Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κέρδισε τη Νίκη και τώρα έχει σειρά η Ρίγα

Κέρδισε τη Νίκη και τώρα έχει σειρά η Ρίγα
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 - 10:07

Τα νικηφόρα παιχνίδια της συνεχίζει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Έτσι λοιπόν, μετά τις διαδοχικές εκτός έδρας νίκες σε πρωτάθλημα και Eurocup, κόντρα σε Παναθηναϊκό και Μπεσίκτας, οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν και της Νίκης Λευκάδας, με 67-53 στο ΔΑΚ της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1, και συνεχίζουν να βρίσκονται αήττητες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παρά το γεγονός ότι οι νταμπλούχες Ελλάδας, αγωνίστηκαν χωρίς τις Εβίνα Μάλτση και Αφροδίτη Κοσμά, δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας της Λευκάδας και έτσι με ανεβασμένη ψυχολογία, στρέφουν την προσοχή τους στο σπουδαίο παιχνίδι που ακολουθεί με τη Ρίγα, την προσεχή Τετάρτη (25/10), στις 18:00 στο ΔΑΚ της Γλυφάδας, για τη διοργάνωση του Eurocup.

Εκεί ο Θρύλος, θα διεκδικήσει την 3η του νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές πράγμα που θα τον καταστίσει φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου του.

Όσον αφορά τώρα το παιχνίδι με τη Νίκη Λευκάδας, οι «ερυθρόλευκες» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από την αρχή, και είχαν το προβάδισμα, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Στο 1ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 24-13 και με το επιμέρους 13-11 πήγε με 37-24 μπροστά στο ημίχρονο. Το φινάλε της 3ης περιόδου βρήκε τις «ερυθρόλευκες» μπροστά στο σκορ με 51-39 για να έρθει το τελικό 67-53 στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 13-11, 14-15, 16-14

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Μάζιτς 3 (1 τριπ.), Σταμάτη 3 (1 τριπ.), Σπυριδοπούλου 7 (1 τριπ.), Χατζηνικολάου 10, Μπαλτά, Καλτσίδου 6 (1 τριπ.), Νικολοπούλου 13 (3 τριπ.), Χαλιβέρα, Σωτηρίου 6 (1 τριπ.), Άντερσον 6 , Μακόλι 13

ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Νίκος Δουβίτσας): Σπηλιώτης 5 (1 τριπ.), Τελίδου 3 (1 τριπ.), Τσινεκέ 21 (1 τριπ.), Γουάϊτιντ 16,Αρώνη, Τσαμπούρη , Μπάρκα Αθ., Νταναμ 2 , Τσέρου 1, Μπάρκα Μ., Κοντογεωργίου 3 (1 τριπ.)

Διαβάστε επίσης

Πρώτα τα Τρίκαλα, μετά ο… Γολγοθάς

Πρώτα τα Τρίκαλα, μετά ο… Γολγοθάς

Ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Κυριακής θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την ομάδα της Θεσσαλίας για την 3η αγωνιστική της Basket League και στη συνέχεια θα στρέψει του στην Ευρωλίγκα και στη διπλή αγωνιστική που ακολουθεί. Live από το gavros.gr στις 17:30/CS4…

Νοκ άουτ οι Πρίντεζης και Μάντζαρης

Νοκ άουτ οι Πρίντεζης και Μάντζαρης

Ο υπαρχηγός υπέστη διάταση οπισθίου κνημιαίου δεξιά και δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα, ενώ ο 27χρονος γκαρντ θα προφυλαχθεί ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Είναι ή δεν είναι τιμωρημένοι οι διεθνείς διαιτητές;

Είναι ή δεν είναι τιμωρημένοι οι διεθνείς διαιτητές;

Αν ισχύουν τα περί τιμωρίας από την FIBA, γιατί οι ΕΟΚ και ΚΕΔ δεν δείχνουν το χαρτί της παγκόσμιας ομοσπονδίας; Αν υποθέσουμε ότι είναι τιμωρημένοι, γιατί τα ονόματά τους βρίσκονται στη λίστα που έστειλε η ΕΟΚ στη FIBA;

«Σημασία έχει η νίκη»

«Σημασία έχει η νίκη»

Οι Κατερίνα Σωτηρίου και Ανθή Μπαλτά μίλησαν για την επικράτηση του Θρύλου στον αγώνα με τη Νίκη Λευκάδας και κάλεσαν τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό τους στο ματς της Τετάρτης με την Ρίγα.