Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πιο σημαντικό και από τη νίκη

Πιο σημαντικό και από τη νίκη
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 14:40
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Τι μου έμεινε από τη χθεσινή, μεγάλη βραδιά στο ΣΕΦ;

Εύκολο…

Ήταν η νίκη; Όχι. Ήταν η άμυνα-«ατσάλι» του Ολυμπιακού; Όχι. Ήταν το -εκτελεσμένο στην τελειότητα- πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, για να πάρει η ομάδα του το ροζ φύλλο αγώνα; Όχι. Ήταν η βαθμολογία; Όχι. Η κορυφή στην Ευρωλίγκα; Όχι.

Εύκολο…

Ήταν η αφιέρωση, όλου αυτού του χθεσινοβραδινού επιτεύγματος, στον Χρήστο Μπαφέ. Δεν μου αρέσουν τα κλισέ, αν και τα επικαλούμαι από καιρού εις καιρόν. Κλισέ. «Οικογένεια». Κλισέ. Είναι; Μπα… Όχι όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι κλισέ, γιατί είναι αληθινό. Δεν είναι… για να είναι. Δεν είναι προσποιητό, όπως το βλέπει κανείς σε άλλες ομάδες. Δεν είναι από ανάγκη. Είναι συναίσθημα.

Τόμας Ουόκαπ. Ταρίκ Μπλακ. Όλη η ομάδα, στο φινάλε του αγώνα. Μέσα στα αποδυτήρια. Το βλέπεις, στο βίντεο της παρακάμερας. «Παιδιά, αυτό είναι για τον Χρήστο», ακούς. Και ξέρεις ότι πιο «οικογένεια»… δεν παίρνει. Δεν πάει…

Ο Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει εδώ που είναι μόνο γιατί έχει ΔΙΟΙΚΗΣΗ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Δεν έχει φτάσει μέχρι εδώ που έχει φτάσει μόνο γιατί έχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Δεν έχει φτάσει μέχρι εδώ που έχει φτάσει γιατί έχει ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία…

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Όχι… Έχει φτάσει μέχρι εδώ και θα πάει ακόμη πιο ψηλά, γιατί είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Είναι ο δεσμός ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, του οργανισμού όλου που λέγεται Ολυμπιακός, τόσο ισχυρός, τόσο άρρηκτος, ώστε κανείς μα κανείς, δεν μπορεί να τον «χαλάσει».

Τι μου έμεινε από τη χθεσινή, μεγάλη βραδιά στο ΣΕΦ;

Εύκολο…

Το κλίμα οικογένειας, το οποίο η ομάδα έβγαλε στο παρκέ, στα αποδυτήρια, ο κόσμος στην εξέδρα. Και το ότι αυτή η νίκη, αυτή η πρωτιά, αυτή η κορυφή στην Ευρωλίγκα, αυτή τη στιγμή, είναι αφιερωμένη ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ και από όλους, στον Χρήστο Μπαφέ. Αυτό το κλίμα οικογένειας... Πιο σημαντικό και από τη νίκη καθαυτή.

Οικογένεια…

Εύκολο… Ή μήπως όχι; Μπα, όχι. Του Ολυμπιακού δεν του αρέσουν τα εύκολα… Και είναι δύσκολο να είσαι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Αλλά να, ο Ολυμπιακός είναι…

Διαβάστε επίσης

Φορτούνης-Μαρτίνς, άσος

Φορτούνης-Μαρτίνς, άσος

Ο Έλληνας άσος αποδεικνύει κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, ότι αδίκως είχε παραγκωνιστεί. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.