Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στενοχώρια, αλλά το μυαλό στην Μπάμπεργκ

Στενοχώρια, αλλά το μυαλό στην Μπάμπεργκ
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 - 18:39

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Μπορεί να υπάρχουν… χίλιες δυο (βάσιμες) δικαιολογίες για την ήττα από την ΑΕΚ, ύστερα από 13 χρόνια, 12 συναπτά «διπλά» στην Α1 και 26 σερί νίκες απέναντι στους «κιτρινόμαυρους». Μπορεί να μην «ενοχλεί» ουσιαστικά και βαθμολογικά, να μιλάμε κατά γενική ομολογία για μια ήττα που δεν του κάνει κακό, καθώς ούτως ή άλλως τα πλέι οφ και η υπόθεση τίτλος είναι μία πολύ διαφορετική ιστορία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει στεναχώρια στον Ολυμπιακό.

Άπαντες οι «ερυθρόλευκοι» είναι στεναχωρημένοι από την 2η ήττα τους στο πρωτάθλημα, η οποία ενδεχομένως να σηματοδοτεί και το μειονέκτημα έδρας στους τελικούς του πρωταθλήματος- αλλά για εκεί είπαμε… κάνεις «διπλό» και παίρνεις το πρωτάθλημα-. Το πνεύμα ήταν πρόθυμο αλλά το σώμα δεν μπορούσε να υπακούσει. Ήταν εμφανέστατο πως ήθελαν, αλλά ήταν «άδειοι», ήταν κουρασμένοι. Παρά την κατάσταση αυτή βέβαια, με 45 λεπτά στη πλάτη παιχνίδι με τη Ρεάλ 40 ώρες πριν, με τέσσερις απώλειες, οι δύο μέσα στο παιχνίδι, έφτασαν κοντά στη νίκη, αλλά από δικά τους λάθη και έλλειψη ενέργειας και καθαρού μυαλού δεν κατάφεραν να φτάσουν την αποστολή τους μέχρι τέλους.

Μαθαίνουν, το αφήνουν πίσω και κοιτάνε μπροστά. Αυτό που κυριαρχεί στην «επόμενη μέρα» για τον Ολυμπιακό είναι το παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για τον «κακό δαίμονα» του Ολυμπιακού, για μία ομάδα που έχει βρει το κουμπί του, οπότε όπως εύλογα καταλαβαίνετε, η προσήλωση και η συγκέντρωση των Πειραιωτών βρίσκεται πλέον εκεί στο 100%.

Στο σωστό «διάβασμα» του αντιπάλου και στην τακτική που θα εκπονήσουν, αλλά φυσικά και στην κατάσταση των τραυματιών τους. Δεν είναι και λίγοι… Σήμερα, αναμένουν να φανεί πως είναι οι τραυματίες, καθώς έχουν προγραμματισμένη προπόνηση στις 18:00. Χαλαρή θα είναι βέβαια, μην περιμένετε ένταση κτλ. Σε καμία περίπτωση. Κυρίως βίντεο, τακτική και θεραπείες.

Ο Πρίντεζης έχει το γνωστό πρόβλημα στη μέση και αναμένουν να τον δουν και σήμερα, όπως και τον Παπαπέτρου που κουβαλάει έναν μυϊκό σπασμό στον προσαγωγό. Ο Μιλουτίνοφ γύρισε το πόδι του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ αμφίβολος εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Αγραβάνης με πρόβλημα στον τένοντα (κάκωση) του τετρακέφαλου. Θα τα δουν όλα σήμερα το απόγευμα στην προπόνηση.

Διαβάστε επίσης

Από... σήμερα με Λαύριο

Από... σήμερα με Λαύριο

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα με το Λαύριο, που διεξάγεται την Κυριακή στις 17:30.

Σε γνώριμα λημέρια ο Στρέλνιεκς (vid)

Σε γνώριμα λημέρια ο Στρέλνιεκς (vid)

O γκαρντ του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την πρώην του ομάδα, Μπάμπεργκ, ενώ και ο Χάκετ θα παίξει για πρώτη φορά κόντρα στους «ερυθρόλευκους».