Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χριστούγεννα στο παρκέ… και «επιστροφές»!

Χριστούγεννα στο παρκέ… και «επιστροφές»!
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 - 10:07

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Βγήκε με… κόπο, αίμα και μόχθο αλλά απόλυτη επιτυχία η 3η διπλή εβδομάδα στην Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν ούτε εύκολα τα παιχνίδια (ΤΣΣΚΑ μέσα και Εφές έξω) ούτε εύκολη η προετοιμασία. Τόσο όσον αφορά τα συναισθήματα που είχε σπείρει η ήττα στο Μπάμπεργκ, όσο φυσικά και οι κραδασμοί, πνευματικοί και αγωνιστικοί που είχαν επιφέρει οι τραυματισμοί.

Ο Ολυμπιακός, με σχήματα που δεν είχαν κάνει καν… προπόνηση μαζί, με χαρακτήρα, με αμείωτη προσπάθεια και αυταπάρνηση κατάφερε και πήρε αυτό που ήθελε, αυτό που άξιζε πιο σωστά συνεχίζοντας να είναι η μόνο ομάδα στην Ευρωλίγκα που έχει το απόλυτο (6-0) στις διπλές αγωνιστικές (7-3 είχε πέρσι, για τους λάτρεις των στατιστικών) και παρατείνοντας την παραμονή της στην κορυφή της βαθμολογίας με 11-3 ρεκόρ. Αυτό βέβαια είναι το τελευταίο που κοιτάνε και που απασχολεί τους Πειραιώτες.

Αυτό που προέχει τώρα είναι να ξεκουραστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο και να απολαύσουν το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δράττοντας την ευκαιρία για επιβράβευση από τη στιγμή που δεν έχει αγώνα πρωταθλήματος, αλλά και να… επιστρέψουν οι τραυματίες. Να ανασυνταχθούν σε αυτόν τον τομέα και έχοντας πάρει ανάσες, να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ανήμερα των Χριστουγέννων για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης στο Κάουνας όπου θα αναχωρήσουν με πτήση τσάρτερ την Τετάρτη (16:30).

Με την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις, θα εκτιμηθεί η κατάσταση των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργου Πρίντεζη από τους τραυματισμούς τους, με τις πιθανότητες να είναι μαζί τους και να αναμένεται να μπουν και πάλι στις υποχρεώσεις της ομάδας, να προπονηθούν και να παίξουν απέναντι στην Ζαλγκίρις- με στόχο το 6ο φετινό διπλό- που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Βρίσκεται στο 9-5 και προέρχεται από 4 σερί νίκες.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει στον Ολυμπιακό, είναι η ξεκούραση και η επιστροφή των τραυματιών!

Διαβάστε επίσης

Στη Ζαλγκίρις ο Ούντριχ!

Στη Ζαλγκίρις ο Ούντριχ!

Ο 35χρονος γκαρντ αφήνει το ΝΒΑ και θα είναι ο αντικαταστάτης του Ντι Μποστ για την επόμενη αντίπαλο του Θρύλου στην Ευρωλίγκα.

Μια οικογένεια (pic)

Μια οικογένεια (pic)

Οι «ερυθρόλευκοι» περνούν μαζί και το ρεπό τους, με τους Πρίντεζη, Παπαπέτρου, Παπανικολάου και Μάντζαρη να γευματίζουν μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.