Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γουστάρω να πιάσει ο Τζορτζ Πάπας

Γουστάρω να πιάσει ο Τζορτζ Πάπας
Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:01
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Αλλάζω σήμερα λιγάκι του «έργο». Πάω στο μπάσκετ. Και με αφορμή την εξέλιξη της προετοιμασίας μέχρι τώρα, του Ολυμπιακού, θέλω να καταθέσω μια άποψη. Γουστάρω πολύ να δω τον Τζορτζ Πάπας να πιάνει και να κερδίζει μόνιμη θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είμαι λίγο περίεργος με αυτά. Γουστάρω τις ιστορίες αυτές, με τα όνειρα που γίνονται πράξη. Ο Τζορτζ Πάπας είναι μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία, ως προς το πως βρέθηκε στην καθημερινότητά μας.

Ημιεπαγγελματίας στις ΗΠΑ, δικό μας παιδί, Ελληνόπουλο. Ένας τύπος ωραίος, όπως φαίνεται αν ρίξει μια ματιά κανείς στα social media του, ακομπλεξάριστος. Το ζει και ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ απίστευτα πολύ αυτό που κάνει. Ζει και αναπνέει για το μπάσκετ και είναι και η πρώτη φορά που (θα) βγάζει, από αυτό που λατρεύει. Μακάρι αυτό που ζει από φέτος το καλοκαίρι να είναι μόνο η αρχή.

Ο Πάπας ήρθε στον Ολυμπιακό με την προοπτική να κάνει προετοιμασία και να αποχωρήσει. Να πάει κάπου να παίξει δανεικός, να πάρει παραστάσεις από επαγγελματικό επίπεδο. Και να επιστρέψει πιο «ψημένος» και πιο «έτοιμος», στην ομάδα η οποία του έδωσε αυτή την τεράστια ευκαιρία. Και όμως. Πριν καν τελειώσει η προετοιμασία, συζητείται ήδη η προοπτική του να παραμείνει στην ομάδα ο Πάπας. Να κερδίσει μια μόνιμη θέση στο ρόστερ. Συζητείται στο ρεπορτάζ, επομένως συζητείται και μέσα στην ομάδα. Δεν μπορεί να είναι… εφεύρεση, αυτή η τάση που παρατηρείται, ο Πάπας να δείχνει καλά στοιχεία και να έχει αρχίσει να πείθει ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα, παραμένοντας εδώ.

ΟΚ, μπορεί ο Τζορτζ να περιοριστεί σε πρώτη φάση σε ένα ροτέισον στην Ελλάδα. Δεν θα του κακοπέσει, θαρρώ. Ίσα-ίσα. Και η Ελλάδα έχει καλά ματς και ο ίδιος φαίνεται αρκετά… «τρελάκιας» (με την απολύτως καλή έννοια) για να μη… μασήσει. Και για να μπει, να παίξει, να δείξει και να πείσει. Να πείσει ότι η επένδυση, η οποία έγινε και μπορεί να γίνει ακόμη περισσότερο επάνω του, τη φετινή σεζόν, πιάνει τόπο.

Ξαναλέω. Είμαι λίγο περίεργος με αυτά. Γουστάρω να δω τον Τζορτζ Πάπας ακόμη και στην Ευρωλίγκα. Είναι «τσαμπούκι», όπως λέμε. Είναι τρομερά πωρωμένος με την προοπτική του Ολυμπιακού, της Ελλάδας, της Ευρωλίγκας. Μακάρι αυτό να το βγάλει στο παρκέ και να πιάσει. Θα το χαρώ πάρα πολύ. Έχει και ωραίο στιλ στο παιχνίδι του, είναι και λίγο (τι λίγο, πολύ…) run and gun και τον έχω κάνει εικόνα στο μυαλό μου να φεύγει αιφνιδιασμό σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να σταματάει και να κολλάει τρίποντο-βόμβα και να… πέφτει το ΣΕΦ. Μου έχει «κάτσει» πολύ αυτή η εικόνα. Οπότε τον έχω «επιλέξει» από τώρα και εύχομαι/ελπίζω/γουστάρω να τη ζήσω…

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Παγκοσμιοποίηση!

Παγκοσμιοποίηση!

Κάτι το οποίο για τον Ολυμπιακό είναι υπέροχο. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.

Ε, ναι! Το «10» θα πάρει, τι άλλο;

Ε, ναι! Το «10» θα πάρει, τι άλλο;

Το μόνο λογικό. Το μόνο αναμενόμενο. ΑΥΤΟΣ ο παιχταράς μπορεί να σηκώσει το «10» σε αυτή την τεράστια ομάδα. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.