Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα αρχίζει η Ευρωλίγκα...

Τώρα αρχίζει η Ευρωλίγκα...
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 - 02:22

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την Αναντόλου Εφές με σκορ 81-68. Πλέον όμως η διοργάνωση από εδώ και πέρα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ξεκινά η διαδικασία του ΤΟΡ-16. Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν ηττήθηκαν από τους Τούρκους στο ΣΕΦ, αλλά το ματς ήταν ουσιαστικά αδιάφορο, αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε να κερδίσει κάτι όσον αφορά το βαθμολογικό κομμάτι, έχοντας εξασφαλίσει από πριν την πρωτιά του ομίλου.

Παράλληλα όμως, αυτή την φορά φάνηκαν οι απουσίες που είχε η ομάδα του Πειραιά, αφού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τους Σπανούλη, Λοτζέσκι και Αγραβάνη, ενώ ως απουσία θεωρείται και ο Γιανγκ και ας χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, από τη στιγμή όμως που ο Τζέιμς δεν έχει μπει ακόμη στο κλίμα ο Γιανγκ θεωρείται ακόμη ως απουσία.

ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ...
Η αρχή του αγώνα για τον Ολυμπιακό δεν ήταν η ιδανική, από τη στιγμή που η Εφές κατάφερε αμέσως να πάρει μία διαφορά 6 πόντων με σκορ 8-2! Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν μπορούσε να σταματήσει τις επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων, με συνέπεια να δεχτεί ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο 21 πόντους!

Από την άλλη η επίθεση της ομάδας του Πειραιά έκανε επίσης κακό ξεκίνημα. Με αρκετά άστοχα σουτ ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις 10 πόντους και έτσι οι Τούρκοι στο πρώτο δεκάλεπτο πήραν μία διαφορά 11 πόντων με σκορ 21-10!

ΜΕ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ
Η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτιάξει την επίθεσή του και να έχει καλύτερη συγκομιδή πόντων, αν και ήταν αρκετά άστοχος από το τρίποντο. Από την άλλη όμως η άμυνα και πάλι δέχτηκε αρκετούς πόντους. Το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 19-19.

Όπερ σημαίνει πως έμεινε και η διαφορά των 11 πόντων υπέρ της Αναντόλου Εφές, από τη στιγμή που το ημίχρονο έληξε με 40-29 υπέρ των Τούρκων. Με τον Ολυμπιακός το ημίχρονο να έχει 3/12 τρίποντα και από την άλλη η Εφές 5/13, ενώ και στα ριμπάουντ οι Τούρκοι υπερίσχυαν στο ημίχρονο έχοντας μαζέψει 27 έναντι 16 του Ολυμπιακού, εκ των οποίων μάλιστα για την Εφές τα 11 ήταν επιθετικά...

ΤΑ ΙΔΙΑ...
Με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ από τα αποδυτήρια και την ανάπαυλα του αγώνα, δεν άλλαξαν και πολλά. Παρά μόνο το γεγονός ότι οι άμυνες και των δύο ομάδων απλά δεν... υπήρχαν! Αυτό όμως ήταν προς όφελος της Εφές, από τη στιγμή που είχε πάρει από πριν το προβάδισμα των 11 πόντων.

Ο Ολυμπιακός ναι μεν έφτιαξε την επίθεσή του και σημείωσε 25 πόντους, με τους Χάκετ και Στρόμπερι να ανεβαίνουν αισθητά, αλλά στην άμυνά του δέχτηκε 24 από τους Τούρκους! Με τον Αθηναίου να σημειώνει στην εκπνοή του δεκαλέπτου το τρίποντο και να διαμορφώνει το σκορ 54-64.

ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ
Στην αρχή του τέταρτο δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός φάνηκε να δυναμώνει την άμυνά του και να προσπαθεί να μπει ξανά στο ματς. Μάλιστα μετά από αρκετή ώρα στην τέταρτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, κρατώντας παράλληλα και την άμυνά τους.

Από την άλλη όμως σε κάθε ξέσπασμα του Ολυμπιακού, οι Τούρκοι είχαν απάντηση! Όποτε ο Θρύλος έδειχνε ότι μπορούσε να σηκώσει κεφάλι, η Εφές είτε με τρίποντο, είτε με κάποια καλή επίθεση, κατάφερνε να πάρει και πάλι διαφορά στον αγώνα.

Έτσι η τέταρτη περίοδος τελείωσε με 17-14 υπέρ των Τούρκων και 81-68 το τελικό σκορ...

Διαβάστε επίσης

«Δουλειά για το Top 16»

«Δουλειά για το Top 16»

Να ξεχάσει το σημερινό αγώνα θέλει ο Ντι Τζέι Στρόμπερι που στρέφει πλέον την προσοχή του στην επόμενη φάση.