Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όλοι μιλάνε για Final 4… Να το καταλάβουν πρώτα οι παίκτες»

«Όλοι μιλάνε για Final 4… Να το καταλάβουν πρώτα οι παίκτες»
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 - 23:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Τα είπε όλα ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Μα… όλα. Για τα μυαλά που πήραν αέρα, για την υπέρμετρη αισιοδοξία και το Final 4 χωρίς ακόμα ο Ολυμπιακός να έχει πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Για το ότι πρέπει μέχρι τέλους να είναι σκληρός αγώνας…

«Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα. Ήταν καλύτερη από εμάς απόψε. Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, ήμασταν νευρικοί και βιαστικοί στο να σκοράρουμε. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, να διαβάσουμε τις άμυνές τους και να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα. Δεν παίξαμε όλοι μαζί και αυτό μας στοίχισε επιθετικά και χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Αυτό το γεγονός δημιούργησε πρόβλημα και στην άμυνα και δώσαμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και από επιθετικά ριμπάουντ.

Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά αλλά αυτό δεν έγινε. Δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα και πάντα ήμασταν ένα βήμα πίσω. Επιθετικά προσπαθούσαμε να επιτεθούμε ατομικά και όχι σαν ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που έφυγε η διαφορά.

Δυστυχώς, ένα τέτοιο παιχνίδια μας προσγειώνει στην πραγματικότητα. Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μία υπέρμετρη αισιοδοξία και αυτό δεν ήταν καλό. Όλοι λέγανε Βελιγράδι και Final 4 όμως εγώ μέσα στην ομάδα και οι συνεργάτες μου προσπαθούμε να πείσουμε τους παίκτες ότι δεν έχουμε ακόμα το πλεονέκτημα. Είναι μια ήττα που πονάει και θα μας μάθει πολλά.

Δεν πρέπει να προτρέχουμε γιατί και το πλεονέκτημα να πάρεις υπάρχουν και τα πλέι οφ και κανείς δεν αναφέρετε σε αυτά. Όλοι βιάζονται… Ακόμα και στην έδρα σου να παίξεις στα πλέι οφ μπορεί να φας 30 πόντους όπως έγινε σήμερα. Φανταστείτε να έχει και στόχους η άλλη ομάδα γιατί η Μπαρτσελόνα δεν είχε.

Να μάθουμε από αυτή την ήττα είναι ένα καλό μάθημα για όλους. Ακόμα δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να παλέψουμε γι αυτό και αφού πάρουμε το πλεονέκτημα να παλέψουμε για να πάμε στο Final 4.

Να χαμηλώσουμε τους τόνους και να δουλέψουμε. Να το καταλάβουν πρώτα οι παίκτες και μετά όλοι οι άλλοι. Όταν κάνεις σερί νίκες υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία που σου χαλάσει τη συγκέντρωση. Πήραμε ένα καλό μάθημα και να μάθουμε να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι. Μέχρι τέλος είναι αγώνας αδιάκοπος. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Και το πλεονέκτημα να πάρουμε δεν σημαίνει ότι θα πάμε στο Final 4. Και πέρσι με την Εφές το είχαμε και το χάσαμε. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Να καταλάβουμε να παλεύουμε κάθε παιχνίδι όλοι πρώτα μέσα από την ομάδα.

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τον κόσμο που συμπαραστέκεται σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Τον ευχαριστώ πολύ».

Στη συνέχεια ο κόουτς ρωτήθηκε για τα 50 ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα και τόνισε «όταν είσαι άστοχος θα πάρουν όλα τα ριμπάουντ. Τα 18 επιθετικά δείχνει ότι είχανε μεγαλύτερη διάθεση. Πάλευε κάθε φάση. Αντί να παλεύουμε εμείς πάλευε η Μπαρτσελόνα και αυτό είναι απαράδεκτο».

ΠΕΣΙΤΣ: «ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς από την πλευρά του επεσήμανε; «συγχαρητήρια στους παίκτες, είχαμε εξαιρετική συγκέντρωση από όλους. Είχαμε πλάνο και το εκτελέσαμε και όλο αυτό ξεκίνησε από τον σεβασμό που έχουμε στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα, με καλό προπονητή, την καλύτερη άμυνα, πρώτη ομάδα στα ριμπάουντ και κάνει μεγάλη σεζόν. Δείξαμε μεγάλη επιθυμία, σε όλα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Παίξαμε εξαιρετική άμυνα και ελέγξαμε το παιχνίδι. Όλα είναι σημαντικά… Το πως ξεκινάς το παιχνίδι, το πως το συνεχίζεις αλλά το 3ο δεκάλεπτο ήταν πολύ σημαντικό για μας. Ο ολυμπιακός προσπάθησε να μας χαλάσει το παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε. Παίξαμε σπουδαία άμυνα, είχαμε τον έλεγχο του ματς και στο 4ο δεκάλεπτο. Πρώτος στόχος μας ήταν να σταματήσουμε τον Σπανούλη και μετά τον Πρίντεζη και τα καταφέραμε».

Σε ερώτηση για τα 50 ριμπάουντ που πήρε η Μπαρτσελόνα από τον Ολυμπιακό (18 επιθετικά) ο Πέσιτς είπε: «Αν μιλάμε για τα ριμπάουντ, είμαι 35 χρόνια προπονητής, είμαι 50 χρόνια στο μπάσκετ και δεν θυμάμαι τέτοια ομάδα σε αυτό το επίπεδο να παίρνει 50 ριμπάουντ. Αυτό είναι κάτι που ονειρεύεται ένας προπονητής και ώρα αυτό είναι η πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης

«Χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια»

«Χάσαμε με κατεβασμένα τα χέρια»

Στο γεγονός ότι η ήττα από την Μπαρτσελόνα είναι κακή από τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός, στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Πάντα δίπλα στην ομάδα

Πάντα δίπλα στην ομάδα

Ο κόσμος την στήριξε και το βράδυ της Πέμπτης, παρότι το ματς με την Μπαρτσελόνα «στράβωσε».