Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

2-1 και ο Μπίλι καλά κρατεί!

2-1 και ο Μπίλι καλά κρατεί!
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016 - 12:15

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το 2-1 και έχει πλέον την τύχη στα χέρια του. Κρατάμε αυτό. Ενα βήμα πριν το… πρωτάθλημά του, όμως κάποιοι είπαν. Κάποιοι που δεν έχουν τα «άντερα» να παραδεχτούν την ανωτερότητα αυτού του αθλητή και να τον αποθεώσουν. Συνεχίζουν την… καραμέλα και αναλώνονται στο ματς του ΟΑΚΑ.

Ο κορυφαίος γκαρντ στην Ευρώπη έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του και νίκησε και την τριάδα των Πηλοΐδη, Καρακατσούνη και Παναγιώτου. Δεν μπορώ ειλικρινά να το καταλάβω αυτό. Πώς γίνεται οι επαφές να μη σφυρίζονται πάνω του, να «ματώνει» για να περάσει τα… χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού και καμία παραβίαση να μη δίνεται!

Οπως και στο πρώτο ματς, έτσι και χτες, ο Ολυμπιακός εφάρμοσε λάθος το αμυντικό του πλάνο. Με τα ίδια χετζ άουτ, τα οποία ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» ξανά και από το αρχικό 8-2 πήγαμε στο 11-19.

Ο κόουτς των Πειραιωτών αντέδρασε, επέστρεψε στη λογική του ΟΑΚΑ, πέρασε τους… μουτζαχεντίν του και η ομάδα του επανάκτησε τα ηνία του ματς. Οι Στρόμπερι-Χάκετ έβγαλαν ενέργεια, ο Λοτζέσκι κράτησε την ομάδα στα δύσκολα και ο Σπανούλης πέτυχε κρίσιμα καλάθια για το 32-26 στο 14’. Ε, και; Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από παίκτες που δεν τους περίμενε ούτε ο… Πεδουλάκης (Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης) και το ματς όχι απλά γύρισε, αλλά πραγματοποιήθηκε ένα 9-18 επιμέρους σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Σπανούλης ήταν το… επίκεντρο των επιθέσεων των «πρασίνων». Η μπάλα περνούσε συνεχώς στον παίκτη που μάρκαρε, με τον Παναθηναϊκό να «χτυπάει» όλες τις αλλαγές και να ψάχνει τα «μις ματς». Με τον Σπανούλη στο ματς ο Ολυμπιακός γινόταν προβλέψιμος και γι’ αυτό οι Χάκετ και Λοτζέσκι προσπάθησαν μάταια να βγουν μπροστά.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν καλύτερη, οι άμυνές του είχαν περισσότερη ένταση και δικαίως προηγήθηκε και με εφτά πόντους (59-66). Εκεί ήρθε, όμως, η ψυχή του Παπαπέτρου. Πέντε πόντους ο μικρός στα πιο κομβικά σημεία της αναμέτρησης, που ξεσήκωσαν το ΣΕΦ και τους συμπαίκτες του.
Μέχρι να μπει στο κλίμα ο Σπανούλης. Ο ηγέτης του Θρύλου απέδειξε γιατί «βγάζει» και αξίζει τα λεφτά του. Γιατί πληρώνεται αδρά και γιατί είναι η αρχή και το τέλος αυτού του οικοδομήματος. Οταν όλοι νόμιζαν ότι έγινε το 1-2, εκείνος ξεσήκωσε όλο το ΣΕΦ και «σκότωσε» τους αντιπάλους του.
ΥΓ.: Αποθεώστε τον, ρε. Μετά από τόσα χρόνια ακούσαμε για πρώτη φορά το όνομά του πριν ξεκινήσει το ματς. Και στο τέλος γνώρισε την απόλυτη αποθέωση!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 27/05/2016)

Διαβάστε επίσης

Ραντεβού για… φουσκωτάδα

Ραντεβού για… φουσκωτάδα

Το καλοκαίρι σκέφτεται ήδη ο Νίκος Παππάς , ο οποίος απάντησε σε σχόλιο του στο facebook περιφρονητικά για τον Φώτη Κατσικάρη λέγοντας «Ούτε να τον.. .φτύσω».

Διαβάστε σήμερα στον «ΓΑΥΡΟ»

Διαβάστε σήμερα στον «ΓΑΥΡΟ»

Μεγάλη η νίκη του Ολυμπιακού με 77-72 στον τρίτο τελικό και πλέον οι Πειραιώτες βρίσκονται με το ένα χέρι να κρατούν το τρόπαιο του πρωταθλητή.

«Ψυχωμένος» για το 2-1!

«Ψυχωμένος» για το 2-1!

Ο Θρύλος υποδέχεται τον ΠΑΟ στο «καμίνι» του ΣΕΦ και θα τα δώσει όλα για να πάρει τη νίκη και να κάνει το 2-1 στη σειρά των τελικών. Live από το gavros.gr στις 19:30/OS4…