Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πληγωμένος αλλά… Λιοντάρι!

Πληγωμένος αλλά… Λιοντάρι!
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 - 10:16

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, πάντα μα πάντα, θα είναι στα… καλύτερα της Ευρωλίγκας. Στα τοπ-επιπέδου παιχνίδια της διοργάνωσης που μαγνητίζουν εκατομμύρια φίλους του σπορ, που προκαλεί συγκινήσεις και έντονες στιγμές. Μιλάμε για δύο powerhouses, για δύο τιτάνες του ευρωπαϊκού μπάσκετ που κοντράρονται λες και έχουν δώσει ραντεβού, συχνότατα στο κορυφαίο ραντεβού. Στα Final 4. Θέλετε να το δούμε και αλλιώς; Πιο ειδικά, πιο συγκεκριμένα, μιλώντας μόνο για το φέτος… Ντέρμπι κορυφής έχουμε: Η ΤΣΣΚΑ στο 10-2 (σ.σ. ήττα την 2η αγωνιστική στη Ρεάλ και την 8η από τη Φενέρ στη Μόσχα στη παράταση), ο Ολυμπιακός στο 9-3!

Ωραία όλα αυτά, αλλά… ανωτέρα βία και πάλι οδηγεί στο να μιλήσουμε πρώτα για τραυματίες και απουσίες-καθώς διαφοροποιείται άρδην το παιχνίδι- και μετά να πάμε σε πιο αγωνιστικά θέματα. Ο Ολυμπιακός, προερχόμενος από την ήττα στο Μπάμπεργκ, υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ στο γήπεδό του με σοβαρότατο πρόβλημα στη «φροντ λάιν». Είναι φοβερό αυτό το πράγμα καθώς στον Ολυμπιακό τραυματίζεται ο ένας πίσω από τον άλλον αλλά το κτυπάνε όλοι και στην ίδια θέση. Κτυπάει ένα γκαρντ. Θα τραυματιστούν και οι άλλοι… Κοιτάξτε τώρα να δείτε τι γίνεται στους ψηλούς…

-Ο Κιμ Τιλί εκτός από τον Οκτώβριο.

-Ο Δημήτρης Αγραβάνης χάνει όλη τη σεζόν.

-Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ταλαιπωρείται ακόμα από διάστρεμμα και είναι off με την ΤΣΣΚΑ. Ας ελπίσουμε να προλάβει την Εφές.

-Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει διάστρεμμα και είναι αμφίβολος. Δεν προπονήθηκε την Τρίτη και μπορεί να παίξει με ένεση. Πιθανό να απουσιάσει κι αυτός. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την ημέρα του αγώνα.

Δείτε λοιπόν τι γίνεται στη φροντ λάιν του Ολυμπιακού με τους τραυματίες. Χώρια που ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετακινείται και πάλι στο «4», χώρια τις ανακατατάξεις που θα έχει αγωνιστικά ο Ολυμπιακός- όπως είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη Τύπου- για να μπορέσουν να βγουν οι ανάγκες, οπότε… τι αγωνιστικό να αναφέρουμε από εκεί και έπειτα; Το πώς θα κτυπήσει ο Ολυμπιακός στη ρακέτα της ΤΣΣΚΑ; Με ποιους;

Θα το παλέψουν με νύχια και με δόντια, όπως κάνουν πάντα, θα καλύψουν κάποιοι κενά, θα παίξουν όσο και όπου χρειαστεί, αλλά σημασία έχει πλέον και ο αντίπαλος. Η αποστολή τους δεν είναι εύκολη. Η ΤΣΣΚΑ έχει…

-Την καλύτερη επίθεση με 90.1 πόντους.

-Είναι πρώτη σε ποσοστό στα δίποντα με 56.2%

-Πρώτη και στα τρίποντα με 43.5%.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα δώσει τη μάχη του και η ΤΣΣΚΑ έχει τη νίκη στο τσεπάκι της. Θα παλέψει μέχρι τέλους προσπαθώντας εν αρχή να περιορίσει την δημιουργία των Ρώσων και την εκτέλεση των γκαρντ. Να τους ξεκόψει και να τους αποσυντονίσει.

Μέσω της άμυνάς του πρωτίστως (σ.σ. η καλύτερη στην Ευρωλίγκα με 72.7 πόντους μ.ο. παθητικό) θα προσπαθήσει να «κατεβάσει» τους Ντε Κολό (17.4 π., 4.5 ασ.), Ροντρίγκες (13.7 π., 5.5 ασ.) και Χίγκινς (13.6 π.) ενώ πρέπει να έχει τα μάτια του… δεκατέσσερα στη δράση του εκρηκτικού Κλάιμπερν (12.5 π. 44.1% τρ.).

Ας ελπίσουμε για να ισορροπήσει κάπως η κατάσταση να μην είναι καλά οι Οθέλο Χάντερ και Αντρέι Βορόντσεβιτς που έχουν απουσιάσει από τα δύο τελευταία παιχνίδια της ΤΣΣΚΑ ενώ δεν έχουν και τον Λίο Βέστερμαν που έχει κάνει εγχείριση.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ένα ζευγάρι με… παράδοξα. Στην κανονική διάρκεια και σε Top 16 παλαιότερα η ΤΣΣΚΑ κερδίζει τον Ολυμπιακό. Στα Final 4 όμως αλλά και σε παιχνίδια σημαντικά, όπως παλαιότερα όταν την πέτυχε στον δρόμο του για το μεγάλο ραντεβού, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι. Το απόλυτο 4/4 σε Final 4 τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ έχει 5-0 χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τα F4 σε αυτές.

Το συνολικό μεταξύ τους σκορ από το 1995 είναι 13-21 υπέρ των Ρώσων και στην Ευρωλίγκα (2002-03) 7-16.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Το «ματς απ» των δύο!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΣΣΚΑ

76.6 Επίθεση 90.1

72.2 Άμυνα 78.4

36.2 Ριμπάουντ 33.9

10.4 Επιθετικά Ρ. 10.6

25.8 Αμυντικά Ρ. 23.3

15.3 Ασίστ 18.2

6.1 Κλεψίματα 8.1

1.9 Μπλοκ 3.8

51.7 % 2ποντα 56.2 %

33.2 % 3ποντα 43.5 %

75.3 % Βολές 80.1 %

84.9 Αξιολόγηση

Διαβάστε επίσης

Ο εορτασμός των One Team Games (pics+vids)

Ο εορτασμός των One Team Games (pics+vids)

Για μια ακόμα φορά το πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Ευρωλίγκας, ONE Team, βρίσκεται στο επίκεντρο της 13ης αγωνιστικής και της 9ης αγωνιστικής του 7DAYS EuroCup.

«Καλύτεροι επιθετικά»

«Καλύτεροι επιθετικά»

Με τη Σέπσι παίζει αύριο στη Γλυφάδα στις 18:00 ο Ολυμπιακός, με τον Κώστα Μίσσα να μιλάει για την αναμέτρηση.