Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Τρίπολη, η... Ξάνθη και το «κόψιμο» λόγω χαρακτήρα

Η Τρίπολη, η... Ξάνθη και το «κόψιμο» λόγω χαρακτήρα
Κυριακή, 9 Μαΐου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τι μπορεί να περιμένει κανείς στο σημερινό ματς της Τρίπολης από τον Ολυμπιακό; Λίγο πολύ ό,τι και σ' αυτό με τον Άρη. Να δει «πράγματα» από παίκτες που θα τους δοθεί η ευκαιρία. Να δει διάθεση. Να δει καλώς εννοούμενο αγωνιστικό νεύρο. Να δει επιθυμία παραμονής στο ρόστερ και τη νέα σεζόν. Οι σοβαρές αποφάσεις παίρνονται από τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή από τα όσα έχει κάνει ένας παίκτης καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο επειδή κάποιοι παίκτες δεν ήταν στην πρώτη... γραμμή και βρίσκονταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας τον περισσότερο καιρό, καλούνται τώρα να δείξουν πράγματα σ' αυτά τα μικρά δείγματα.

Είναι εν μέρει άδικο αλλά από την άλλη η ομάδα δεν θα μπορούσε ν' αλλάξει 11άδες σαν τα... πουκάμισα. Προείχε η συνοχή που θα έθετε σε μικρότερο δυνατό ρίσκο τα αποτελέσματα. Εξάλλου, δεν περιμένει κανείς από σύνολα σαν το σημερινό, που λογικά δεν υπάρχει μεγάλη χημεία, να δει σούπερ εμφάνιση κάποιου ή κάποιων παικτών. Διάθεση περιμένει να δει. Και εξυπνάδα και σωστές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είμαστε για τα καλά στην τελική ευθεία της σεζόν και ο Ολυμπιακός θα χρησιμοποιήσει και αυτό το ματς για να ολοκληρώσει την εικόνα του για όλους και να γίνουν όσο πιο δυνατόν καλύτερες αξιολογήσεις.

ΥΓ: Γιατί μπαμπά; Ρωτήστε την Ξάνθη. Όλο και κάπως θα σας διαφωτίσει.

ΥΓ2: Μόνο εύκολα δεν θα είναι τα δύο ματς που έχουν απομείνει με τον ΠΑΟΚ για πλέι οφ και κύπελλο. Γι' αυτό πρέπει ο Ολυμπιακός να παραμείνει συγκεντρωμένος, σοβαρός και να έχει τη δίψα που είχε όταν γινόταν σέντρα στη σεζόν και τίποτα δεν είχε κατακτηθεί. Για τον δικέφαλο εξάλλου αυτά τα δύο ματς είναι οι τελευταίες ευκαιρίες να αμβλύνει τις εντυπώσεις μιας κακής σεζόν.

ΥΓ3: Έγραφα χθες για το προφίλ (κυρίως) παικτών και προπονητών που καλό θα είναι να συνεργάζεται μαζί τους ο Ολυμπιακός υπογραμμίζοντας τη σημασία του αισθήματος δέσμευσης. Να συμπληρώσω ότι εξίσου σημαντικό είναι ένας παίκτης να πληροί και συγκεκριμένα στοιχεία χαρακτήρα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον πολύ σημαντικό αγωνιστικό χαρακτήρα. Μιλάω για τη συμπεριφορά. Ένας εξαιρετικός παίκτης που δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια δεν (πρέπει να) έχει θέση στην ομάδα. Αν δεν κάνω λάθος, που νομίζω δεν κάνω, πια ο Ολυμπιακός στις μεταγραφικές του αναζητήσεις το έχει πάει και σ' αυτό το επίπεδο. Δεν ρωτάει μόνο για την παικτική ικανότητα και το ιατρικό ιστορικό. Ρωτάει και για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά και το πως λειτουργεί στο σύνολο. Αν π.χ. «στραβώνει» και δημιουργεί προβλήματα όταν δεν παίζει. Και αν οι πληροφορίες είναι αρνητικές, «κόβει» κόσμο. Ένα από τα μεγάλα όπλα του Ολυμπιακού της τρέχουσας 3ετίας ήταν τα εξαιρετικά αποδυτήρια. Κι αυτό δεν πρέπει ν' αλλάξει με τίποτα γιατί κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα το βρει μπροστά του και πιθανότατα με κακό τρόπο.

Διαβάστε επίσης