Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από νωρίς να της κόψει την χαρά

Από νωρίς να της κόψει την χαρά
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 - 09:53

Ματς όπως αυτό του Σαββάτου έχουν την εξής ιδιαιτερότητα. Είναι μία και έξω. Από την ώρα που ξεκινάει η αναμέτρηση και οι δύο ομάδες έχουν από 50% πιθανότητες να κατακτήσουν την κούπα. Οσο και να έχουν διαφορά κλάσης και ρόστερ, πρόκειται για ένα παιχνίδι που τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Σημειώστε δε και το γεγονός πως η ΑΕΚ φέτος έχει ήδη νικήσει για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια τον Ολυμπιακό, για να καταλάβετε πως μόνο εύκολο δεν είναι το ματς στα «2 Αοράκια».

Οι «ερυθρόλευκοι» αναχώρησαν για την Κρήτη το απόγευμα της Πέμπτης. Στα μάτια μου το εν λόγω παιχνίδι είναι πολύ απλό.

Περνάς στο παρκέ από το πρώτο δευτερόλεπτο σοβαρός, δεν αφήνεις κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και κατακτάς ένα τρόπαιο, το οποίο λείπει από την τροπαιοθήκη σου εδώ και εφτά χρόνια.

Από την πρώτη μέρα το λέω. Κανέναν τίτλο δεν απαξιώ ακόμα και αν η ίδια η ομοσπονδία τον έχει απαξιώσει από μόνη της. Κυπελλάκι δεν θα το πω, ακόμα και αν μου προκαλεί αηδία ένας τελικός με 4500 θεατές, ελέω της ανικανότητας της ΕΟΚ να διοργανώσει ένα final 8 όπως όλες οι χώρες ανά την Ευρώπη. Χωρίς διεθνείς διαιτητές γιατί έτσι θέλουμε, χωρίς οπαδούς των ομάδων, χωρίς, χωρίς, χωρίς…

Όπως και να έχει, κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός ξεκινάει με σκοπό να πάρει και τους τρεις τίτλους που λαμβάνει μέρος. Ε τώρα είναι η ευκαιρία να μπει με το.. δεξί στις υποχρεώσεις του.

Αγωνιστικά, η ΑΕΚ δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Αρχικά είναι διαφορετική ομάδα από εκείνη στο ΟΑΚΑ. Προχώρησε κλασικά σε αλλαγές στο ρόστερ της, με τους Χάντερ και Πάντερ να προσδίδουν επιθετικότητα. Ταυτόχρονα όμως, προσπαθεί να βρει τη χημεία της στο παρκέ, έχει αμυντικά θέματα και φάνηκε ξεκάθαρα αυτό στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο τη Δευτέρα.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Είναι πλέον σε καλό φεγγάρι. Το κλίμα έχει γυρίσει, οι «ερυθρόλευκοι» νιώθουν πως έχουν αφήσει στην άκρη την αγωνιστική τους «κοιλιά». Οι νίκες επί των Φενέρ και Ρεάλ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ υπάρχει και ο εγωισμός της ίδιας της ομάδας μετά το χαμένο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Λοιδορήθηκαν, μηδενίστηκαν, έγιναν για πολλούς περίγελος.

Θέλουν να απαντήσουν; Σάββατο κοντή γιορτή..

ΥΓ1 Φοβερό και τρομερό ότι γράφεται πως ο Ολυμπιακός φοβάται την ΑΕΚ και για αυτό βάλει κατά της ΕΟΚ και της ΚΕΔ για τους διαιτητές. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη εδώ και καιρό. Βασικά αηδία προκαλεί η όλη αδιαφορία της ομοσπονδίας και για αυτό οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται με κάθε νόμιμο τρόπο για την ανατροπή της κατάστασης. Εδώ βάλανε διαιτητή της Ευρωλίγκας να σφυρίξει Καστοριά-Δούκα! Φανταστείτε στο ποδόσφαιρο ένας διεθνής διαιτητής από το Champions League να σφυρίζει Δόξα Δράμας-Πανσερραϊκό με το έτσι θέλω. Τι θα διαβάζαμε αριστερά και δεξιά. Τώρα; Σιωπή…

ΥΓ2 Μαζί και ο Αγραβάνης στην Κρήτη. Και για αυτόν το κύπελλο. Ο μεγάλος άτυχος της σεζόν. Καλά να είναι, η αποθεραπεία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και το θέμα είναι να επιστρέψει σιδερένιος.

ΥΓ3 Ο Κιμ Τιλί πηγαίνει μια χαρά. Στις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να ενσωματωθεί στο 100% στις προπονήσεις. ΚΑΝΕΙΣ δεν βιάζεται. Είναι στην τελική ευθεία. Και θα βοηθήσει υπερβολικά με την επιστροφή του…

Διαβάστε επίσης

MVP ο Μιλουτίνοφ

MVP ο Μιλουτίνοφ

Ο σέντερ του Ολυμπιακού ανακηρύχτηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής για την εκπληκτική του εμφάνιση απέναντι στα Τρίκαλα.

Την κούπα και τα μάτια σας

Την κούπα και τα μάτια σας

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός, που το Σάββατο αντιμετωπίζει την ομάδα της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.