Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φορτούνης-Μαρτίνς, άσος

Φορτούνης-Μαρτίνς, άσος
Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023 - 11:25
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Κανείς δεν ξεχνά, ούτε υποτιμά την προσφορά του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Τέσσερα χρόνια άκρως επιτυχημένα. Με μεγάλες στιγμές, με τίτλους, με επιτυχίες της ομάδας που αγαπάμε. Με υπέροχα ποδοσφαιρικά βράδια, με τεράστια διπλά στην Ευρώπη. Με απόλυτη κυριαρχία έναντι ΟΛΩΝ των αντιπάλων, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς τα έκανε όλα σωστά, για πολύ μεγάλο διάστημα. Έκανε όμως και ένα λάθος. Ο παραγκωνισμός του Κώστα Φορτούνη, από τον Πορτογάλο τεχνικό, αποδεικνύεται σφάλμα.

Ο Έλληνας άσος αποδεικνύει κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, ότι αδίκως είχε μπει τόσο πολύ στο περιθώριο. Ναι. Και ο Κώστας Φορτούνης έκανε τα λαθάκια του. Δεν ήταν πάντοτε ο Φορτούνης που γνωρίζουμε, ο Φορτούνης που έχει αποδείξει ότι είναι ικανός μόνος του να πάρει ένα ματς. Όχι. Δεν ήταν πάντα ο εαυτός του. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο ο Μίτσελ αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να τον αναδείξει ξανά σε πρωταγωνιστή του Ολυμπιακού, αποδεικνύει ότι ο Μαρτίνς έκανε λάθος. Έκανε λάθος που δεν το πάλεψε περισσότερο, να φέρει ξανά στο γήπεδο τον «κανονικό» Κώστα Φορτούνη.

ΟΚ, ανθρώπινο το λάθος, ούτε και υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε περαιτέρω. Το ευχάριστο για τον Θρύλο και για τον ίδιο τον Κώστα Φορτούνη, είναι ότι εκείνος έχει επιστρέψει δυνατός και ανανεωμένος. Είναι ότι έχει αρχίσει να πιάνει ξανά τα στάνταρ, στα οποία μας έχει συνηθίσει. Και ΑΥΤΟ είναι το μόνο που μετράει.

Ευχή όλων είναι ο Κώστας Φορτούνης πάνω από όλα να είναι υγιής. Αυτό χρειάζεται ο ίδιος. Γιατί την μπάλα που ξέρει, δεν την ξεχνά. Και όπως φαίνεται, αυτή τη στιγμή είναι σε μια κατάσταση, στην οποία εμφανίζεται πιο ώριμος και πιο ικανός από ποτέ. «Μιλάει» στην μπάλα, «χορεύει» στο γήπεδο και γενικά έχει αρχίσει να γίνεται ΕΝΑ με Πεπ Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες, Ίνμπομ Χουάνγκ και τους σέντερ φορ.

Το αν έκανε λάθος ο Μαρτίνς, έχοντας παραγκωνίσει στο παρελθόν τον Κώστα, πλέον δεν έχει σημασία. Αυτό που μετρά είναι ότι η ομάδα καρπώνεται στο έπακρο την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη. Αγωνιστικά παίρνει πολλά, σε επίπεδο εικόνας επίσης. Και το κυριότερο; Παίρνει την ουσία. Τα γκολ του, τις ασίστ του. Που διαρκώς πολλαπλασιάζονται.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό

Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό

Δεν ήταν ένα καλό διήμερο, σε επίπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Δεν είναι όμως και «καταδικαστικό». Ψυχραιμία, δουλειά, επιστροφή στον σωστό δρόμο. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.