Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχουμε αγώνα απόψε

Έχουμε αγώνα απόψε
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χαμός με... Χάμες, Μπακαμπού και ποιός ξέρει τι άλλο. Η διοίκηση του Ολυμπιακού και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Παρόλα αυτά συμπεριφέρεται... αφύσικα. Γιατί λέω αφύσικα; Γιατί συμπεριφέρεται μεταγραφικά λες και ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Premier League και αγωνίζεται σε ομίλους του Champions League. Κι όμως, συμμετέχει στην ελληνική Super League και συμμετέχει σε όμιλο του Europa League. Ουπς, τι είπα; Europa League; Πάλι καλά που, έστω και έτσι, θυμήθηκα το πιο σοβαρό απ' όλα αυτή τη στιγμή. Και δεν είναι άλλο από το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Παιδιά, έχουμε αγώνα απόψε. Σημαντικό αγώνα. Λογικό είναι να έχει πιάσει άπαντες μια... ζάλη, ένας... χαμούλης με Χάμες και λοιπές κινήσεις αλλά... Προέχει η Φράιμπουργκ. Γιατί το ματς απόψε δεν ξανα...γυρνάει. Διεξάγεται και τελειώσαμε. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω αλλά υπάρχει πολύς χρόνος να προλάβει. Στην Ευρώπη ωστόσο απόψε είναι το 2ο από τα μόλις έξι ματς του ομίλου. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ.

Μπορεί πολύς κόσμος να θεωρεί ότι η Φράιμπουργκ δεν είναι κάτι το ιδίαιτερο αφού δεν έχει το βάρος του ονόματος της Μπάγερν, της Ντόρτμουντ ή άλλων γερμανικών ομάδων αλλά είναι από τις χειρότερες ομάδες της Γερμανίας που μπορούσαν να τύχουν. Έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Μπουντεσλίγκα και δεν είναι τυχαίο. Είναι μια σωστά οργανωμένη και δομημένη ομάδα. Ένα καθαρά ποδοσφαιρικό πρότζεκτ. Αν προσέξει μάλιστα κανείς τα στατιστικά της στο γερμανικό πρωτάθλημα θα διαπιστώσει κάποια χρήσιμα πράγματα. Πόσο καλή είναι στο ψηλό παιχνίδι. Πόση ουσία έχει στο παιχνίδι της μη ζητώντας / προσπαθώντας απαραίτητα να έχει κατοχή μπάλας. Πόσες πολλές τελικές παράγει παρότι δεν της αρέσει να έχει περισσότερη κατοχή. Παίζει λοιπόν με ουσία στο παιχνίδι της, χωρίς... φρου φρου και αρώματα.

Θα χρειαστούν πολλές προσωπικές υπερβάσεις απόψε για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Υπερβάσεις απ' όλους όσοι αγωνιστούν, είτε για 90 λεπτά, είτε για μισό λεπτό ως αλλαγή. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το ματς είναι πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό για την έκβαση του ομίλου. Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη, ακόμα και η ισοπαλία δεν θεωρείται καλό αποτέλεσμα μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Ναντ και τη νίκη της Φράιμπουργκ επί της Καραμπάγκ.

ΥΓ: Το όλο θέμα με τον Σιδηρόπουλο πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟ το δημιούργησε ο Μπένετ τον οποίο επέλεξε ο Μπαλτάκος ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενός Γιαννάκη που λέει ο Ολυμπιακός (δεν ξέρω ποιόν Γιαννάκη εννοεί, ρωτήστε στον Πειραιά παιδιά) και η ΑΕΚ ασχολείται ακόμα με τον Κλάτενμπεργκ. Θέλει να κρυφτεί και η πρεμούρα δεν την αφήνει. Μην προσπαθείτε άλλο, καταλάβαμε. Ξέρουμε.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Στις 16 Σεπτέμβρη...

Στις 16 Σεπτέμβρη...

Το ξαναγράφω για να το εμπεδώσεις κι εσύ που διαβάζεις κι εγώ που το γράφω… Διαβάστε το σημερινό blog του Σπύρου Γρομητσάρη.