Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «κέρδος» του Μπέργκαμο

Το «κέρδος» του Μπέργκαμο
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022 - 10:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν ήμουν πολύ αισιόδοξος για το χθεσινό ματς στο Μπέργκαμο και το παραδέχτηκα στο χθεσινό blog. Ο Ολυμπιακός με εξέπληξε ευχάριστα στην έδρα της ομάδας που είναι στην 25η θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ και έχει ένα μπάτζετ κοντά (ή και πάνω) από 400 εκατ.ευρώ. Δύσκολα θα περίμενε κανείς πιο τέλεια σχεδιασμένο και παιγμένο παιχνίδι από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο α' ημίχρονο. Κινδύνεψε λίγο και από στημένες μπάλες, έβαλε μια γκολάρα και είχε 2-3 ακόμα περιπτώσεις στις οποίες μια καλύτερη τελική πάση ή ένα καλύτερο τελείωμα θα του έδιναν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στο σκορ.
Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν εξέπληξε με τη διάταξη, μας το «έλεγε» καιρό ότι θα παίξει με 3άδα στόπερ επιλέγοντάς την από τα πρώτα ματς του 2022. Μας εξέπληξε ίσως με κάποια πρόσωπα αν και η αλήθεια είναι ότι στις προπονήσεις που προηγήθηκαν του αγώνα δεν δοκίμασε κάτι συγκεκριμένο, δοκίμασε σχεδόν τα πάντα.

Στο πρόσωπο του Ονιεκουρού (αλλά και εκείνα των Μασούρα, Τικίνιο) στο Μπέργκαμο ο Ολυμπιακός βρήκε έξοχο... αμυντικό. Ο Νιγηριανός έκανε πολλά κλεψίματα, έτρεξε ασταμάτητα και πάσαρε με τη μία προς τα εμπρός (όπως έκανε στη φάση του γκολ δίνοντας στον Μασούρα) βοηθώντας πολύ στο πολύ καλό α' ημίχρονο του Ολυμπιακού. Ακόμα και στο β' έτρεξε πολύ ενώ στο φινάλε, αν ο επόπτης δεν τον υποδείκνυε λανθασμένα οφ σάιντ, ίσως γινόταν και ο άνθρωπος ενός πιθανού 2-2. Με τα «αν» δεν κάνουμε... χωριό. Το 2-1 είναι γεγονός όπως γενονός είναι η πεποίθηση πως ο Ολυμπιακός μπορεί αυτό που πριν από το ματς στο Μπέργκαμο έμοιαζε πιο δύσκολο. Ναι, μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός εφόσον δεν επιτρέψει στην Αταλάντα να τον ταλαιπωρήσει περισσότερο από στημένες μπάλες στο Γ.Καραϊσκάκης κι αυτό μάλλον είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

Χάρηκα το δίχως άλλο ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του παραμονές του αγώνα. Κατέθεσαν στον αγωνιστικό χώρο χαρακτήρα και ταυτότητα. Με αυτά τα στοιχεία και μεγαλύτερη συγκέντρωση στη ρεβάνς του Γ.Καραϊσκάκης, μαζί με τον κόσμο τους, μπορούν την ανατροπή.

ΥΓ: Έχοντας κάνει ταξίδι στην Ιταλία και έχοντας παίξει ένα πολύ απαιτητικό ματς με την Αταλάντα, ο Ολυμπιακός γυρίζει στη βάση του και Σάββατο καπάκι φεύγει οδικώς για Βόλο όπου την Κυριακή φιλοξενείται από την ομώνυμη τοπική ομάδα για το πρωτάθλημα. Για μας που τα βλέπουμε αυτά από τις ανέσεις μας τα πάντα είναι εύκολα. Για 'κείνους που ταξιδεύουν και μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο δεν είναι και τόσο. Και δυστυχώς για την ομάδα η λέξη «ξεκούραση» είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή. Έως ότου έρθει η... άγια περίοδος των διακοπών της ομάδας υπάρχει καιρός.

Διαβάστε επίσης