Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ενέσεις» ποιότητας και εμπειρίας

«Ενέσεις» ποιότητας και εμπειρίας
Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 - 10:24
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στο πρώτο ματς με τη Νέφτσι, λόγω των πάμπολλων προβλημάτων, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με μια 11άδα που είχε μέσο όρο ηλικίας τα 24,5 χρόνια και στο φινάλε του ματς, μετά την αποβολή του Μπουχαλάκη και τα άλλα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία, ο μέσος όρος ήταν τα 23,3 χρόνια! Να θυμίσω ότι σ' εκείνο το ματς ήταν εκτός οι Ελ Αραμπί, Σωκράτης και Εμβιλά.

Έγινε και το πρώτο ματς με τη Λουντογκόρετς και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει ως βασικούς κανέναν από τους συγκεκριμένους πολύπειρους και πολύ ποιοτικούς παίκτες του. Πλέον η λογική λέει ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα μπορεί να ποντάρει στους δύο (Ελ Αραμπί 34 και Εμβιλά 31) εκ των τριών για τη βασική 11άδα και θα έχει τον άλλο (Σωκράτης 33) στον πάγκο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σ' ένα παιχνίδι όπου θα κριθεί μια πρόκριση ο Ολυμπιακός θα κάνει σημαντικές «ενέσεις» εμπειρίας και ποιότητας στο αρχικό του σχήμα. Ήταν ωραίο που τα κατάφερε κόντρα στη Νέφτσι με νέα παιδιά. Είναι απαραίτητο κόντρα στη σαφώς πιο δυνατή Λουντογκόρετς να έχει πιο «ψημένους» παίκτες χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι νεαροί και ταλαντούχοι του δεν μπορούν απαραίτητα να τα καταφέρουν.

Όπως και να 'χει, οι περισσότερες διαθέσιμες επιλογές στα χέρια του προπονητή μόνο ως κάτι θετικό πρέπει να υπολογιστεί. Θα έχει την ευκαιρία να κάνει πιο άνετα τα πλάνα του και για το αρχικό σχήμα και φυσικά να αλλάξει κάτι στην πορεία του ματς ανάλογα με την εξέλιξή του. Και στα δύο ματς με τη Νέφτσι αλλά και ως ένα σημαντικό βαθμό κόντρα στη Λουντογκόρετς στο Γ. Καραϊσκάκης τα χέρια του ήταν «δεμένα». Στη Βουλγαρία φαίνεται ότι θα είναι τα πράγματα καλύτερα.

ΥΓ: Πολύ ενδιαφέρον ερωτηματικό θα είναι στη ρεβάνς ο Χένρι Ονιεκουρού. Θα ποντάρει πάνω του άραγε ο Μαρτίνς; Κι αν ναι (προφανώς ως αλλαγή) τι θα μπορέσει να προσφέρει; Η λογική λέει όχι κοντά σ' αυτό που μπορεί. Έχει κάνει ελάχιστες προπονήσεις με τον Ολυμπιακό κι ακόμα δεν ξέρει το στυλ παιχνιδιού της ομάδας και των συμπαικτών του. Όμως είναι ένας ποιοτικός και γρήγορος παίκτης που θα προσπαθήσει, αν του δοθεί η ευκαιρία, να κάνει πράγματα καθαρά ατομικά.

Διαβάστε επίσης

Μικροί ή μεγάλοι;

Μικροί ή μεγάλοι;

Η συμπεριφορά στις προπονήσεις και όσα κάνει στο γήπεδο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Τα λέμε σε έξι μέρες

Τα λέμε σε έξι μέρες

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το πρώτο ματς με τη Λουντογκόρετς, αλλά και για εκείνο που έρχεται σε μία εβδομάδα.