Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα πράγμα (θα) είναι μη αποδεκτό

Ένα πράγμα (θα) είναι μη αποδεκτό
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 - 12:44
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Μας κατηγορούν πολλοί ότι… κακώς συντηρούμε την αισιοδοξία μας, για το τι μπορεί να επιτύχει φέτος η ομάδα του Ολυμπιακού. Και ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να το χωνέψω, πως γίνεται πραγματικοί φίλοι του Ολυμπιακού και όχι trollάκια, να μας λένε «γιατί γράφετε ότι μπορεί η ομάδα να προκριθεί». Δεν είναι πολλοί, ευτυχώς. Ελάχιστοι είναι. Αλλά υπάρχουν. Και με κάνουν να αναρωτιέμαι…

Δυσκολεύομαι πραγματικά να αντιληφθώ πως μπορεί κάποιος που αποκαλεί εαυτόν «φίλο του Ολυμπιακού» να μην πιστεύει στην ομάδα του, ακόμη και όταν εκείνη -εμφανώς- δεν είναι στα καλύτερά της. Προσοχή. Δεν ζω με αυταπάτες. Ούτε πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι όπως πρέπει. Όχι. Η ομάδα έχει κάνει λάθη, συνεχίζει να κάνει και άλλα και αγωνιστικά δεν βγάζει την εικόνα στην οποία μας έχει συνηθίσει, εδώ και δεκαετίες. Ή στην οποία μας έχει συνηθίσει την τελευταία τριετία, πάνω-κάτω.

Για εμένα, ένα πράγμα είναι χειρότερο από το να χάσεις έναν ημιτελικό Κυπέλλου με ένα -ομολογουμένως- βαρύ σκορ: Το να παραιτηθείς. Το να μπεις στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη και να πεις «έχω αποκλειστεί, πάμε να… τελειώνουμε». Όχι. ΑΥΤΟ δεν είναι αποδεκτό. Και δεν θα με ακούσετε/διαβάσετε ποτέ να λέω «άστο». Δεν υπάρχει «άστο». Δεν αφήνω τίποτα. Ολυμπιακός είσαι. Μπαίνεις στο γήπεδο στη ρεβάνς και προσπαθείς να είσαι 2-0 στο ημίχρονο. Και μετά… τα λέμε.

Το αν μπορεί η ομάδα να το κάνει είναι άλλο θέμα. Αυτό φαίνεται μόνο στην πράξη και για να είμαι ειλικρινής, βλέποντας να λείπει το πάθος, στο ματς της OPAP Arena, έχω τις αμφιβολίες μου. Άλλο αυτό, όμως. Και άλλο το «πιστεύω». Αν σταματήσουμε να πιστεύουμε στην ομάδα, καλύτερα να… αλλάξουμε ομάδα. Σόρι. Εγώ δεν θέλω να αλλάξω ομάδα. Οπότε θα συνεχίσω να πιστεύω και να λέω ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στη ρεβάνς ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ. Σε όποιον δεν αρέσει, ας διαβάζει άλλους, πεσιμιστές. Ή άλλους, που θρέφονται από το κράξιμο και την ισοπέδωση… Στο καλό…

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Φορτούνης-Μαρτίνς, άσος

Φορτούνης-Μαρτίνς, άσος

Ο Έλληνας άσος αποδεικνύει κάθε φορά που μπαίνει στο γήπεδο, ότι αδίκως είχε παραγκωνιστεί. Γράφει ο Θωμάς Μπίχτας.