Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα δύο «αν» της ομιλίας

Τα δύο «αν» της ομιλίας
Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022 - 09:43
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όπως είχε συμβεί και μετά τις ήττες με Αντβέρπ στην Αμβέρσα και Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, έτσι και μετά το 0-0 στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός δέχθηκε πολλή και σκληρή κριτική για τις εμφανίσεις του. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από τη λίστα εκείνων που «έσφαξαν» τους πρωταθλητές ως σύνολο αλλά και ως μονάδες για τον τρόπο που έπαιξαν σ' αυτά τα ματς και ειδικά το τελευταίο με τον ουραγό. Μου και μας κακοφάνηκε επειδή μιλάμε γι 'αυτή την ομάδα που τέτοια εικόνα δεν την συνηθίζει.

Το να μην παίζει καλά δεν απαγορεύεται, όπως δεν απαγορεύεται για καμία ομάδα του κόσμου. Να δείχνει ότι κάνει αγγαρεία και υποτιμά τον αντίπαλο δεν αρέσει και δεν ταιριάζει με τον Ολυμπιακό γενικώς και αυτή την ομάδα ειδικώς. Αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς διέπεται από σοβαρότητα. Κι αυτή δεν την είδαμε στη Ριζούπολη γι 'αυτό και ενόχλησε.

Τέλος πάντων, συνέβη. Δεν αλλάζουν τα γεγονότα. Αυτό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία στα επόμενα ματς αρχής γενομένης απ' αυτό με τον Αστέρα. Εξάλλου, ο Πέδρο Μαρτίνς στο Ρέντη δεν είχε μόνο επικριτική διάθεση στους ποδοσφαιριστές του. Δεν... έβαλε μόνο χέρι όπως λέμε λαϊκά. Προσπάθησε να... τσιγκλήσει τους παίκτες του. Να τους θυμίσει ποιοί πραγματικά είναι. Μια ομάδα που έχει κερδίσει με το σπαθί της τον σεβασμό όλων.

«Αν παίζουμε όπως με Απόλλωνα μπορεί να μας πάρει αποτέλεσμα οποιοσδήποτε. Δεν είμαστε αυτοί όμως. Είμαστε μια ομάδα που παλεύει διαρκώς και όταν παίζει όπως ξέρει και προσπαθεί δεν μπορεί να την κερδίσει κανείς. Περιμένω να δω άμεσα τις απαντήσεις σας στο γήπεδο», ήταν το νόημα όσων είπε ο Πέδρο Μαρτίνς στους παίκτες του και φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει πιο αναλυτικά για τα λάθη που διαπίστωσε και δεν θέλει να δει να επαναλαμβάνονται.

ΥΓ: Υπέπεσε στην αντίληψή μου μια δήλωση του Γιαννιώτα (ναι, του παίκτη που υποτίθεται αδικούνταν διαρκώς στον Ολυμπιακό και δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά) για το καθαρό μαρκάρισμα του Μπα στη Ριζούπολη και δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή όχι. Απ' αυτό που θυμάται, λέει, είχε στρωμένη τη μπάλα και τον βρήκε ο Μπα με συνέπεια να πρηστεί το πόδι του. Ήταν περίπλοκη φάση, λέει, και στην κρίση του διαιτητή να αποφασίσει κατά πόσο ο Μπα βρίσκει πρώτα τη μπάλα.

Ας πει κάποιος του Γιαννιώτα ότι και η κρίση του διαιτητή και η κρίση του VAR και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ήταν ΙΔΙΑ. Ο Μπα βρίσκει ΠΡΩΤΑ τη μπάλα, συνεπώς έκανε ένα καθαρό μαρκάρισμα. Και ο Γιαννιώτας είναι σίγουρο ότι την είχε ήδη δει τη φάση και γνώριζε τι συνέβη (γι' αυτό... ντρίμπλαρε και είπε τα περί περιπλοκότητας φάσης και κρίσης του διαιτητή) και πως δεν υπήρχε πέναλτι αλλά κατάλαβε σε τι κοινό θα απευθυνθεί και ήθελε να κάνει τη... χάρη και να αφήσει... σκιές για πέναλτι.

Διαβάστε επίσης

Ο Αβραάμ, ο Ματιέ και το μετά

Ο Αβραάμ, ο Ματιέ και το μετά

Το θέμα πια δεν είναι τι έγινε στη Ριζούπολη αλλά τι θα γίνει από 'δω και στο εξής. Η κριτική έγινε απ' όλους για όλους, έρχεται η ώρα των απαντήσεων. Blogάρει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Κανονικότητα σε μη κανονικότητα

Κανονικότητα σε μη κανονικότητα

Πάνω που είχαμε ξεφύγει όλοι λίγο μετά το Απόλλωνας - Ολυμπιακός ήρθε ο κορονοϊός να μας επαναφέρει στην τάξη. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.