Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΥΤΗ τη στιγμή λέει +5β. ο πίνακας...

ΑΥΤΗ τη στιγμή λέει +5β. ο πίνακας...
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 - 10:16
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στα Γιάννενα όπου επί 70 λεπτά ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, κέρδισε με μια κόντρα σε σουτ στο 90'. Με τον ΠΑΟ έβαλε ένα γκολ νωρίς και ύστερα... ταμπούρι ενώ οι πράσινοι τα έχαναν και πάνω στη γραμμή. Μια, δυο, τρεις... Πόσο ακόμα να κοροϊδέψεις το άθλημα; Πόσες φορές να σου χαμογελάει η τύχη; Ήρθε το ματς στην Τρίπολη για να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι ξέρουμε, δηλαδή ότι η ΑΕΚ είναι χαμηλοτάβανη κι ας την χαρακτηρίζουν εδώ και καιρό αρκετοί υπερ-ομάδα και ισότιμη διεκδικήτρια του τίτλου με τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως και σ' αυτή την περίπτωση (είναι... διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ) υπήρχε έτοιμο το αφήγημα. Το γήπεδο λέει ήταν χάλια και δεν έπρεπε να παιχτεί το ματς. Κι επειδή φυσικά δεν έθεσαν ποτέ αίτημα μη διεξαγωγής του ματς, ούτε στο ημίχρονο γιατί δεν υπήρχε λόγος, τέτοια ματς έχουμε δει δεκάδες την Ελλάδα και όχι μόνο, αυτά τα... διέρρεαν μετά τη λήξη του ματς ότι τα έκαναν για να δικαιολογήσουν τη γκέλα και να δικαιολογηθούν στους οπαδούς τους. Και με τον... Θεό τα βάζουν πια, έχουν πάει σε άλλο επίπεδο. Πως... τολμάει να βρέχει όταν παίζει η ΑΕΚ και δεν μπορεί να ξεδιπλώσει την «τεράστια» κλάση του ο Μάνταλος;

Τεσπά. Νομίζω κακώς συζητάμε για την ΑΕΚ. Πάντα πρέπει να μας απασχολεί τι κάνει ο Ολυμπιακός. Και ο Ολυμπιακός απόψε έχει ένα ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ματς με τον Άρη. Μια ομάδα που είναι πολύ ποιοτική μεσοεπιθετικά, γρήγορη και επικίνδυνη. Μια ομάδα που δεν έχει κάτι να χάσει, δεν έχει το πρέπει της νίκης που έχει πάντα ο Ολυμπιακός και δη στο Γ. Καραϊσκάκης.

Επίσης δε θέλω καν να ακούω περί +8β. γιατί ΑΥΤΗ ΤΗ στιγμή που γράφω τούτες τις γραμμές (Κυριακή πρωί) ο Ολυμπιακός απέχει 5β. από την ΑΕΚ, όχι 8β. Μπορεί να πάει ΑΝ κερδίσει τον Άρη. Και το να κερδίσει τον Άρη ΔΕΝ είναι εύκολο. Πέρυσι, να θυμίσω, οι δύο ομάδες είχαν πάει 1-1 στο Φάληρο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0. Πριν από λίγες μέρες ο Άρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και σοβαρότητα απ' όλους καθ' όλη τη διάρκεια του ματς. Ακόμα και από τον κόσμο στην κερκίδα ώστε να μην αγχώσει την ομάδα αλλά αντιθέτως να της δώσει την ώθηση που χρειάζεται μετά την ήττα στην Αμβέρσα και το ψυχολογικό downιασμα που έφερε μαζί με τη μουρμούρα και την κατσάδα από τον προπονητή.

Διαβάστε επίσης