Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ταυτότητα και χαρακτήρας

Ταυτότητα και χαρακτήρας
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 - 10:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δύσκολο; Παραπάνω από δύσκολο είναι. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει απόψε με μία ιταλική ομάδα. Παίζει με μία από τις πλέον ανερχόμενες ευρωπαϊκές ομάδες τα τελευταία χρόνια. Ελάχιστες σεζόν νωρίτερα η Αταλάντα ήταν κοντά στην 100η θέση του ranking της UEFA, πια είναι 25η. Και όπως ξέρετε, το ranking δεν σου το... χαρίζει κανείς, το κερδίζεις με τη μαγκιά και την αξία σου στον αγωνιστικό χώρο. Κοντά στα 400 εκατ.ευρώ κοστολογείται το ρόστερ της ομάδας του Γκασπερίνι επειδή είναι ένα ρόστερ γεμάτο με ποιότητα που ξεχειλίζει από τους σπουδαίους παίκτες της.

Αν σας έλεγα ότι είμαι πολύ αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα στο Μπέργκαμο θα σας έλεγα ψέματα και δε θέλω να σας πω τέτοια. Δεν είναι ηττοπάθεια, ρεαλισμός είναι. Νομίζω πως η Αταλάντα είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να τύχει στον Ολυμπιακό σ' αυτό τον ενδιάμεσο γύρο, τα πλέι οφ, του Europa League. Προτιμότερο κατ' εμέ θα ήταν να έβρισκε απέναντί του μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ιταλικού ποδοσφαίρου. Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως η Αταλάντα αποτελεί δημιούργημα ενός εξαιρετικού προπονητή. Ο Μαρτίνς είναι 4ο χρόνο στον Ολυμπιακό κι εμείς τα θεωρούμε πολλά. Ο 64χρονος Γκασπερίνι είναι εκεί από τον Ιουνίο του 2016... Έχει βάλει σφραγίδα από την κορυφή ως τα νύχια της ομάδας του Μπέργκαμο.

Προσωπικά αυτό που περιμένω / θέλω είναι ο Ολυμπιακός να κάνει αυτό που είπε ο προπονητής χθες στη συνέντευξη Τύπου. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε λόγο για κατάθεση ταυτότητας και χαρακτήρα. Είναι πολύ σημαντικό αν το καταφέρει αυτό ο Ολυμπιακός. Να δείξει τα... γονίδιά του. Την ταυτότητά του και τον χαρακτήρα του ως ομάδα. Φέτος μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του την έκανε σε ευρωπαϊκό ματς, με την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή του εντύπωση μέχρι την επόμενη, δηλαδή την αποψινή που ας ελπίσουμε πως θα είναι πολύ πολύ καλύτερη.

Για διατάξεις και πρόσωπα στην 11άδα, προσωπικά, δε μπορώ να μιλήσω, δεν είμαι αρμόδιος. Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στη θέση του Πέδρο Μαρτίνς που καλείται να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις. Κάθε μια απ' αυτές κάτι θα κερδίζει κάτι θα χάνει. Ας ελπίσουμε πως θα γίνει η επιλογή με τα περισσότερα κέρδη. Για μένα σημαντικό είναι τι θα κάνει ατομικά ο κάθε παίκτης. Πόσο αποφασισμένος και συγκεντρωμένος θα είναι.

ΥΓ: Όσοι είχαν την τύχη και πρόλαβαν να δουν τον Βασίλη Μποτίνο να αγωνίζεται λένε πως ήταν ένας από τους καλύτερους της ιστορίας και πως στο ποδόσφαιρο του σήμερα θα διέπρεπε και θα κέρδιζε πολλά χρήματα. Το σίγουρο είναι πως κέρδισε το σεβασμό όλων, όχι μόνο των Ολυμπιακών αλλά εκείνων που λατρεύουν το λαοφιλέστερο των αθλημάτων. Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Διαβάστε επίσης