Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ευκαιρία του

Η ευκαιρία του
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 - 11:31
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Έλειψε από την ομάδα. Και η ομάδα από εκείνον. Είναι γεγονός η επιστροφή του, όμως. Ο Κώστας Φορτούνης είναι εδώ. Ανανέωσε το συμβόλαιό του και μπαίνει ξανά σε διαδικασία ένταξης στο ρόστερ. Οι δύο πλευρές, ο Ολυμπιακός και ο Έλληνας άσος, κάθισαν στο τραπέζι και συζήτησαν. Τέθηκαν οι όροι, για ένα νέο συμβόλαιο, διετούς διάρκειας, επέκταση για έναν ακόμη χρόνο, ουσιαστικά, καθώς το προσεχές καλοκαίρι η συνεργασία του Έλληνα άσου με τον Θρύλο θα ολοκληρωνόταν.

Ο Κώστας Φορτούνης δεν είναι πλέον «ταλέντο». Ταλέντο έχει πλούσιο. Αλλά πλέον έχει και εμπειρία. Είναι 29 ετών. Δεν είναι «παιδί». Κάποτε τον είχα δει να έρχεται και να βρίσκει την ομάδα στην Αμερική, όπου έκανε προετοιμασία και συμμετείχε στο ICC. Την πρώτη του μέρα ο Μίτσελ τον είχε βάλει (και λογικά, δεν ήταν… καψόνι), να κάνει γύρους, ενώ η ομάδα έκανε προπόνηση. Με τον καιρό ο Κώστας Φορτούνης εξελίχθηκε σε έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή για τον Θρύλο. Είχε τα «πάνω» του, τα «κάτω» του. Είχε μεγάλες στιγμές. Είχε και μεγάλες ατυχίες, όμως. Κόστισαν. Και στον ίδιο, αλλά και στην ομάδα.

Υπήρχε ένας καιρός, κατά τον οποίο λέγαμε ότι υπάρχει «ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη» και «ο Ολυμπιακός χωρίς τον Φορτούνη». Η διπλή ατυχία του, δύο διαδοχικά καλοκαίρια, τον κράτησε πίσω. Σε μια φάση της καριέρας του, στην οποία θα μπορούσε να πιάσει το απόγειο της ποιότητας και της αξίας του. Πάνω που είχε ωριμάσει και στα 27-28 του θα μπορούσε να κάνει τα σπουδαιότερα πράγματα τα οποία θα είχε κάνει, με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι έτσι το ποδόσφαιρο, όμως. Τα έχει αυτά.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Τώρα όμως, όλα αυτά είναι πίσω. Και εκεί πρέπει να μείνουν. Δεν υπάρχει λόγος να τα σκέφτεται πλέον κανείς μας. Οι τραυματισμοί ξεπεράστηκαν. Οι δυσκολίες το ίδιο. Και ο Κώστας Φορτούνης γυρίζει σελίδα και αρχίζει να γράφει μια νέα. Αυτή είναι η ευκαιρία του. Έχει μπροστά του πολλά χρόνια ποιοτικής μπάλας. Υψηλού επιπέδου. Και ο Ολυμπιακός του δίνει την ευκαιρία να αποδείξει ξανά γιατί έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Έχουμε δει τον Κώστα Φορτούνη να κάνει σημαντικά πράγματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Να βάζει υπέροχα γκολ. Να μοιράζει ασίστ. Να κάνει όμορφες ντρίμπλες. Να δίνει πράγματα στην ομάδα, από την οποία όμως πήρε και τόσα πολλά.

Η ευκαιρία του Κώστα Φορτούνη είναι μπροστά του. Ο Ολυμπιακός του τη δίνει ξανά, με αυτή την ανανέωση συμβολαίου, η οποία ανακοινώθηκε και επισήμως, πια. Συζητιόταν εδώ και μέρες. Μέχρι που οι αποφάσεις ελήφθησαν. Η κίνηση αυτή, από πλευράς Θρύλου, γίνεται σε μια καλή στιγμή. Είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν και ο Κάρλος Κορμπεράν είναι ακόμη νέος, στην ομάδα. Έχει να δει ακόμη πολλά πράγματα. Μεταξύ αυτών ΚΑΙ τον Κώστα Φορτούνη, πια. Ευκαιρία και του Ισπανού τεχνικού, να δείξει τι μπορεί να πάρει από έναν παίκτη, τον οποίο ο προκάτοχός του είχε βγάλει στην άκρη. Θα είναι ένα τεστ για όλους. Και για τον Κορμπεράν, αλλά και πρωτίστως για τον Κώστα Φορτούνη. Ο στόχος είναι ένας: Να βγει κερδισμένος ο Ολυμπιακός. Όλοι με αυτό στο μυαλό πρέπει να δουλεύουν…

Διαβάστε επίσης