Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η εκμετάλλευση της «αρρώστιας» σου

Η εκμετάλλευση της «αρρώστιας» σου
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 - 10:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης άρχισαν οι υπερωρίες σε διάφορα «μετερίζια». Ενημερωθήκαμε τι έγραψαν και όχι οι επίσημοι «λογαριασμοί» του Ολυμπιακού στα κοινωνικά δίκτυα, που δεν μαθαίνουμε βέβαια ποτέ στις καρπαζιές του ΠΑΟΚ από χωριά τύπου Έστερσουντ γιατί, μάλλον, «πέφτει» το ίντερνετ... Μάθαμε για τα «λάθη» του Μαρτίνς, διαβάσαμε πως... μίκρυνε ο Ολυμπιακός με 100 εκατ. ευρώ έσοδα σε 2 χρόνια (αλλά αντιθέτως δεν μικραίνει ποτέ ο ΠΑΟΚ).

Υπογραμμίστηκε ότι ο αποκλεισμός ήρθε από ομάδα με το 1/3 της χρηματιστηριακής αξίας των ερυθρολεύκων ενώ της Έστερσουντ πλησίαζε το ένα δισ. ευρώ ξέρω γω. Διαβάσαμε (ξανά) τα όσα έγραψαν οπαδοί στο facebook για τον Μαρινάκη και τον Μαρτίνς και το πως... κατάντησαν τον Ολυμπιακό. Έγιναν λογιστικές πράξεις σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει 30 εκατ. ευρώ χασούρα από τον αποκλεισμό. Μέχρι και το μαλλί του Ονιεκουρού έγινε πρώτο θέμα (όχι του Πασχαλάκη ή οι περυσινές... φιλοφρονήσεις που δέχθηκε στα επίσημα της Τούμπας) χάρη στο οποίο δεν χάθηκε η αφορμή να μας πουν πόσο... λείπουν οι Ολυμπιακοί από τον Ολυμπιακό.

Η... Ολυμπιακίλα όπως γράφτηκε. Μια Ολυμπιακίλα βέβαια που τα συγκεκριμένα «μετερίζια» την έχουν αποδοκιμάσει πολλάκις αλλά τώρα εκτιμούν ότι λείπει από τους πρωταθλητές... Μέχρι και «πράσινες» πένες χαρακτήρισαν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Λουντογκόρετς ως «απόλυτο κάζο». Ναι, του Παναθηναϊκού, που έχει ban και δεν δικαιούται καν να περάσει τα σύνορα και τις τελευταίες φορές που τα πέρασε γέλασε ο κάθε πικραμένος.

Γιατί τα υπογραμμίζω όλα αυτά; Για να καταλάβεις, εσύ που με διαβάζεις τώρα και από προχθές το βράδυ τα βλέπεις όλα μαύρα μη αντέχοντας τον ΠΡΩΤΟ καλοκαιρινό αποκλεισμό μετά από τόσα χρόνια, πόσο ΘΥΜΑ γίνεσαι. Πόσο επιτρέπεις να εκμεταλλεύονται την «αρρώστια» σου για την ομάδα. Την παίρνουν μαεστρικά και τη μετατρέπουν σε όπλο κατά της ομάδας που αγαπάς. Σου λένε τάχα μου ότι νοιάζονται και σπεύδουν να σου γράψουν όσα θέλεις να διαβάσεις γιατί «οι άλλοι», σαν και μένα π.χ., «καλύπτουν τη διοίκηση και σου λένε ψέματα». Κι εσύ λοιπόν που δε θες να σε κοροϊδεύουν φουντώνεις και λες πράγματα που απορώ πραγματικά αν τα πιστεύεις.

Αυτοί που σου λένε ότι είναι ντροπή να αποκλειστεί το Νο37 (Ολυμπιακός) της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ από το Νο54 (Λουντογκόρετς) δίχως ήττα και στα πέναλτι κι ενώ έχουν προηγηθεί τόσα προβλήματα και μια άδικη διαιτησία στο 1ο ματς (πολύ υπεράνω έγιναν όλοι ξαφνικά μ' αυτό το θέμα), δεν θεωρούν ντροπή ότι οι δικές τους ομάδες φιγουράρουν στο Νο62 (ΑΕΚ), το Νο98 (ΠΑΟΚ) και το Νο260 (Παναθηναϊκός). Και τρελαίνεσαι εσύ και μπαίνεις κάτω από κάθε άρθρο ή ποστάρισμα και βρίζεις τους πάντες και τα πάντα και ζητάς... κεφαλιά.

Ποιανού το κεφάλι ζητάς; Όλων αυτών που δημιούργησαν έναν από τους καλύτερους Ολυμπιακούς της ιστορίας; Ή μήπως δεν είναι ο Ολυμπιακός επί των ημερών του Μαρτίνς ένας από τους καλύτερους ever με απίθανες ευρωπαϊκές προκρίσεις (Μίλαν, Άρσεναλ) και δύο από τα πιο καρυδάτα πρωταθλήματα; Πως μπορείς να ξεχνάς τόσο εύκολα; Τι αγαπάς πιο πολύ, την ομάδα ή τις νίκες; Στη στραβή στηρίζεις και μ' αυτό τον τρόπο λες έμπρακτο ευχαριστώ, δεν χαλάς τον κόσμο όπως μετά τη Λαμία. Ποιός θα ευνοούνταν τότε αν εγκαταλείπονταν το πλάνο; Ποιός ευνοείται τώρα από την αναμπουμπούλα; Η ομάδα που λες ότι αγαπάς ή οι άλλες; Δώσε την απάντηση μόνος σου.

ΥΓ: Προφανώς και θα γίνει κριτική. Προφανώς και θα πει ο καθένας τη γνώμη του. Υπάρχει διαφορά ωστόσο μεταξύ γόνιμης κριτικής με σεβασμό προς όλους και αυτού του απίθανου που συμβαίνει από σημαντική μερίδα κόσμου μετά από κάθε (σπάνια) στραβή του Ολυμπιακού. Ή μήπως έχει κανείς την αίσθηση ότι χαλιέται περισσότερο απ' αυτόν που βάζει τα λεφτά;

Διαβάστε επίσης

Το «προνόμιο» Ολυμπιακός

Το «προνόμιο» Ολυμπιακός

Είναι ξεκάθαρο πως όποιος δεν νιώθει ότι αυτό είναι προνόμιο αργά ή γρήγορα θα περάσει την πόρτα της εξόδου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Μικροί ή μεγάλοι;

Μικροί ή μεγάλοι;

Η συμπεριφορά στις προπονήσεις και όσα κάνει στο γήπεδο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...