Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν σου στερούν αυτό που δικαιούσαι, δεν θα λες και συγγνώμη!

Όταν σου στερούν αυτό που δικαιούσαι, δεν θα λες και συγγνώμη!
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 - 10:04
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Αρνούμαι, μετά από ένα τέτοιο ματς στην Τρίπολη, να βάλω σε πρώτη μοίρα το αγωνιστικό. Δεν μου βγαίνει, ρε φίλε, πως να το κάνουμε. Δεν μπορώ να κάθομαι να συζητάω για συστήματα και αλλαγές, όταν στην ομάδα η διαιτησία αρνήθηκε δύο πέναλτι, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν φέρει τη νίκη. Απλό και λυπάμαι, αν κάποιος διαφωνεί μαζί μου. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε και όλη την ώρα.

Δεν έχουμε κρυφτεί ποτέ σε αυτό το site. Έχουμε αναδείξει το γεγονός ότι η ομάδα είναι σε αγωνιστική κάμψη και το γεγονός ότι, επί τοις ουσίας «χτίζεται» σχεδόν από την αρχή, με νέο προπονητή και νέους παίκτες. Και θα χρειαστεί χρόνο για να «στρώσει». Δεν είπε ποτέ κανείς μας ότι ο Ολυμπιακός «πετάει». Ούτε ότι δεν χρειάζεται μερικές ποιοτικές μεταγραφές ακόμη, για να μπορέσει να δουλέψει ο Κάρλος Κορμπεράν σωστά, έχοντας το κατάλληλο υλικό στα χέρια του. Κινήσεις έγιναν και γίνονται και θα γίνουν και άλλες. Τα έχουμε πει αυτά, πολλές φορές!

Αλλά όχι και να «κλέβουν» την ομάδα μέσα στα μάτια μας και εμείς να… πετάμε αετό και να λέμε γιατί δεν σκόραρε ή γιατί έκανε αυτή την αλλαγή ή την άλλη… Απλά τα πράγματα. Αγωνιστική κουβέντα δεν μπορεί να γίνει σε ματς στο οποίο η διαιτησία στέρησε από τον Ολυμπιακό αυτό το οποίο εδικαιούτο. Σε ματς 50αρίσιο, κανονικό, να μιλάγαμε… όλη τη μέρα για αγωνιστικά και για μεταγραφές και για ό,τι άλλο μας γούσταρε. Αλλά όχι σήμερα. Όχι μετά από το νέο αίσχος που γράφτηκε δια χειρός «εξυγίανσης», στην Τρίπολη. Λες και δεν ξέραμε που πάει το πράγμα, από την αρχή. Λες και δεν είχε φανεί που θέλουν να το πάνε, ορισμένοι.

Δεν ξέρω, ίσως τους είναι πιο ευχάριστο το να κόβουν τον δρόμο του Ολυμπιακού, από το να ευνοούνται και οι ίδιοι. Ίσως τους αρέσει πιο πολύ να μην παίρνει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο αυτά που δικαιούται, από το να παίρνουν εκείνοι αυτά που… δεν δικαιούνται. Αποφάσεις που για άλλους θα ήταν ΔΕΔΟΜΕΝΑ ανάποδα. Πέναλτι που άλλοι θα τα έπαιρναν… τρία-τρία στο ματς. Τα έχουμε δει, δεν προσγειωθήκαμε χθες στο ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης». Τι ανάλυση να κάνω για την μπάλα, όταν δεν έχει πάρει ο Ολυμπιακός δύο καταφανέστατα πέναλτι; Τα πέναλτι δεν είναι ευκαιρίες; Δεν δημιουργούνται από ευκαιρίες που έφτιαξε η ομάδα; Από φάσεις; Μια ανατροπή, ένα χέρι, δεν είναι από ενέργειες που έκανε η ομάδα, για να φτιάξει προϋποθέσεις να απειλήσει; Τι να λέμε; Ότι δεν έκανε τίποτα ο Ολυμπιακός στο ματς; Άλλοι δεν κάνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τίποτα και παίρνουν τα πέναλτι σαν καραμέλες και χωρίς να είναι κιόλας τα περισσότερα… Πως γίνεται ρε παιδάκι μου τα λάθη να είναι μονίμως εις βάρος του Ολυμπιακού, ε; Ένα πράγμα… ακατανόητο…

Θα πάρει τον χρόνο του ο Ολυμπιακός. Θα στρώσει αγωνιστικά. Θα έρθουν και νέοι παίκτες και θα πάρει τον δρόμο που πρέπει ξανά. Όπως τον έχει πάρει και στο παρελθόν και πέρναγε πάνω από τα μπλόκα σαν οδοστρωτήρας… Μέχρι τότε, την ομάδα και τα μάτια μας. Και συσπείρωση γύρω της. Όχι… απέναντι. Δεν έχουμε λόγο να μπαίνουμε απέναντι στην ομάδα, ειδικά μετά από ένα τέτοιο ματς.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Η ευκαιρία του

Η ευκαιρία του

Ο Κώστας Φορτούνης επιστρέφει. Ευχή όλων μας για τα καλά. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.