Ντουντούκα
Εποχή Κορδόν στο Θρύλο, έρχονται και τα πιο ωραία...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο Αβραάμ, ο Ματιέ και το μετά

Ο Αβραάμ, ο Ματιέ και το μετά
Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022 - 09:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μπορεί να «δει» κάποιος κάτι θετικό στο 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη; Ναι, μπορεί. Συνηθίζουμε να εστιάζουμε στα αρνητικά και η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν ουκ ολίγα σ' αυτή την αναμέτρηση, την πρώτη του Ολυμπιακού στο 2022. Υπήρξαν ωστόσο και δύο μεγάλα θετικά.

Το πρώτο η γενικότερη στάση και συμπεριφορά του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι ένα πρόσωπο αλλά αυτό του Αβραάμ προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό του τι εστί Ολυμπιακός και τι πρεσβεύει αυτή η ομάδα. Μαχητής. Σοβαρός. Επαγγελματίας. Νικητής. Εχθρός της ήττας και της αποτυχίας.

Στα 37 του ο Αβραάμ δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Έπαιξε (και) με τον Απόλλων ωστόσο λες και έπρεπε να αποδείξει τα πάντα για το ποιός είναι. Αν υπήρχαν άλλοι 2-3 ερυθρόλευκοι με την ίδια συμπεριφορά και νοοτροπία σ' αυτό το ματς δύσκολα δεν θα κέρδιζε ο Ολυμπιακός.

Δεύτερος, κατά τη γνώμη μου, με σωστή συμπεριφορά στην αναμέτρηση ήταν ένας άλλος 37άρης, ο Ματιέ Βαλμπουενά. Από τη στιγμή που μπήκε πάλεψε για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Δεν τα κατάφερε αφού ο Ελ Αραμπί έχασε το... άχαστο μετά την εξαιρετική ασίστ του Γάλλου, ωστόσο την προσπάθειά του την έκανε.

Το θέμα πια δεν είναι τι έγινε στη Ριζούπολη αλλά τι θα γίνει από 'δω και στο εξής. Η κριτική έγινε απ' όλους για όλους, έρχεται η ώρα των απαντήσεων. Όσοι θα είναι διαθέσιμοι στο ματς με τον Αστέρα πρέπει να αγωνιστούν με την απαιτούμενη νοοτροπία και να μην επιτρέψουν να φανούν οι πολλές και σημαντικές απουσίες. Φυσικά δεν είναι εύκολο, το να το λέμε εμείς απέξω είναι. Ωστόσο είναι επιβεβλημένο να υπάρχει η σωστή διάθεση.

ΥΓ: Νομίζω πως δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ισονομία του πρωταθλήματος ομάδες με τους ίδιους στόχους να μην αγωνίζονται τα ίδια Σαββατοκύριακα. Π.χ. πόσο δίκαιο είναι μια ομάδα με 3-4 κρούσματα covid να παίζει και μια άλλη με 7-8 να μην παίζει και να παίξει όταν θα είναι απολύτως «καθαρή»; Δεν υπάρχει μια αδικία σ' αυτό; Να παίζει δηλαδή κάποιος όταν θα είναι πλήρης και ο άλλος να παίζει μισός; Εσείς τι λέτε;

ΥΓ2: Εντάξει, αντιλαμβάνομαι ότι «χάλασε» άπαντες η εικόνα του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη αλλά ορισμένες κριτικές ξέφυγαν από κάθε μέτρο. Είναι ένα ζήτημα που πολύς κόσμος δεν μπορεί να διαχειριστεί το αποτυχημένο αποτέλεσμα ή μια κακή εμφάνιση. Αυτή η ομάδα είναι που πήγε τον εαυτό της στο +11, δεν της χαρίστηκε κάτι ούτε της έγινε κάποιο δώρο. Αυτή τώρα πήγε και στο +9 και μπορεί να αυξήσει ξανά ή να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά. Δεν παίζει μόνος του ο Ολυμπιακός, παίζουν και άλλοι.

Διαβάστε επίσης

Κανονικότητα σε μη κανονικότητα

Κανονικότητα σε μη κανονικότητα

Πάνω που είχαμε ξεφύγει όλοι λίγο μετά το Απόλλωνας - Ολυμπιακός ήρθε ο κορονοϊός να μας επαναφέρει στην τάξη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Super... Copa League

Super... Copa League

Μέχρι και τον Δεκέμβριο αγωνιούσαμε για τα συνεχόμενα σημαντικά ματς που είχε το καλεντάρι του Ιανουαρίου… Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τα δύο «αν» της ομιλίας

Τα δύο «αν» της ομιλίας

Δεν αλλάζουν τα γεγονότα. Αυτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία στα επόμενα ματς αρχής γενομένης απ' αυτό με τον Αστέρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.