Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας μιλήσουμε για (δέσμευση) Ολυμπιακό

Ας μιλήσουμε για (δέσμευση) Ολυμπιακό
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνει ο όγκος δεδομένων που κουβαλάω κι εγώ και καθένας μας στον σκληρό δίσκο της μνήμης, τόσο μεγαλώνει η πεποίθησή μου αναφορικά με τους παίκτες (αλλά και τους προπονητές) που είναι καλό να ψάχνει και να αποκτά ο Ολυμπιακός. Και σκέφτηκα να «πιάσουμε» αυτή την κουβέντα σήμερα όταν άκουσα χθες την ατάκα του Πέντρο Μαρτίνς στη nova όταν ρωτήθηκε για δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει δεχθεί κρούση από τη Γουλβς. «Ας μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό», κατέληξε στη σύντομη απάντησή του ενώ η έκφραση του προσώπου του έδειχνε να εννοεί 100% όσα έλεγε και δεν προσπαθούσε να... ντριμπλάρει ή να αποφύγει κάτι.

Η δική μου ταπεινή γνώμη είναι πως η ικανότητα και το ταλέντο δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για σύναψη συνεργασίας με παίκτη ή προπονητή. Εξίσου ίδιας βαρύτητας είναι και κάτι άλλο. Η επιθυμία. Η διάθεση για δέσμευση, ψυχική και σωματική. Ο Μαρτίνς πέρασε δύσκολα τον πρώτο του χρόνο στον Ολυμπιακό, ακόμα και πέρυσι ως τα μισά της σεζόν δεν ήταν άνετα τα πράγματα αφού, ακόμα, η ομάδα δεν είχε κερδίσει κάτι και υπήρχε κόσμος που απορούσε / αναρωτιόταν αν είναι ικανός να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες. Ακόμα και τότε λοιπόν ο Πορτογάλος ήταν ΕΚΕΙ. Πιστός. Αφοσιωμένος στη δουλειά του. Προσπαθούσε να αφήνει στην άκρη τους ψιθύρους και την αμφισβήτηση και να δουλεύει ακόμα πιο σκληρά για να κάνει πράξη αυτό που είχε σχεδιάσει στο μυαλό του. Και χθες η έκφρασή του και η απάντησή του στην ερώτηση περί Γουλβς, τα είπαν όλα! Ας μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό.

Αυτό ακριβώς θέλω λοιπόν και από τους παίκτες. Να θέλουν να μιλάνε για τον Ολυμπιακό. Να είναι ΕΔΩ σωματικά και πνευματικά. Να δίνονται στην ομάδα και να δένονται με την ομάδα. Μακάρι όσοι βρίσκονται κάθε φορά στον Ολυμπιακό να κατανοούν και να αισθάνονται ότι αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί και να αισθάνονται ευγνωμοσύνη. Να ξεπληρώνουν σε προπονήσεις και ματς τα χρήματα που μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Μια στιγμή, μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να γίνονται και οπαδοί του Ολυμπιακού. Είναι αδύνατο ειδικά με τους ξένους. Λέω ότι οφείλουν να αισθάνονται τη δέσμευση, έστω κι αν αυτή είναι απολύτως επαγγελματική. Γιατί, στον αντίποδα, είναι και στα όρια του αηδιαστικού να βλέπεις παίκτες να φιλάνε κάθε τρεις και λίγο τη φανέλα κι ενώ καταλαβαίνεις ότι δεν το αισθάνονται και τόσο αλλά προσπαθούν να γίνουν αρεστοί και να εξαργυρώσουν μια τέτοια κίνηση με αυξημένη δημοφιλία.

ΥΓ: Κατά πως φαίνεται ο Ολυμπιακός θα πάει στην Τρίπολη με 11άδα ανάλογη μ' εκείνη που είχε στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αρη. Ο Μαρτίνς αναμένεται να δώσει κι άλλες ευκαιρίες ενώ όπως δήλωσε στη nova θα παίξει βασικός ο Τζολάκης.

Διαβάστε επίσης