Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα μικρά πράγματα έφεραν τη μεγάλη νίκη

Τα μικρά πράγματα έφεραν τη μεγάλη νίκη
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 - 10:16
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Δεν θέλω να κάνει extremιές ο Ολυμπιακός σήμερα. Να κάνει τα μικρά αλλά πολύ σημαντικά πράγματα. Να πασάρει με ασφάλεια και ειδικά στα επικίνδυνα τετραγωνικά του γηπέδου. Να κινούνται οι παίκτες δίχως μπάλα για να ξεμαρκαριστούν. Να μαρκάρουν και στο χώρο και σε πρόσωπα (προ)βλέποντας την εξέλιξη μιας φάσης. Να υπάρχουν αλληλοκαλύψεις. Οι μπακ να βοηθούν τους εξτρέμ και το αντίστροφο», έγραφα χθες μερικές ώρες πριν από τη σέντρα του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό συνέβη συν την καθαρότητα του μυαλού στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν καλά αυτά τα μικρά αλλά τόσο σημαντικά πράγματα για να φτάσουν σε μια μεγάλη από κάθε πλευρά νίκη. Όσο είχαν αέρα στα πνευμόνια πίεσαν λυσσαλέα κλέβοντας μπάλες και στριμώχνοντας τον ΠΑΟΚ που στάθηκε τυχερός που ο φωτεινός πίνακας έγραφε μόνο 2-0 στο τέλος του α'ημιχρόνου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε ξανά πόσο σπουδαίος προπονητής είναι δένοντας... κόμπο τον Ραζβάν Λουτέσκου και απενεργοποιώντας πλήρως κάθε ατού του δικεφάλου που ήταν κομπάρσος στο α' ημίχρονο και μέχρι, περίπου, το 60ο λεπτό. Ύστερα που τα ερυθρόλευκα πνευμόνια άρχισαν να ξεμένουν από αέρα ήταν φυσιολογικό να έρθει και η πίεση από πλευράς ΠΑΟΚ. Παίζουν και οι άλλοι, δεν παίζει μόνος του ο Ολυμπιακός, ας μην το ξεχνάμε αυτό... Όπως και να 'χει, η νίκη ήρθε και οι πρωταθλητές είναι στο +4β. από τον δικέφαλο του βορρά και τον ακολουθεί σε απόσταση... αναπνοής η ΑΕΚ. Ο προπονητής των Πειραιωτών κλήθηκε να διαλέξει. Γνώριζε ότι είναι αδύνατο να παίξει η ομάδα του στα κόκκινα επί 90 λεπτά προερχόμενη από ένα ταξίδι και ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι στη Γερμανία. Πόνταρε στο «τα δίνουμε όλα στο α' ημίχρονο» και δικαιώθηκε αφού σ' αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις της νίκης.

Πλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να... φορτίσουν τις μπαταρίες τους μέχρι το Σάββατο που θα φιλοξενηθούν από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο σε μία ακόμα δύσκολη αποστολή και ακολούθως να δώσουν έναν τελικό πρωτιάς ευρωπαϊκού ομίλου με την Αϊντραχτ στο Γ.Καραϊσκάκης.

ΥΓ: Πόσο κρίμα είναι που ο Γκάρι Ροντρίγκες έπρεπε να βγει στο ημίχρονο καθώς αισθάνθηκε μια ενόχληση. Το κέφι του και οι ιδέες που είχε στη δημιουργία ήταν πολύτιμες και βοήθησαν να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη.

ΥΓ2: Για τον Αγκιμπού Καμαρά τι να πει κανείς; Τα... λέει όλα μόνος του στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης

Με ξεκούραστο μυαλό

Με ξεκούραστο μυαλό

Προσωπικά εξίσου σημαντική με την σωματική κόπωση θεωρώ και την κούραση του μυαλού. Ο Σπύρος Γρομητσάρης αναλύει τη σκέψη του μέσα από το gavros.gr.