Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Οσο πιο ψηλά γίνεται πριν τα πλέι οφ»

«Οσο πιο ψηλά γίνεται πριν τα πλέι οφ»
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 - 22:01

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΛΗ ΛΕΟΥΣΗ

Οταν δεν τραβούν οι αρχηγοί του, αυτός είναι πάντα εκεί. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, για ένα ακόμα παιχνίδι, ήταν το κομπιούτερ του Ολυμπιακού στη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της ΑΕΚ για την 21η «στροφή» του πρωταθλήματος. Πίεσε σωστά επάνω στην μπάλα, με πρωτοβουλίες στην επίθεση, έδωσε σκορ και ήταν ο παίκτης που ο Σφαιρόπουλος στηρίχτηκε, ώστε να μπορέσει ο Θρύλος να περάσει αλώβητος από το ΟΑΚΑ και ουσιαστικά να σφιχταγκαλιάσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Πάτησε το παρκέ για 29 λεπτά και πρόλαβε σε αυτό το διάστημα να πετύχει 10 πόντους, αν και οι υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες του ήταν αυτές που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης προχώρησε σε τρία κλεψίματα (εφτά τα ομαδικά του Ολυμπιακού), ενώ κατάφερε και πέρασε προς τους συμπαίκτες του και τέσσερις ασίστ. Επίσης, μάζεψε τρία ριμπάουντ (αμυντικά), ενώ, παρότι οι αριθμοί δεν το αποτυπώνουν αυτό, ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα σε κάθε σημείο του ΟΑΚΑ για την αντεπίθεση και την άμυνα που… έπνιξε την ΑΕΚ.

Ο «ΓΑΥΡΟΣ» συνάντησε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τον 26χρονο γκαρντ και μίλησε μαζί του, ώστε να μάθει πως ακριβώς έζησε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τη συνέχεια της ομάδας στην Ευρωλίγκα και τις προσδοκίες του για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Βαγγέλη δεν μπήκατε καλά στο παιχνίδι, όμως καταφέρατε όχι απλά να αντιδράσετε, αλλά να πάρετε και ένα αποτέλεσμα, που ουσιαστικά σας φέρνει ένα βήμα πριν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα δεν ξεκινήσαμε όπως τα θέλαμε στο πρώτο ημίχρονο, γι’ αυτό μείναμε και πίσω στο σκορ. Το θέμα είναι ότι επιστρέψαμε στο δεύτερο, αφού βελτιώσαμε την άμυνά μας, βρήκαμε ρυθμό και πήραμε αυτή τη νίκη, που σίγουρα δεν σημαίνει και πλεονέκτημα, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα για να το καταφέρουμε αυτό.

Ε: Από την άλλη, όμως, η νίκη ήρθε με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να είναι σε… χαμηλή πτήση. Πως το εξηγείς εσύ αυτό; Δηλαδή, το γεγονός ότι αντεπεξήλθατε και χωρίς τα «βαριά χαρτιά» σας;

Α: Εντάξει, δεν είναι και ρομπότ τα παιδιά. Υπάρχουν πάντα κακές στιγμές και θα βρεθούμε σε κακές και καλές ημέρες. Το έχουμε πει ότι είμαστε ομάδα. Και μπορεί να έχουμε τους ηγέτες μας, αλλά υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν και πιστεύω ότι δώσαμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, άσχετα αν ήμασταν κάποιοι σε καλή, ή άλλοι σε χειρότερη ημέρα, για να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη.

Ε: Αφήνουμε το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ερχεται η Γαλατά στο ΣΕΦ. Ποιες είναι αλήθεια οι σκέψεις σου για το συγκρότημα του Αταμάν;

Α: Συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε. Είμαστε σίγουρα σε πολύ καλό δρόμο και το θέμα είναι τώρα που είμαστε και στην τελική ευθεία, να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται πριν τα πλέι οφ. Παίζουμε στην έδρας μας, απέναντι σε μία επικίνδυνη ομάδα, που μπορεί να είναι στις κάτω θέσεις, αλλά είναι σε καλή κατάσταση τώρα τελευταία και με τηνβοήθεια του κόσμου πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι θετικό.

Ε: Σας έχει πονέσει κάπως και το κακό παιχνίδι στον πρώτο γύρο, που χάσατε και με μεγάλη διαφορά; Είναι και μία εκδίκηση πιά;

Α: Είναι και μία εκδίκηση σίγουρα. Το σημαντικότερο είναι πως η ήττα στην Τουρκία δεν μας στοίχησε. Θυμόμαστε, όμως, αυτό το παιχνίδι και δεν πρέπει να βγάλουμε τέτοια εικόνα σαν και αυτήν τότε.

Ε: Τώρα που έχει περάσει κάπως ο καιρός και είμαστε στην τελική ευθεία της Ευρωλίγκας, τι έχεις καταλάβει από αυτή; Πως βλέπεις τα πράγματα;

Α: Τελικά, είναι πιο αξιοκρατικό (σ.σ. το σύστημα διεξαγωγής) και σίγουρα πολύ δύσκολο, αλλά κακά τα ψέματα, όταν παίζουν όλοι με όλους, φαίνεται σε βάθος χρόνου η διαφορά των ομάδων, αλλά και των μέτριων συνόλων. Πιστεύω ότι αυτό έχει γίνει και φέτος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες παίζουν και το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση και είναι σταθερά εκεί. Χαιρόμαστε, όμως, που είμαστε μία από αυτές τις τέσσερις και θέλουμε να συνεχίσουμε όσο γίνεται, για παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία.

E: Ειλικρινά τώρα, με το χέρι στην καρδιά. Η σεζόν στην Ευρωλίγκα έχει κυλήσει όπως την περιμένατε; Γιατί ήρθαν και αποτελέσματα που ευτυχώς δεν στοίχησαν σε εσάς, όπως αυτό ας πούμε με την Γαλατά…

Α: Στην αρχή, κακά τα ψέματα, όλοι λέγαμε -και καλό είναι να μην κρυβόμαστε- ότι πρώτοι είναι οι ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Ρεάλ και μετά ψάχνουμε την τέταρτη. Αφού καταφέραμε και είμαστε αυτή η τέταρτη και έχουμε… χωθεί και καλά μέσα σε αυτήν την τετράδα και είμαστε τρίτοι αυτή τη στιγμή, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και πολύ ευχαριστημένοι.

Ε: Και πες ότι «κλειδώνετε» από τώρα το πλεονέκτημα έδρας. Ποιο είναι το ταβάνι; Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τα πλέι οφ;

Α: Το καλο είναι ότι εξαρτάται καθαρά από μας. Δεν εξαρτιόμαστε από κανέναν άλλον, όπως σου προείπα. Το θέμα είναι να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με το πλεονέκτημα έδρας, για να μην χαλάσουμε την εικόνα μας και πάει τσάμπα η προσπάθειά μας. Να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται…

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα ο Χάκετ

Στην Αθήνα ο Χάκετ

Ο Αμερικανός με ιταλικό διαβατήριο άσος του Θρύλου επέστρεψε στην Ελλάδα και από την Παρασκευή θα βρεθεί στο ΣΕΦ για να συνεχίσει την αποθεραπεία του κοντά με την υπόλοιπη ομάδα.

Εκτός ο Πλάις ενόψει Ολυμπιακού

Εκτός ο Πλάις ενόψει Ολυμπιακού

Ο σέντερ της προσεχούς αντιπάλου των «ερυθρόλευκων» Γαλατάσαραϊ για την Ευρωλίγκα βρίσκεται εκτός πλάνων από τον προπονητή του, Εργκίν Αταμάν.

Τα δύσκολα είναι μπροστά!

Τα δύσκολα είναι μπροστά!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πράξει τα αυτονόητα: Πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας και πρώτη θέση στην Α1, αλλά φυσικά τίποτα δεν έχουν κερδίσει ακόμα