Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η γελοία συζήτηση και τα δύο σπουδαία

Η γελοία συζήτηση και τα δύο σπουδαία
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 - 11:17
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Απαγορεύεται να παίρνει πέναλτι άλλη ομάδα πλην του ΠΑΟΚ, όλοι το ξέρουν αυτό. Κι επειδή αυτό το... απαγορευτικό είναι σχεδόν απόλυτο, ακόμα και ένας γκολτζής της κλάσης και της εμπειρίας του Ελ Αραμπί όταν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα δεν ήξερε πως να το διαχειριστεί.

Έκανε βέβαια κι έναν περίπατο ως τη μικρή περιοχή ο Κουέστα για να αποκρούσει το πέναλτι αλλά υπήρξε και μούδιασμα του Γιουσέφ που είχε ξεχάσει πως εκτελούν πέναλτι, δεν είναι και ο Κούριτς δα... Σοβαρά τώρα, υπάρχει κόσμος που μιλάει για διαιτησία σ' ένα ματς που το λάθος των διαιτητών ήταν η μη επανάληψη του 1ου πέναλτι. Αμ αυτός ο Καμαρά του Άρη.

Του δίνεται η ευκαιρία για τετ-α-τετ και πάει και βουτάει και ανοίγει και τα πόδια για να... πείσει για την ανατροπή και κοπανάει τον Βατσλίκ στα χείλη. Ξέχασε ότι είμαστε στην εποχή του VAR και το όποιο ταλέντο στην... υποκριτική πάει περίπατο. Για να μη μιλήσουμε για τον Φαμπιάνο που αγκάλιασε και... βίδωσε στο έδαφος τον Σισέ και μετά διαμαρτύρονταν ότι δεν έκανε τίποτα. Απίθανα πράγματα. Σοβαρά τώρα; Πρέπει να μιλήσουμε για τη διαιτησία;

Γελάει όλος ο κόσμος. Και ΟΚ αυτοί που είναι σε δημοσιογραφική αποστολή δεν έχουν θέμα, θα γράψουν και ότι δεν δόθηκαν τρία πέναλτι στον Άρη και πέντε κόκκινες εις βάρος του Ολυμπιακού. Οι άλλοι όμως, πως εξηγείται; Τι κριτήριο έχουν; Πόσο εύκολα επηρεάζονται; Και νομίζουν ότι είναι και έξυπνοι. Τεσπα.

Ας αφήσουμε τη γελοία συζήτηση για τη διαιτησία και ας ασχοληθούμε μ' αυτά που έχουν σημασία. Ο Ολυμπιακός κέρδισε κι αυτό ήταν το σημαντικό μετά την ήττα στο Κλ.Βικελίδης. Δεν απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο αλλά παίζει ρόλο και ο αντίπαλος, μην το ξεχνάμε αυτό. Ο Ολυμπιακός απέναντί του είχε μια πολύ καλή ομάδα που έπαιξε έξυπνα και θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Πέρα από το αποτέλεσμα, είδα όλους τους παίκτες να πασχίζουν για το καλύτερο κι αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας. Παλεύει για το καλύτερο σε κάθε ματς και μέχρι τέλους. Βγάζουν εγωϊσμό στον αγωνιστικό χώρο, παρότι είναι αγκαλιά με τον τίτλο, και είναι σπουδαίο.

Σ' ένα ακόμα ματς ο Καρβάλιο επιβεβαίωσε πόσο ποιοτικός είναι και τι σπουδαίες λύσεις δίνει. Επίσης ο Γκάρι για ένα ημίχρονο ήταν διαρκής πονοκέφαλος για το δεξί άκρο της επίθεσης, κέρδισε και το 1ο πέναλτι. Και φυσικά ο τιτάνας Σισέ που τα έκανε όλα. Πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα, ήταν εξαιρετικός ξανά και επιθετικά βάζοντας ένα έξοχο γκολ και κερδίζοντας το νικητήριο πέναλτι.

Διαβάστε επίσης

Σε ποιον ανήκει το προνόμιο;

Σε ποιον ανήκει το προνόμιο;

Το παράδειγμα του Παπέ Σισέ είναι ένα απ' αυτά που αξίζει να προβάλλονται ως άξια να τα μιμηθούν άλλοι. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.