Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό

Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό
Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 - 10:59
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Σε κανέναν δεν αρέσει η ήττα. Η απώλεια, γενικά. Η «γκέλα» Δεν θα πω τα κλισέ τύπου «είναι στο παιχνίδι». Όχι. Δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε στο τάβλι. Ούτε στο σκάκι δεν θέλουμε να βλέπουμε τον Ολυμπιακό να κάνει γκέλες… Και ας τον αγαπάμε, ασχέτως αυτών. Δεν ήταν ένα καλό διήμερο, σε επίπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Δεν είναι όμως και «καταδικαστικό». Ψυχραιμία, δουλειά, επιστροφή στον σωστό δρόμο. Δεν ωφελεί πουθενά το να φτάνουμε ξανά στα άκρα και να μηδενίζουμε το κάθε τι, στην προσπάθεια να ασκήσουμε κριτική. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

Δυστυχώς το διήμερο που πέρασε ήταν πισωγύρισμα για τον Ολυμπιακό. Σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Μετά το τετράμπαλο στον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός έπρεπε ξεκάθαρα να μπει στους Ζωσιμάδες και να «καθαρίσει» τον ΠΑΣ Γιάννινα. Να πάρει το ματς, το οποίο κρατούσε στα χέρια του, με 2-0. Κάναμε πολλές αναλύσεις επ’ αυτού, δεν θα επεκταθώ περισσότερο, ως προς το πως δεν επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να… χαλαρώνει μετά από το 2-0. Ίσα-ίσα, έπρεπε να το κάνει… 4-0. Και τότε, ας χαλάρωνε.

Όπως δεν επιτρέπεται να χαλαρώνει και στο παρκέ του ΣΕΦ, απλώς και μόνο επειδή είναι καλή ομάδα. Ναι, είναι. Εκ των κορυφαίων στην Ευρωλίγκα. Και οι κορυφαίοι κάνουν ήττες, βεβαίως και πρέπει ο Ολυμπιακός να «διαβάσει» τι δεν έκανε σωστά απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Να το εντοπίσει, να το δουλέψει και να το… εξαφανίσει. Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό χρειάζεται και εδώ. Δεν χρειάζεται… αρνητισμός και ισοπέδωση. «Δεν κάνει ο ένας», «δεν κάνει ο άλλος»… Δεν κάνουν αυτά για τον Ολυμπιακό. Υπάρχει σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα και γίνεται καλή δουλειά. Ναι, θα γίνουν και πισωγυρίσματα. Δεδομένα. Αλλά μέσα από αυτά η ομάδα πρέπει να βγει πιο δυνατή και όχι… αποδυναμωμένη, από άγχος, πίεση, «αφορισμό»…

Ψυχραιμία στις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Και καθαρό μυαλό. Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό και στον κόσμο. Μπορεί τα πράγματα να μοιάζουν «στραβά» αυτή τη στιγμή, αλλά άμεσα αλλάζουν. Μια-δυο καλές εμφανίσεις και νίκες στην μπάλα, στο πρωτάθλημα, στρώνουν άμεσα το κλίμα. Το ίδιο και στο μπάσκετ. Όλα στον αθλητισμό είναι λεπτομέρειες. Και οι λεπτομέρειες αλλάζουν από ματς σε ματς. Και όπως είναι εναντίον του Ολυμπιακού, κάποιες φορές, άλλες είναι με το μέρος του. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Σωστή ανάγνωση όσων δεν γίνονται σωστά στο χορτάρι και στο παρκέ. Και ανάλογη αντίδραση, από πλευράς προπονητών και παικτών. Μόνο εκείνοι μπορούν να γυρίσουν τον διακόπτη και ο Ολυμπιακός, σε μπάλα και μπάσκετ, να πάρει ξανά τον δρόμο που του αξίζει.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Φορτούνης-Μαρτίνς, άσος

Φορτούνης-Μαρτίνς, άσος

Ο Έλληνας άσος αποδεικνύει κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, ότι αδίκως είχε παραγκωνιστεί. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.

Υπερηφάνεια

Υπερηφάνεια

Είναι ιδιαίτερο να είσαι Ολυμπιακός. Πολύ, πολύ ξεχωριστό. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.