Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άπαντες θα χρειαστούν, όλοι πρέπει να έχουν κίνητρα!

Άπαντες θα χρειαστούν, όλοι πρέπει να έχουν κίνητρα!
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 - 18:52

Αυτές οι ημέρες ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στους «ερυθρόλευκους»! Ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε, η ομάδα κατά τους ίδιους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού κάλυψε τα όποια κενά είχαν εστιαστεί και τώρα αυτό που επιβάλλεται να γίνει, είναι να δουλέψουν σκληρά, απομονωμένοι και πιστά υπάκουοι στις επιταγές των προπονητών, ώστε να γίνουν ομάδα. Να βρουν την ταυτότητά τους και τη χημεία τους για μία απαιτητική σεζόν.

Μία σεζόν, που όπως τόνισε μεταξύ σοβαρού και αστείου και ο Βασίλης Σπανούλης, θα είναι… άγνωστη. Κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει με την αλλαγή του συστήματος στην Ευρωλίγκα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες ανεβαίνουν κατακόρυφα. Απαντες, μα άπαντες θα χρειαστούν σε αυτή τη μακρά και δύσβατη σεζόν που έρχεται. Απαντες είναι αναγκαίοι. Δεν υπάρχουν βασικοί και βοηθητικοί παρά μόνο λύσεις ποιοτικές έτοιμες να ανταποκριθούν ανά πάσα στιγμή χρειαστούν. Ολοι θα πρέπει να έχουν κίνητρα και δίψα ώστε να διεκδικήσουν τόσο ατομικά αυτά που πιστεύουν ότι τους αξίζουν όσο σαφέστατα και να βοηθήσουν από τη πλευρά τους στη συνολική προσπάθεια. Ολοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους, όλοι θα κληθούν να συνεισφέρουν. Δεν χωρά καμία μουρμούρα, γκρίνια ή μούτρα, καθώς μόνο μία απλή ματιά στο παρελθόν και στις προηγούμενες, πιο «ανάλαφρες» σεζόν, καταδεικνύει ότι άπαντες είναι αναγκαίοι σε μία ομάδα ώστε να βοηθήσουν και να τιμήσουν με την προσφορά τους την ομάδα.

Καλό είναι αυτό να το πράξει και ο κόσμος. Το να συντηρούμε το θέμα με το περιβόητο «τεσσάρι» δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Δεν βοηθάει πουθενά. Η ομάδα απομονώνεται ώστε να δουλέψει όπως ξέρει στην προετοιμασία της και από κει και πέρα, έχει ανάγκη από στήριξη, αλλά και από εμπιστοσύνη. Πιστεύουμε ότι το έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια και πραγματικά το αξίζει.

ΥΓ.: Ο Μιχάλης Μελής, πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr αρνήθηκε ότι «πείστηκε» να βάλει υποψηφιότητα λόγω της κουμπαριάς που διατηρεί με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ωστόσο αποτελεί κοινό μυστικό πως είχε ανοικτά τη στήριξη του Παναθηναϊκού. Ενός Παναθηναϊκού που άφησε το «μπλοκ» και πήγε μόνος του και υπέγραψε χορηγική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ ακόμα δεν έχει βρει άκρη με τον βασικό χορηγό του πρωταθλήματος.

ΥΓ.2: Ωραίο είναι να ευλογούμε τα γένια μας, ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία ομάδα που είχε κερδίσει τους Αμερικανούς στο Παγκόσμιο του 2006, ωστόσο όσο μένουμε εκεί δεν έχουμε μέλλον. Δεν ήμασταν καν στο Ρίο. Ας ήμασταν κι ας είχαμε φάει 30 από τις ΗΠΑ, όπως η Σερβία, αλλά θα διεκδικούσαμε τουλάχιστον μετάλλιο. Τεράστια επιτυχία, αλλά μη μένουμε εκεί.

ΥΓ.3: Σπουδαία φουρνιά αυτή η γενιά των Ισπανών και ποιοτικότατη, αλλά το χάλκινο τους το… δώσανε. Κανένα φάουλ του Πάτι Μιλς στον Σέρχιο Ροντρίγκες. Αξιζε να το πάρει η Αυστραλία.

ΥΓ.4: Οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα του μπάσκετ, θα έχουν την ευκαιρία στο τουρνουά του Ηράκλειου Κρήτης, πέραν των αποκαλυπτηρίων των πρωταθλητών, να δουν και τον Αμάρε Στουνταμάιρ. Πήγε χτες στο Ισραήλ όπου θα αγωνίζεται για τη Χάποελ (κατέχει και μετοχές του συλλόγου) και έγινε πραγματικά χαμός.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 23/08/2016)

Διαβάστε επίσης

Μάγκας ο Σφαιρόπουλος!

Μάγκας ο Σφαιρόπουλος!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ήταν καθαρή δική του απόφαση η ομάδα να μην πάρει ξένο παίκτη στο «4».