Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Ρεάλ και τα «πρόβατα»

Η Ρεάλ και τα «πρόβατα»
Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 - 09:47
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη με βάση τους τίτλους, διέσυρε προ ημερών τη ζάμπλουτη Παρί σεν Ζερμέν των Μπαπέ, Μέσι, Νεϊμάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης χθες συνετρίβη 4-0 μέσα στο σπίτι της από τη φετινή Μπαρτσελόνα, τη χειρότερη «έκδοση» των Καταλανών τα τελευταία 20 (και βάλε) χρόνια.

Αρχίζω ανάποδα αυτό το blog για να πω / επισημάνω για εκατομμυριοστή φορά πως τη φετινή σεζόν καμία ομάδα του πλανήτη δεν αποδίδει με βάση αυτό που μπορεί και καμία ομάδα του πλανήτη δεν έχει σταθερότητα. Ακόμα και η Λίβερπουλ ίδρωσε για να βάλει ένα γκολ στο φινάλε στην φετινή απίθανη Νότιγχαμ Φόρεστ και να την αποκλείσει από το Κύπελλο Αγγλίας. Και τις δύο ομάδες, μην ξεχνάμε, τις χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία...

Έτσι έχει ποδοσφαιρικά η κατάσταση φέτος. Έτσι έχει γενικώς, έτσι έχει ειδικώς και για τον Ολυμπιακό για τον οποίο μιλάμε μαζί εδώ καθημερινά. Ειλικρινά απορώ, σοκάρομαι μπορώ να πω, να βλέπω μετά από κάθε ματς του Ολυμπιακού (με μερικές εξαιρέσεις) τους ΙΔΙΟΥΣ ανθρώπους να λένε τα ΙΔΙΑ πράγματα. Ξανά και ξανά και ξανά. Ναι, το ξέρουμε, το βλέπουμε δεν είμαστε τυφλοί, ο Ολυμπιακός δεν παίζει μπαλάρα φέτος σε αρκετά ματς. Το έχουμε αποδεχθεί όπως το έχουν αποδεχθεί και στην ομάδα.

Ειλικρινά τι στο διάολο οφελεί ξανά και ξανά και ξανά να λέγονται τα ίδια και τα ίδια. Υπάρχει μια αδιανόητη μουρμούρα. Δίκες και καταδίκες στα... μαρμαρένια αλώνια του facebook. Οι παίκτες, ο προπονητής, ο φούφουτος.

Σοβαρά τώρα, δεν βαρεθήκατε; Τι στην ευχή προσφέρει όλο αυτό; Τι νομίζετε ότι κάνετε; Έχετε την εντύπωση ότι αποδεικνύετε ότι «εσείς τα λέτε και οι άλλοι είναι πρόβατα»; Ή μήπως αποδεικνύετε ότι έχετε φοβερές ποδοσφαιρικές γνώσεις και μας το επιβεβαιώνετε; Αν είναι έτσι, μη σπαταλάτε το χρόνο σας στο facebook.

Στείλτε βιογραφικά σε ομάδες, μη χαραμίζετε όλη αυτή η γνώση και το know how άδικα. Σόρι (μόνο απ' όσους δεν συμμετέχουν σε όλο αυτό και καταλαβαίνουν σε τι φάση βρίσκεται φέτος και ο Ολυμπιακός) για το ειρωνικό ύφος αλλά μπάφιασα. Δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση. Έχει αρχίσει να παθαίνει αλλοιώσεις το γονίδιο του μέσου νεο-οπαδού και στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Είναι βέβαιος ότι ξέρει τα πάντα (ενώ δεν ξέρει την τύφλα του) και αγαπάει πιο πολύ την επιτυχία και όχι την ίδια την ομάδα του. Καλό ξεμπέρδεμα, φοβάμαι ότι θα γίνεται χειρότερο όσο περνάει ο καιρός.

ΥΓ: Δεν έχω καμία διάθεση για να μιλήσω για ποδόσφαιρο. Τα είπαν οι χιλιάδες προπονητές και τεχνικοί διευθυντές των social media, τι να πω εγώ;

ΥΓ2: Όχι παιδιά, μη τυχόν και μιλήσετε για τη διαιτησία και σας πουν πρόβατα. Με τον Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ ο Κουέστα βγήκε τσάρκα στο πέναλτι του Ελ Αραμπί αλλά επανάληψη δεν δόθηκε. Στα Γιάννενα ο Ντομίνγκεθ έδωσε ασίστ με το χέρι αλλά για το VAR ήταν πεντακάθαρη φάση, δεν κάλεσε καν τον Κοτσιαύτη για on field review. Αλλά εσείς παιδιά τίποτα. Μόνο Μαρτίνς, Ονιεκουρού, Μπουχαλάκης, Ρεάμπτσιουκ κτλ είναι τα «προβλήματά» σας.

Διαβάστε επίσης

Αν ήξερες πόσο τους «χαλάει»

Αν ήξερες πόσο τους «χαλάει»

Δουλειά τους, πληρώνονται κανονικά, για να σε πείσουν ότι η ομάδα σου είναι μόνο προβλήματα και θα πρέπει να ψαχτείς ότι τους πιστεύεις κιόλας. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.