Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κορμός και η νέα σεζόν

Ο κορμός και η νέα σεζόν
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 - 11:24
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μετά το φινάλε της φετινής ευρωπαϊκής περιπέτειας και με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το πολύ σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα στη Super League, εύλογα, η σκέψη πολλών πάει και στη νέα σεζόν. Δε λέω ότι είναι σωστό, λέω ότι συμβαίνει ειδικά στη δική μας -ποδοσφαιρική- κοινωνία που η ανυπομονησία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό και είμαστε... fast food σε όλα. Όλοι συζητούν για μεταγραφές που «πρέπει» να γίνουν και παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ που «πρέπει να φύγουν αφού δεν κάνουν». Σ’ αυτή τη διαδικασία, όπως καταλαβαίνετε, λέγονται ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ υπερβολές και κοτσάνες. Σε κοινωνικά δίκτυα και ραδιόφωνα όπου ο καθένας με τους -ηλεκτρονικούς- ή ραδιοφωνικούς «φίλους» του συζητά για την αγαπημένη του ομάδα. Κι επειδή οι «δεξαμενές» ανθρώπων είναι τεράστιες είναι τεράστιο και το εύρος των απόψεων. Όπως τεράστιες και οι κοτσάνες που ακούγονται. Οδηγούσα και λίγο έλειψε να μου φύγει το τιμόνι χθες όταν άκουσα σε μεσημεριανή εκπομπή ακροατή που δήλωνε Ολυμπιακός να λέει ότι η ομάδα δεν έχει κορμό και πως χρειάζεται τουλάχιστον 8 παίκτες 11άδας για τη νέα σεζόν! Το κακό δεν είναι ότι βρέθηκε ένας να το ξεστομίσει αυτό. Το κακό είναι ότι υπάρχουν κι άλλοι που έχουν την ίδια γνώμη. Μα, καλά θα πει κανείς, κι εσύ τώρα τι κάνεις; Μαλώνεις τον κόσμο; Δεν δικαιούται να έχει κάποιος μια γνώμη; Δεν μαλώνω κανέναν. Λέω κι εγώ τη γνώμη μου, ότι θεωρώ επιεικώς κοτσάνα να λέγεται ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κορμό και πως χρειάζεται τουλάχιστον 8 παίκτες για τη βασική 11άδα τη νέα σεζόν. Όσον αφορά στη γνώμη, συγνώμη κιόλας αλλά δεν γίνεται να έχουν όλοι γνώμη για όλα. Ας πούμε και μια φορά: δεν ξέρω, ας αφήσω εκείνον που ξέρει να μιλήσει και να αποφασίσει. Είμαστε μια κοινωνία ανθρώπων που όλοι έχουν γνώμη για όλα. Σόρι αλλά το στοιχειώδες IQ να έχει κανείς καταλαβαίνει ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μπορεί να κρίνει τα πάντα, αθλητικά, πολιτικά, οικονομικά, επιστημονικά, ιατρικά. Εκτός αν είμαστε λαός γεμάτος ιδιοφυΐες και δεν το έχουμε καταλάβει. Για ιδιοφυΐες πάντως, γενικώς κοινωνία, μάλλον δεν τα έχουμε πάει και τόσο καλά, ας ψαχτούμε λίγο...

ΥΓ: Τεράστια, από κάθε πλευρά, ήταν η νίκη του Ολυμπιακού στο Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις, εκεί που ηττήθηκαν οι πρωτοπόροι της Ευρωλίγκα. Ήταν τεράστια ψυχολογικά και φυσικά βαθμολογικά. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο Ολυμπιακός έχει δημιουργηθεί για να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην κορυφή της Ευρώπης. Κι αν δεν το κάνει φέτος, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, δε θα αργήσει η μέρα εφόσον μείνει πιστός στο πλάνο του και κάνει τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις.

Διαβάστε επίσης

Σε ποιον ανήκει το προνόμιο;

Σε ποιον ανήκει το προνόμιο;

Το παράδειγμα του Παπέ Σισέ είναι ένα απ' αυτά που αξίζει να προβάλλονται ως άξια να τα μιμηθούν άλλοι. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.