Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απαρτία, τακτική και... προσοχή!

Απαρτία, τακτική και... προσοχή!
Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018 - 09:25

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η ηρεμία και η καλή ψυχολογία έχουν στεριώσει και πάλι για τα καλά στον Πειραιά, κι αυτό που θέλουν στον Ολυμπιακό είναι να συνεχίσουν ανάλογα, με χαμηλά το κεφάλι και δίχως να ξεφύγει το μυαλό. Μοιάζε άλλωστε μια ιδεατή συγκυρία από τη στιγμή που, επιτέλους, μετά από τόσους μήνες ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και μπορεί να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση πάνω σε κομμάτια που θέλει και χρίζουν βελτίωσης.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία δε που πηγάζουν από την «απαρτία» είναι και οι ρόλοι μέσα από τους οποίους έχουν ξεκινήσει να ανταποκρίνονται (σαφέστατα αναμένεται η συνέχεια και η συνέπεια) παίκτες όπως ο Μπράιαν Ρόμπερτς που φαίνεται να κουμπώνει στο «2» ή ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που με την επιστροφή του Κιμ Τιλί παίζει και πάλι στην αγαπημένη του θέση, στο «3» και ήδη έχει κάνει δύο άκρως θετικές εμφανίσεις.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βέβαια καλείται να κρατήσει «ζεστούς», με κίνητρα και ετοιμοπόλεμους και τους Χόλις Τόμπσον και Κάιλ Ουίλτζερ – οι οποίοι έμειναν εκτός λίστας Α1- αλλά και να πάρει στην Ευρωλίγκα ότι είναι δυνατόν και από αυτούς προς όφελος της ομάδας.

Στο μεγάλο Λιμάνι λοιπόν ενέτειναν τη Τετάρτη- μετά το χαλάρωμα της Τρίτης- την προετοιμασία τους για το παιχνίδι της Παρασκευής (21:00) κόντρα στη Μπάμπεργκ για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ένα παιχνίδια που αναμφισβήτητα το θέλουν οι Πειραιώτες ώστε να έρθουν ακόμα ένα βήμα πιο κοντά για να καπαρώσουν και τυπικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέστησε την προσοχή στους παίκτες του, ώστε να μην ξεγελαστούν από τη θέση που βρίσκεται η Μπάμπεργκ, ούτως ή άλλως μιλάμε για μία ομάδα που του έχει δημιουργήσει προβλήματα με τα τρίποντά της ή τα ντράιβ των γκαρντ και να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Λούκα Μπάνκι με την σωστή νοοτροπία και συγκέντρωση.

Η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» ουσιαστικά ξεκίνησε με βίντεο και δουλειά στην τακτική με τον Έλληνα κόουτς να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Διαβάστε επίσης

Σοβαρός με Μπάμπεργκ

Σοβαρός με Μπάμπεργκ

Ο Ολυμπιακός μόνο εύκολο έργο δεν έχει απέναντι στην γερμανική ομάδα και θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος αν θέλει να πάρει τη νίκη και να κάνει σημαντικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας.