Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κουίζ» για δυνατούς λύτες!

«Κουίζ» για δυνατούς λύτες!
Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017 - 23:41

Γράφει ο Θεόφιλος Τυριντζής

Η επιλογή του «άσου» για τον Ολυμπιακό δεν αποτελεί κάποιου είδους γρίφο, ωστόσο αναζητείται η… λύση του. Οι επιλογές -οι αξιόλογες, οι αξιόπιστες, δίχως μεγάλο ρίσκο και οι έτοιμες- είναι περιορισμένες φέτος το καλοκαίρι και συγκεκριμένες. Η λίστα του Γιάννη Σφαιρόπουλου περιέχει αρκετά και καλά ονόματα, τα περισσότερα είναι ήδη γνωστά και με το καθένα να έχει συγκεκριμένες δυσκολίες ή ιδιαιτερότητες.

Ο Ααρον Τζάκσον ήταν (και είναι) η προτεραιότητά του, του αρέσει, τον θέλει στην ομάδα και του το έχει πει κατ’ ιδίαν, ωστόσο αρχικά συμφωνία δεν επετεύχθη, καθώς ο Αμερικανός ήθελε κλειστό συμβόλαιο δύο ετών (προτάθηκε 1+1), ενώ πλέον κοιτάει να αξιολογήσει την κάθε πιθανότητα που έχει για το ΝΒΑ, έχοντας και μία πρόταση 2,2 εκατ. δολαρίων από την Κίνα για μία σεζόν. Οπως αναφέραμε και χτες, προς τα εκεί φαίνεται να οδεύει.

Δυσκολίες έχει και η περίπτωση του Τζέισον Γκρέιντζερ. Θέλει ΝΒΑ, διαφορετικά η προτεραιότητά του φαίνεται να είναι η (πρώην) Μάλαγα, καθώς και η γυναίκα του είναι από την Ισπανία. Στη λίστα προς εξέταση του Ελληνα κόουτς υπάρχει και ο Ρίκι Χίκμαν, ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκεται και η περίπτωση του Ερικ Μακόλουμ.

Ο 29χρονος (1,88μ.) Αμερικανός, θα θυμάστε πως ήταν προτεραιότητά του και πριν από δύο καλοκαίρια. Αυτόν ήθελε, καθώς έχουν συνεργαστεί μαζί με επιτυχία στον Πανιώνιο (το 2013-14 όπου είχε βγει πρώτος σκόρερ στην Α1) παίρνοντάς τον από τον Απόλλωνα Πατρών, ωστόσο τα δολάρια των Κινέζων ήταν πάρα πολλά. Αντί αυτού είχε αποκτηθεί τελικά ο Ντάνιελ Χάκετ.

Εγινε επαναπροσέγγιση με τον MVP και κάτοχο του Eurocup το 2016 με τη Γαλατάσαραϊ και έχει ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας. Το κασέ του είναι στο 1 εκατ. δολάρια, οι προτάσεις των «ερυθρόλευκων» σε ανάλογους παίκτες έχουν κυμανθεί κοντά, στις 900.000 (μόνο με τον Λάρκιν έχουν ανέβει πάρα πολύ) και αναμένουμε εξελίξεις, μια και ο παίκτης -που βγάζει κυρίως το ψωμί του στην Κίνα ενώ πέρσι τον Μάρτιο επέστρεψε για να κλείσει τη σεζόν στη Γαλατάσαραϊ- είναι θετικός.

Εκανε μάλιστα δηλώσεις στο eurohoops.net λέγοντας πως «όποτε σε καλεί ο Ολυμπιακός, εσύ απαντάς. Υπάρχει πολλή παράδοση και επιτυχία εκεί πέρα. Σου εξιτάρει το ενδιαφέρον σαφώς μία ομάδα της Ευρωλίγκας και τόσο υψηλού επιπέδου μάλιστα», ενώ για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο τόνισε: «Ο κόουτς Σφαιρόπουλος είναι σπουδαίος προπονητής και ακόμα καλύτερος άνθρωπος. Είναι πετυχημένος όπου πάει και αποτέλεσε τεράστιο παράγοντα στη βελτίωση του παιχνιδιού και τη φήμη μου όταν ήμουν νέος παίκτης».

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/07/2017)

Διαβάστε επίσης

Τα ραντεβού και επαφές

Τα ραντεβού και επαφές

Σε δύο ημέρες ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα βρίσκεται στο Λας Βέγκας, μαζί με τον Χρήστο Σταυρόπουλο

«Ελάτε να μας στηρίξετε» (pic)

«Ελάτε να μας στηρίξετε» (pic)

Ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε στα εκδοτήρια του ΣΕΦ για να δώσει εισιτήρια διαρκείας και λίγη ώρα μετά… σειρά πήρε ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

Φάκελος πλέι μέικερ…

Φάκελος πλέι μέικερ…

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αναζήτηση για τον «άσο». Το υπαρκτό ενδιαφέρον για τον Χίκμαν, ο Μακόλουμ και το ταξίδι του Σφαιρόπουλου στο Λας Βέγκας.

Η… νέα «δουλειά» του ΠΑΠ!

Η… νέα «δουλειά» του ΠΑΠ!

Στα εκδοτήρια του ΣΕΦ προκειμένου να εξυπηρετήσει τους φίλους του Θρύλου που θα πάνε να ανανεώσουν το εισιτήριο διαρκείας τους θα βρεθεί την Παρασκευή ο Κώστας Παπανικολάου.