαιρετικός παίκτης αλλά χάλια προπονητής ή τεχνικός διευθυντής και το αντίστροφο. Ενδεχομένως και κάποιοι εξ' αυτών να το... έχουν αλλά τα πάντα φαίνονται στο γήπεδο. Από την άλλη, βλέποντας ποιούς είχαν απέναντί τους οι διεθνείς που «κατέβηκαν» στις εκλογές λέω, δε μπορεί, καλύτεροι θα είναι από ιδιοκτήτες καφενείου ή ό,τι άλλο.

Δεν έχω κάτι με τους ιδιοκτήτες καφενείων, κάθε άλλο. Με τους ιδιοκτήτες καφενείων που θέλουν να αποφασίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο έχω. Ή θα φτιάχνεις καλό καφέ, ή καλό ποδόσφαιρο, όχι και τα δύο.

Έγραφα χθες, ελάχιστες ώρες πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ, «όχι άλλο κάρβουνο μωρέ». Δυστυχώς (ελπίζω να κάνω πολύ λάθος) θα χρειαστεί να καταναλώσουμε κι άλλο τέτοιο αφού το μόνο που μοιάζει να άλλαξε στην ελληνική ομοσπονδία είναι το «περιτύλιγμα».

«Δικός μας», ήταν η ατάκα που τον συνόδεψε σε όλη τη διάρκεια της αποτυχημένης θητείας του τον Βαγγέλη Γραμμένο. «Αρχηγός της εθνικής του ΕΥΡΩ», λέει η... ταμπέλα του Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά η ανάμνηση του ποδοσφαιρικού του παρελθόντος (και πολύ μακρινού πια, μεγαλώσαμε όλοι...) δεν φτάνει για να διοικήσει πραγματικά. Και πολύ σύντομα, όταν καταλάβει αν θα έχει την ευκαιρία να διοικήσει κανονικά, θα κληθεί να αποδείξει αν μπορεί να είναι ηγέτης και αρχηγός και εκτός γηπέδου.

Γιατί αν είσαι ο Ζαγοράκης και αντιληφθείς ότι επί τους ουσίας δεν διοικείς, ένας δρόμος υπάρχει για κάποιον που έχει κάτι μέσα του ως χαρακτήρας... Και είναι μονόδρομος...

Στο διά ταύτα, είναι ξεκάθαρο ότι για τον Ολυμπιακό η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι όπως ήταν ανέκαθεν. ΜΟΝΟΣ του οφείλει να προσπαθεί για το δικό του καλό. Δίχως να περιμένει ουσιαστική βοήθεια (καλώς εννοούμενη βοήθεια, τα ποδοσφαιρικά αυτονόητα) από τρίτους και δη την Ομοσπονδία που είναι αρμόδια και υπεύθυνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΜΟΝΟΣ του οφείλει να προσπαθεί να βελτιώνεται για να συνεχίσει να τα βάζει με επιτυχία με τα θηρία (σε εισαγωγικά) εντός συνόρων που θέλουν να του βάζουν τρικλοποδιές και τα θηρία (εκτός εισαγωγικών) εκτός συνόρων (Άρσεναλ, Μίλαν, Τότεναμ, Μπάγερν, Σίτι κτλ) που λατρεύει να αναμετράται με μαζί τους.

Διαβάστε επίσης