Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν θα κερδίσει απλά ένα γύρο

Δεν θα κερδίσει απλά ένα γύρο
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 - 13:15
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στην καθιερωμένη, πριν από κάθε αγωνιστική, συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς στη Nova ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στην πιθανότητα να «κερδίσει» ένα γύρο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Με εννέα σημαντικά ματς πλέι οφ μπροστά και δύο ημιτελικούς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μάλλον βιαστικό και πρώιμο ο προπονητής να αναφέρεται σε κάτι που αφορά στο καλοκαίρι. Ωστόσο από την άλλη φανερώνει και την αγωνία του.

Εξάλλου στην ίδια συνέντευξη ανέφερε κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Ότι ο Ολυμπιακός, λόγω της πανδημίας, κουβαλάει τεράστιο φορτίο κόπωσης σωματικής και κατ' επέκταση πνευματικής. Ουσιαστικά ενώθηκαν δύο σεζόν και πλέον οι παίκτες είναι στα... κόκκινα. Οι... μπαταρίες τους είναι στο άδειο. Έχουν τεράστια ανάγκη για ξεκούραση κι αυτό, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν αρκετοί που τα βλέπουν όλα εύκολα από το καναπεδάκι ή στα καφενεία, δεν είναι μια δικαιολογία. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Και μην πει κανείς: ναι αλλά ισχύει για όλες τις ομάδες. Αφενός ακριβώς γι' αυτό όλες οι ομάδες στην Ευρώπη δεν έχουν σταθερότητα φέτος και αφετέρου δεν έχουν όλες οι ομάδες υποχρεώσεις εντός και εκτός συνόρων.

Θα είναι σπουδαίο λοιπόν να υπάρξουν οι προϋποθέσεις (να παραμείνουν αποκλεισμένες και το καλοκαίρι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι ρωσικές ομάδες και να μην κατακτηθεί το Τσάμπιονς Λιγκ από ομάδα που δεν θα έχει πάρει εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματός της) ώστε ο Ολυμπιακός να κερδίσει, ή καλύτερα να αποφύγει, έναν γύρο στα προκριματικά. Αντί δηλαδή ν' αρχίσει την περιπέτεια από τον α' προκριματικό που είναι προγραμματισμένος για αρχές Ιούλη, να μπει ξανά από τον β' προκριματικό όπως πέρυσι που είναι δύο εβδομάδες αργότερα.

Αν συμβεί το καλό, τότε οι ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία για μεγάλη ξεκούραση και η ομάδα θα μπορέσει να παρουσιαστεί πιο φρέσκια του χρόνου. Θα έχει αν μη τι άλλο μια καλή βάση για να μπορέσει να παρουσιαστεί και καλύτερη. Γιατί είναι πολύ διαφορετικό ένας παίκτης να έχει ξεκούραστο σώμα που βοηθάει και το μυαλό να σκέφτεται καλύτερα. Στην πραγματικότητα δηλαδή δεν μιλάμε επί της ουσίας απλά για κέρδος ενός γύρου αλλά για κάτι πολύ παραπάνω...

ΥΓ: Στα σχοινιά, λέει, είναι ο Πρίφτης στον μπασκετικό Παναθηναϊκό μετά τον διασυρμό στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Ναι, σωστά, φταίει ο Πρίφτης που τα φύκια που του έδωσαν για να φτιάξει ομάδα δεν έγιναν μεταξωτές κορδέλες. Φταίει ο Πρίφτης που του... βάφτισαν το κρέας, ψάρι. Φταίει ο Πρίφτης που οι μετριότητες του πράσινου ρόστερ δεν μοιάζουν με ΛεΜπρόν, Κάρι και Αντετοκούνμπο. Όπως... έφταιγαν και οι προηγούμενοι. Βεβαίως δεν θα πει κανείς τίποτα για το μπάτζετ και το ρόστερ. Θα «φταίνε» πάντα και μόνο οι προπονητές.

Διαβάστε επίσης

Η Ρεάλ και τα «πρόβατα»

Η Ρεάλ και τα «πρόβατα»

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα, τη Ρεάλ στο Παρίσι και το Μπερναμπέου και τους «προπονητές» του Facebook.

Αν ήξερες πόσο τους «χαλάει»

Αν ήξερες πόσο τους «χαλάει»

Δουλειά τους, πληρώνονται κανονικά, για να σε πείσουν ότι η ομάδα σου είναι μόνο προβλήματα και θα πρέπει να ψαχτείς ότι τους πιστεύεις κιόλας. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.