Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα είμαστε από πάνω

Τώρα είμαστε από πάνω
Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017 - 16:27

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ

Αντε να το δούμε και λίγο αλλιώς. Παίξαμε με την Μπαρτσελόνα στην μπάλα και… αντέξαμε, ώρα είναι να τους αναγκάσουμε αυτούς τώρα να τρέχουν. Διότι, μάγκες, στο μπάσκετ όταν παίζει ο Ολυμπιακός με τους Καταλανούς, το φαβορί είναι οι Πειραιώτες. Πάμε, λοιπόν, για να κάνουμε το ξεκίνημα της ομάδας ακόμα πιο ιδανικό. Πάμε για να πάρουμε μία νίκη ακόμα, να το φτάσουμε στο 5-0 και να φτιάξουμε ιδανικό σκηνικό για την επίσκεψη των «πράσινων» την επόμενη εβδομάδα. Και θα είναι αλλιώς το ματς αυτό.

Στη δεύτερη επίσκεψή τους στο ΣΕΦ φέτος οι «πράσινοι» δεν θα έχουν μαζί τους την γκρι παρέα τους. Πριν φτάσουμε σε αυτούς, όμως, να εξηγήσουμε γιατί ο Ολυμπιακός είναι φαβορί απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Κι ας λείπει ακόμα ο Σπανούλης, κι ας είναι οι Καταλανοί πληγωμένοι όσο δεν πάει από τις συνεχείς φάπες που τρώνε σε Ευρωλίγκα και Ισπανία. Πλάκα-πλάκα δεν έχουν σηκώσει κεφάλι μετά τη βόλτα που έκαναν πάνω από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι φαβορί γιατί έχει παίκτες που όταν συναντιούνται με την Μπαρτσελόνα, ξέρουν ότι έχουν το πάνω χέρι. Τέτοιος είναι ο Πρίντεζης, τέτοιος είναι ο Παπανικολάου, τέτοιος είναι ο Μάντζαρης, τέτοιος είναι ο Παπαπέτρου.

Παίκτες δηλαδή που δεν πρέπει καν να θυμούνται πόσες φορές έχουν πελεκήσει τους «μπλαουγκράνα». Και δίπλα σε αυτούς έρχονται και οι καινούργιοι να πάρουν θάρρος. Και στους καινούργιους δεν βάζω τον Μιλουτίνοφ που είναι σε ημιάγρια κατάσταση, αλλά τους πραγματικά φρέσκους. Από τον Μακλίν και τον Ρόμπερτς μέχρι τον Τόμπσον και τον Στρέλνιεκς. Οσο ψαρωμένος και να είσαι, όταν βλέπεις τους άλλους να μπαίνουν στο γήπεδο και να μη μασάνε σε έδρες σαν τη Βαρκελώνη, παίρνεις τα πάνω σου και παίζεις πολύ καλύτερα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει ο Ολυμπιακός σαν φαβορί απέναντι στην παρέα του Ναβάρο. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι πότε στο συγκεκριμένο ζευγάρι το πάνω χέρι το είχαν οι άλλοι…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/11/2017)

Διαβάστε επίσης

«Πολλά λάθη και κακή επίθεση»

«Πολλά λάθη και κακή επίθεση»

Ο Μίλαν Τόμιτς απέδωσε την ήττα από την Μπαρτσελόνα στη χαμηλή συγκομιδή και τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί στο τέταρτο δεκάλεπτο.