Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μην αδικείτε τους εαυτούς σας!

Μην αδικείτε τους εαυτούς σας!
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017 - 14:23

Κοιτάξτε να δείτε… Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, σημασία έχει η νίκη. Εχει το αποτέλεσμα. Το 1-0. Ηρθε με κακό μπάσκετ από τον Ολυμπιακό; Ναι, ήρθε, αλλά… την πήρε. Μην ξεχνάτε πως το πρώτο ματς πάντα έχει έξτρα πίεση (κάτι που έβγαζε μάτι) για τον γηπεδούχο, πόσω μάλλον όταν είχαν στο μυαλό τους και τα περσινά. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πήρε αυτό που ήθελε, έκανε το 1-0 και προφύλαξε την έδρα του, ωστόσο πρέπει να διορθώσει αρκετά πράγματα, να αναλύσει καλά το παιχνίδι και να εμφανιστεί καλύτερος στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια των τελικών.

Δεν με πειράζει να έχει 5/25 τρίποντα. Με πειράζει που τα 16-18 από αυτά ήταν κάκιστα. Με το ζόρι έβρισκαν σίδερο. Γιατί; Γιατί βιάζονταν, δεν είχαν ηρεμία, δεν είχαν καλή ισορροπία, δεν έφτιαχναν τα πόδια τους, τα χέρια τους… Δεν είχαν καθαρό μυαλό για να πάνε σε μία ορθολογική επίθεση. Κι αυτό με πειράζει. Να κάθονται στατικοί, με την μπάλα να την έχει ο Παπανικολάου και να μην ξέρουν να εκτελέσουν σύστημα. Αλήθεια, ξέχασα πόσες φορές σούταραν στο τελευταίο δευτερόλεπτο (σπασμένα σουτ φυσικά) ή σε λίγες εξ αυτών τους έμεινε η μπάλα στα χέρια. Και να πεις πως ήταν λόγω της άμυνας του Παναθηναϊκού; Μα αυτό το έκαναν και με τον Μπουρούση μέσα, αντί να τον στοχεύσουν. Δεν είχαν μυαλό να χτυπήσουν αλλιώς. Με αυτό το… αλλιώς το πήρε. Με τη συνεργασία του Μιλουτίνοφ με τον Σπανούλη. Αυτοί ήταν καθοριστικοί.

Γκρινιάζω και αν δεν ήξερε κανείς το σκορ, θα νόμιζε πως ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, αλλά γκρινιάζω πρώτον γιατί ήταν νευρικός παραπάνω από το αναμενόμενο, δεύτερον γιατί μου φάνηκε κάπως απροετοίμαστος και τρίτον γιατί ό,τι έχτιζε με κόπο, πραγματικά με μία κλοτσιά δική του το κατέρριπτε. Του πήραν 15 ριμπάουντ (πολλά από τα 14 δικά του δεν τα αξιοποίησε), ενώ επέτρεψε 16 πόντους στον αιφνιδιασμό. 16 ξεκούραστους πόντους. Πόσους είχε ο Ολυμπιακός; 2 πόντους από αιφνιδιασμό. Το πήρε λοιπόν μέσα από το ζωγραφιστό που είχε 63%. Με ηρεμία, με στοχευμένες επιθέσεις, με τον Μιλουτίνοφ με παίζει τον πλέι-μέικερ ρακέτας. Φυσικά με την άμυνά του. Γιατί χάρη σε αυτή για 30 και πλέον λεπτά είχε το προβάδισμα. Πρέπει -το ξαναλέω- να εμφανιστεί καλύτερος στη συνέχεια. Να το αναλύσουν καλά το ματς και να εμφανίσουν καλύτερο πρόσωπο. Αυτό που μπορούν, αυτό που δεν αδικεί τους εαυτούς τους.

ΥΓ.: Πολύ τον κατηγόρησα: Μόλις 7 λάθη έκανε.

ΥΓ.2: Ο Πρίντεζης δεν είναι καλά (516 σουτ), ωστόσο στα κρίσιμα δήλωσε με επιμονή και πείσμα και αυτός «παρών».

ΥΓ.3: Απαράδεκτος ο Ψαριανός. Απαράδεκτος. Δεν θέλω να πω ότι το έκανε επίτηδες, αλλά να δεχθώ ότι είναι ανίκανος γι’ αυτό το επίπεδο. Η ΚΕΔ το δέχεται, το βλέπει, το αναγνωρίζει, για να μην τον ξαναβάλει;

ΥΓ.4: Πρέπει να εμφανιστούν περισσότεροι στη συνέχεια.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 29/05/2017)

Διαβάστε επίσης

Ακόμα και… μισός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Ακόμα και… μισός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ, εκεί όπου η ομάδα έδειξε πως μπορεί να παίξει, ακόμα και μισή.

Να πέφτω με τα «όπλα» μου!

Να πέφτω με τα «όπλα» μου!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει στον «ΓΑΥΡΟ» για τον Ολυμπιακό, που αποδεικνύει κάθε φορά γιατί είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως.

Η ώρα είναι… ΤΩΡΑ!

Η ώρα είναι… ΤΩΡΑ!

Ο Θεόφιλος Τυριντζής γράφει ότι ο Ολυμπιακός στους τελικούς με τον ΠΑΟ πρέπει να μπει στο παρκέ έτοιμος και θεριεμένος για κάθε μπάλα, για κάθε κατοχή, για κάθε ριμπάουντ και κάθε άμυνα!