Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φάκελος πλέι μέικερ…

Φάκελος πλέι μέικερ…
Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017 - 22:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός αυτήν την περίοδο έχει προχωρήσει σε πέντε κινήσεις. Δύο σημαντικοί παίκτες του ροτέισον ανανεώθηκαν και τρεις νέοι αθλητές ήδη έχουν υπογράψει τα συμβόλαιά τους. Οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν ένα γεμάτο ρόστερ και απομένουν πλέον δύο κινήσεις για να μπορούν να σκέφτονται μονάχα την προετοιμασία τους.

Όπως καταλαβαίνετε και όλοι γνωρίζετε, ο Ολυμπιακός «σκανάρει» την αγορά για να αποκτήσει τον πλέι μέικερ που θα μοιραστεί την θέση με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Έναν αθλητή που θα κρατήσει την μπάλα, θα την μοιράσει με σταθερότητα και εννοείται θα την βάλει στο καλάθι.

Παίκτες προτείνονται διαρκώς, όμως αυτήν την στιγμή δύο περιπτώσεις έχουν ξεχωρίσει. Ο Ρίκι Χίκμαν της Αρμάνι Μιλάνο και ο Ερικ Μακόλουμ που είναι γνωστός από το πέρασμά του από την χώρα μας αλλά και την Γαλατάσαραϊ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Χίκμαν ενώ έχουν δεχτεί… κρούση ενδιαφέροντος από την πλευρά του Μακόλουμ. Ο Αμερικανός της Αρμάνι είναι ελεύθερος, μιλάει με την Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκέρι, αλλά δεν έχει κλείσει εκεί.

Ο Μακόλουμ έχει ένα κασέ στα… όρια του Ολυμπιακού, όμως δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία με την μεριά του.

Τίποτα όμως, αυτήν την στιγμή δεν είναι δεδομένο. Μην ξεχνάμε πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από το Σάββατο θα είναι στο Λας Βέγκας για να παρακολουθήσει το Summer League του ΝΒΑ.

Να μιλήσει με ανθρώπους του χώρου, να ανοίξει τους μπασκετικούς του ορίζοντες και ακόμα να κλείσει και κάποιον παίκτη. Ένα ταξίδι που είχε κανονιστεί, ανεξάρτητα με το πώς θα είχε κυλήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας του. Δηλαδή και έτοιμο να ήταν το ρόστερ, ο προπονητής του Ολυμπιακού και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, θα έμπαιναν κανονικά στο αεροπλάνο για το υπερατλαντικό ταξίδι.

Την ίδια ώρα υπάρχει… κινητικότητα σε μπλογκ και social media αναφορικά με τον Αντριου Γκάουντλακ. Καμία πλευρά (ομάδα ή το περιβάλλον του παίκτη) δεν επιβεβαιώνει κάτι για τον Αμερικανό πρώην γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος βέβαια δεν είναι και ο παίκτης που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για έναν γκαρντ που θέλει την μπαλα και με το παραπάνω στα χέρια του, είναι ηγέτης, δεν μπαίνει σε… καλούπι και ψάχνει το σκορ και όχι την δημιουργία.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν προταθεί και αθλητές από το ΝΒΑ, που δεν έχουν εμπειρία Ευρωλίγκας, δεδομένο ανασταλτικό, προς το παρών, για να προχωρήσει η υπόθεσή τους.

Τέλος και σχετικά με τον Τζέισον Γκρέιντζερ, ο Ουρουγουανός γκαρντ που πέρσι έπαιξε στην Εφές, περιμένει καρτερικά το ΝΒΑ, έχει προτάσεις από ομάδες της Ευρωλίγκα (από το πάνω ράφι) και βασικά είναι σε στάση αναμονής για το μέλλον του.

Διαβάστε επίσης

«Κουίζ» για δυνατούς λύτες!

«Κουίζ» για δυνατούς λύτες!

Το… σαφάρι εξεύρεσης του κατάλληλου γκαρντ συνεχίζεται στον Ολυμπιακό, με τον Ερικ Μακόλουμ να έχει μπει σε πρώτο πλάνο – Θετικός ο παίκτης, τον γνωρίζει άριστα ο Σφαιρόπουλος

Τα ραντεβού και επαφές

Τα ραντεβού και επαφές

Σε δύο ημέρες ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα βρίσκεται στο Λας Βέγκας, μαζί με τον Χρήστο Σταυρόπουλο

Η… νέα «δουλειά» του ΠΑΠ!

Η… νέα «δουλειά» του ΠΑΠ!

Στα εκδοτήρια του ΣΕΦ προκειμένου να εξυπηρετήσει τους φίλους του Θρύλου που θα πάνε να ανανεώσουν το εισιτήριο διαρκείας τους θα βρεθεί την Παρασκευή ο Κώστας Παπανικολάου.

«Ισορροπημένη κλήρωση»

«Ισορροπημένη κλήρωση»

Ο τεχνικός διευθυντής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Θρύλου, Κώστας Μίσσας σχολίασε την κλήρωση του EuroCup.