Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν είμαστε εμείς το φαβορί με τη Ρεάλ»

«Δεν είμαστε εμείς το φαβορί με τη Ρεάλ»
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017 - 18:08

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός αύριο το βράδυ θα υποδεχτεί στο ΣΕΦ την Ρεάλ Μαδρίτης για την 11η αγωνιστική της Euroleague. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι δεν είναι ο Ολυμπιακός το φαβορί σε αυτό τον αγώνα.

Επίσης, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας, στους παίκτες της ισπανικής ομάδας, καθώς και για την νίκη μέσα στην Βαλένθια, η οποία σημειώθηκε χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη συνέντευξη Τύπου:

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε αρχικά πως: «Εχουμε ένα σημαντικό αγώνα με μία καλή ομάδα. Ας μην γελιόμαστε η Ρεάλ έχει όσες απουσίες και να έχει είναι η Ρεάλ και είναι μία ομάδα που είναι από τα φαβορί για αν πάει στο φάιναλ φορ. Εχει παίκτες που μπορούν να καλύψουν κάποια κενά που υπάρχουν και σίγουρα η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη. Πρέπει αν είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε καρδιά και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και ότι θα δουλέψουμε και στη σημερινή προπόνηση.

Για τον κόσμο θα είναι σημαντικό να στηρίξει την ομάδα και με την φωνή του να δώσει έξτρα ώθηση για να δώσουμε το μάξιμουμ γι αυτό το παιχνίδι.

Αναφορικά με την επιστροφή του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε: «Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα με την επιστροφή του αφού η ομάδα έχει ένα στιλ παιχνιδιού το οποίο όπως γνωρίζετε στηρίζεται στην ομαδικότητα και μέσα από αυτήν, και επιθετικά και αμυντικά λειτουργούμε προσπαθώντας για τη νίκη στο κάθε παιχνίδι. Από αυτό το σύστημα υπάγονται όλοι οι παίκτες και αν μη τι άλλο όποιος και να λείπει όταν επιστρέψει είτε λέγεται Σπανούλης είτε λέγεται Τιλι θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί γιατί η ομάδα λειτουργεί με το ίδιο σύστημα. Δεν αλλάζει κάτι, απλά έχουμε τον ηγέτη μας μαζί με τους υπόλοιπους και όλα τα όπλα μας ετοιμοπόλεμα.

Αναφορικά με το ΣΕΦ και το εάν είναι δύσκολο να κρατήσει ανέπαφη την έδρα του ο Ολυμπιακός, ο κόουτς είπε: «Μιλάτε για προκρίσεις και πλεονεκτήματα έδρας που δεν μ αρέσει και δεν είναι η στιγμή να απαντήσω . Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το τι θα γίνει στο τέλος δεν το ξέρουμε. Είναι νωρίς ακόμα για να κοιτάμε τόσο μακριά.

Ο Ολυμπιακός παλεύει να κερδίζει σε όλα τα παιχνίδια. Φαβορί για το αυριανό παιχνίδι πως μπορεί να είναι όταν πέρσι έχασε. Τι θα πει φαβορί; Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, είναι δύο παραδοσιακές ομάδες της Ευρώπης, αν της χαρακτηρίσουμε φαβορί την μία ομάδα για ένα παιχνίδι θεωρώ ότι είναι παράτολμο. Εχουμε την δυνατότητά να είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά σεβόμαστε τη Ρεάλ. Θα παλέψουμε όλες τις δυνάμεις και θα δούμε ποιος θα κερδίσει αύριο».

Σχετικά με τον Ντόντσιτς και την δυναμική του, ο Σφαιρόπουλος είπε: «Δηλαδή ο Ρούντι είναι αμελητέα ποσότητα; Θεωρείται ότι δεν είναι ικανός να κερδίσει μία ομάδα. Θεωρείται ο Κάρολ δεν μπορεί να βάλει τα σουτ που μπορεί να κερδίσει μία ομάδα. Θεωρείται ότι ο Ρέγιες δεν μπορεί να σου προκαλέσει ζημιές. Ο Μασιούλις; Ο Τόμπκινς που μπορεί να σουτάρει καταπληκτικά.; Θέλω να πω ότι ναι μεν λείπουν κάποιοι παίκτες και η Ρεάλ μπορεί. Σίγουρα ο Ντόντσιτς έχει ένα παραπάνω ρόλο ηγετικό τώρα που λείπει ο Γιουλ και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ασφαλώς το παιχνίδι τρέχει από τα χέρια του αλλά δεν μπορώ να πω και ότι ο Καμπάτσο δεν μπορεί να σου δημιουργήσει ζημιά. Είναι μία ομάδα που έχει ποιότητα έχει παίκτες έτοιμους και έχουνε εμπειρία από φάιλαν φόρ και έχει παίκτες που πρέπει να κάνουμε συνολική προσπάθεια για να τους σταματήσουμε».

Τέλος είπε αναφορικά με το αν είναι περισσότερο ικανοποιημένος για τον τρόπο που ήρθε η νίκη επί της Βαλένθια, χωρίς τον Σπανούλη πως: «Μπορώ να πω για τα αντανακλαστικά της ομάδας ότι έδειξαν μεγάλη προσαρμοστικότητά στις νέες συνθήκες και πιστεύω ότι έχω ξεχάσει ήδη αυτό το παιχνίδι. Όλη μας η προσοχή και όλη η προσπάθεια είναι για το αυριανό. Οπως δεν θέλω να κοιτάμε μπροστά δεν θέλω να κοιτάμε και πίσω. Σίγουρα έχουμε μία καλή βάση σε παιχνίδια που οι παίκτες έχουν πάρει με την προσπάθεια τους ότι και αν γίνεται να μένουμε απερίσπαστοι στο επόμενο παιχνίδι χωρίς συναισθήματα χαράς και νίκης και λειτουργούμε με την λογική και χωρίς το συναίσθημα για να κάνουμε ψυχρά τη δουλειά μας .Αυτό κάνουμε και τώρα και αυτό θα κάνουμε στο παιχνίδι το αυριανό.

Διαβάστε επίσης