Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

O άνθρωπος για όλες τις δουλειές!

O άνθρωπος για όλες τις δουλειές!
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 - 14:11

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός (88-86) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τους «ερυθρόλευκους» να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση. Τα «φώτα» όπως είναι φυσικό και ορθώς έπεσαν πάνω στο Τζαμέλ ΜακΛιν, ο οποίος με τους 25 πόντους και τα 12 ριμπάουντ που μάζεψε ήταν αδιαμφισβήτητα ο MVP της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν φανταστικός, όμως εξίσου εξαιρετικός ήταν και ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο φόργουορντ του Θρύλου ήταν και πάλι χάρμα ιδέσθαι. Φανταστικός στην άμυνα, «killer» πίσω από τη γραμμή των 6.75. O Παπανικολάου σε ακόμη ένα ματς με το πάθος και τη ψυχή που έβγαλε βοήθησε την ομάδα να φτάσει ακόμη μία νίκη τη φετινή σεζόν.

Ο 27χρονος προκαλεί πλέον πονοκέφαλο σε όλους τους σούπερσταρ της Ευρωλίγκα, αφού όλα τα αστέρια της διοργάνωσης τα έχουν βρει σκούρα με τις άμυνες του. Ο Κώστας, ωστόσο, δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός αμυντικός, ίσως ο καλύτερος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Είναι εξίσου καλός και στην επίθεση, κάτι το οποίο φαίνεται και από τους αριθμούς του, σε αντίθεση με τις αμυντικές του δυνατότητες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν από κάποια στατιστική υπηρεσία.

Ο Παπανικολάου έχει πετύχει μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα σε 10 ματς 109 πόντους με 17/33 δίποντα, 16/38 τρίποντα και 27/38 βολές. Το ποσοστό του δηλαδή πίσω από την γραμμή των 6.75 είναι 42.1%! Την ίδια ώρα μαζεύει 4.4 ριμπάουντ ανά αγώνα, βγάζει 2.6 ασίστ, ενώ κλέβει περίπου μία φορά τη μπάλα ανά ματς.

Βέβαια, ο Κώστας έχει ανέβει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα και τα ποσοστά αυτά είναι τελείως διαφορετικά αν υπολογίσουμε μόνο τους 5 τελευταίους αγώνες στη διοργάνωση. Ο Παπανικολάου σε αυτά έχει απίστευτα ποσοστά, καθώς έχει 12/19 τρίποντα, μαζεύοντας και 29 ριμπάουντ!

Ο φόργουορντ του Θρύλου αποτελεί τον παίκτη που θέλει κάθε προπονητής να έχει στο ρόστερ του, τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές. Ο Παπανικολάου δείχνει ότι βρίσκεται ακόμη και σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη που είχε στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό και αν συνεχίσει έτσι θα βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να πετύχουν τους στόχους τους.

Διαβάστε επίσης

Φανταστικός-και πάλι- ο κόσμος του Θρύλου

Φανταστικός-και πάλι- ο κόσμος του Θρύλου

Οι ΓΑΥΡΟΙ δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και «έσπρωξαν» τους παίκτες του Ολυμπιακού να τα δώσουν όλα για να πάρουν τελικά τη μεγάλη νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Όλα για την πρόκριση (vid)

Όλα για την πρόκριση (vid)

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού υποδέχεται σήμερα (21/12) στις 18:00 τη Σέπσι για τα μπαράζ του Eurocup και είναι αποφασισμένη με τον κόσμο στο πλευρό της να πάρει μία τεράστια πρόκριση.