Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Βασιλιάς είσαι εσύ…

Ο Βασιλιάς είσαι εσύ…
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 - 09:21

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μόνο… σύμμαχος για τον Ολυμπιακό δεν είναι. Γι αυτό και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος… συνοφρυώθηκε και το ξέκοψε. Γνωρίζει άριστα από ανάλογες καταστάσεις, πόσο κακό μπορεί να κάνουν στην ομάδα και να την επηρεάσουν αρνητικά.

«Η Ρεάλ είναι πάντα Ρεάλ»!

Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. Όσες ήττες κι αν έχει, όσα προβλήματα και τραυματίες. Η Ρεάλ είναι Ρεάλ. Έχει λύσεις, ποιότητα, ύψιστη επικινδυνότητα, πόσο μάλλον τώρα που στα τελευταία έξι παιχνίδια στην Ευρωλίγκα έχει 1 νίκη και 5 ήττες και έρχεται στο ΣΕΦ για να ρεφάρει, να ανακάμψει…

Τα περί φαβορί, έδρας, απουσιών και κακής κατάστασης, οι «ερυθρόλευκοι» τα αφήνουν έξω από το ΣΕΦ. Φρόντισε γι αυτό σχετικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Αυτά είναι τα επικίνδυνα για τον Ολυμπιακό. Τέτοιες καταστάσεις. Οι Πειραιώτες πρέπει να πηγαίνουν στη τσίτα, να νιώθουν πίεση και όχι ότι παίζουν με αντίπαλο που εύκολα ή δύσκολα θα τον πάρουν γιατί φαίνεται πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, γιατί έχει απουσίες, ή γιατί παίζει στην έδρα του. Όπως άριστα θύμισε ο κόουτς, πέρσι έχασε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Το ματς της Παρασκευής λοιπόν (21:00/ Novasports2) για τον Ολυμπιακό, απαιτεί θυσίες, αυταπάρνηση, πίστη στο πλάνο, συνεχή ενέργεια και φυσικά άμυνα που να δαγκώνει στα λαρύγγια. Η Ρεάλ παραμένει η 2η καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας (84.7 πόντους μ.ο.), μπορεί να σκοτώσει στο ανοικτό γήπεδο, έχει παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν μπορείς να την υποτιμήσεις, ούτε να τη θεωρήσεις του χεριού σου.

Και φυσικά δεν είναι μόνο ο Ντόνσιτς (19.7 πόντους- θα πάει πάνω του ο Παπανικολάου). Μπορούμε να θεωρήσουμε αμελητέες ποσότητες τους Καμπάτσο (8.5 πόντους μ.ο.) και Κάρολ 47.8% τρίποντο); Τον Κοζέρ (41.7% τρίποντο); Τον Τόμπκινς (7.7 πόντους); Όχι δα…

Θέλει μεγάλη προσπάθεια, υπομονή και σωστή στόχευση καθώς οι Μαδριλένοι «δίνουν» πράγματα. Δεν είναι άτρωτοι φυσικά. Η άμυνά τους δέχεται 80.6 πόντους, ενώ της παίρνει ο αντίπαλος 37 ριμπάουντ (13 επιθετικά). Συν του ότι της κλέβουν 6 μπάλες και της κάνουν πάνω από 3 μπλοκ. 9 κατοχές είναι αυτές, καλό θα ήταν να της πάρει ο Ολυμπιακός και να της αξιοποιήσει.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να βλέπει εκτός προγράμματος τους Δημήτρη Αγραβάνη και Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο πρώτος είναι σίγουρα εκτός, ο δεύτερος έχει κάποιες λίγες πιθανότητες να παίξει. Θα κριθεί την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του. Αντίθετα, κανονικά προπονήθηκε για δεύτερη σερί ημέρα ο Βαγγέλης Μάντζαρης και είναι ετοιμοπόλεμος.

Για τη Ρεάλ τώρα, στην Αθήνα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή (με 13 παίκτες ήρθαν το απόγευμα της Πέμπτης) βρίσκεται ο Τζέφρι Τέιλορ που φαίνεται πως θα παίξει και ο Ρούντι Φερνάντες που θα τον περιμένει ο Πάμπλο Λάσο μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκτός θα μείνει ο Άντονι Ράντολφ που όπως είπε ο Ισπανός τεχνικός τον περιμένει από… Γενάρη ενώ off είναι οι Γιουλ, Αγιόν, Κούζμιτς.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Για 26η φορά θα συναντηθούν οι δυο τους στην Ευρωλίγκα (από το 2000 και ύστερα) με τον Ολυμπιακό να υπολείπεται σε σύνολο νικών καθώς έχει 11 έναντι 14 της Ρεάλ. Στον Πειραιά οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 10-2 σε αντίθεση με τη Μαδρίτη που βρίσκονται στο 1-12.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Σάσα Πουκλ (Σλοβενία)

Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία)

Εμίν Μογκούλκοκ (Τουρκία)

ΣΥΓΚΡΙΣΗ // TO “ΜΑΤΣ ΑΠ” ΤΩΝ ΔΥΟ

Διαβάστε επίσης

«Η πιο σκληρή ομάδα της Ευρώπης»

«Η πιο σκληρή ομάδα της Ευρώπης»

Ξένη ιστοσελίδα έχει κάνει ένα σούπερ αφιέρωμα στον Ολυμπιακό και εξηγεί τους λόγους γιατί είναι η πιο σκληροτράχηλη ομάδα της ηπείρου.