Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θέμα συγκέντρωσης και θέλησης»

«Θέμα συγκέντρωσης και θέλησης»
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 - 22:33

Στην αποφασιστικότητα, τη συγκέντρωση και τον επιθετικό πλουραλισμό που είχε η ομάδα του στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε αρχικά πως «ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο μπήκαμε αποφασιστικά και συγκεντρωμένοι, παίξαμε με ψυχή. Πήραμε το προβάδισμα από την αρχή και μπήκαμε επιθετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Βάλαμε εύκολα καλάθια και άνοιξε το σκορ, είχαμε διψήφια διαφορά και βάλαμε 48 πόντους στο ημίχρονο.

Στην 3η περίοδο είχαμε ένα κενό διάστημα με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στο σκορ με κάποια σουτ. Είχαμε όμως και πάλι την ίδια ψυχραιμία και αποφασιστικότητα για να πάρουμε και πάλι μία διψήφια διαφορά.

Σήμερα η στατιστική τα λέει όλα, είχαμε συνέχεια το προβάδισμα. Παίξαμε καλά και έγινε το 2-2. Πάμε τώρα να παίξουμε τον τελικό των τελικών για το τελευταίο ματς της σεζόν».

Στη συνέχεια ο κόουτς του Ολυμπιακού ανέφερε: «Το πάθος πρέπει να υπάρχει πάντα. Πιστεύω ότι σίγουρα δεν είχαμε σταθερότητα στα παιχνίδια αυτά, όπως και ο Παναθηναϊκός, και οι δύο ομάδες είχαν καλά και κακά παιχνίδια. Η εμφάνισή μας δείχνει ποιοι είμαστε, απλώς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που μπορούμε. Παίζουμε στην έδρα τους και τον κόσμο τους και θα πρέπει να είμαστε έξτρα συγκεντρωμένοι και να μην αφήσουμε τίποτα να μας την χαλάσει».

Σε ερώτηση για την άμυνα του Ολυμπιακού πάνω στον Καλάθη και αν ήταν ο στόχος των «ερυθρόλευκων», απάντησε: «Νομίζω ότι σε θέμα τακτικής δεν έχουμε αλλάξει τόσο στα παιχνίδια αυτά. Ο Παναθηναϊκός πάλι έβαλε 76 πόντους και ειδικά σε αυτό το διάστημα του έχουμε χαμηλώσει την επίθεσή του. Ο Καλάθης σίγουρα ήταν ένας παίκτης ο οποίος δημιουργεί και σκοράρει και έχετε δίκιο σε αυτό. Αλλά έχει και άλλους παίκτες καλούς στην επίθεση. Έχουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να βγουν μπροστά και να κάνουν τη διαφορά. Για αυτό και η άμυνά μας πρέπει να είναι συγκεντρωμένη συνεχώς».

Λίγο πιο πριν ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε μιλήσει στην κάμερα της CosmoteSport λέγοντας…

«Ήταν θέμα θέλησης, θέμα συγκέντρωσης. Ήταν αφύσικο ότι συνέβαινε μέχρι τώρα. Από την αρχή παίξαμε αποφασιστικά, πολύ δυνατά. Δείξαμε ψυχραιμία και παίξαμε πολύ καλά, εκτός από 3-4 λεπτά στην 3η περίοδο. Από εκείνο το σημείο και μετά χτίσαμε και πάλι μια διαφορά, η οποία συνεχώς ανέβαινε. Η σειρά πήγε στο 2-2 και πάμε για τον τελικό των τελικών, την Κυριακή στο ΟΑΚΑ».

Για τον 5ο τελικό που θα γίνει στην έδρα των «πράσινων», ο προπονητής του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Το τελευταίο ματς, στην έδρα του ΠΑΟ, θα κρίνει τα πάντα. Σίγουρα μας περιμένει μια πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο προσεχές ματς».

Σε ερώτηση για την αντίδραση του αντιπάλου στον επόμενο αγώνα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε: «Ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει. Εμείς σήμερα ήμασταν συνέχεια μπροστά στο σκορ. Στο επόμενο ματς ο ΠΑΟ θα πιέσει περισσότερο, θα θελήσει να βάλει τους δικούς του όρους. Εμείς ξέρουμε πώς παίζει και τι να κάνουμε. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε ποιος θα κάνει αυτά που θέλει να κάνει. Αυτός θα έχει τον πρώτο λόγο».

Διαβάστε επίσης

«Ίδια νοοτροπία και στο 5ο ματς»

«Ίδια νοοτροπία και στο 5ο ματς»

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του και να πάει στο ΟΑΚΑ να εκτελέσει το πλάνο για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

ΒΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΣ (vid)

ΒΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΣ (vid)

Μάνος Παπαδόπουλος και ΚΑΕ ΠΑΟ τα έβαλαν με Κορομηλά, Σώμο (φυσικά όχι με Τζαφλέρη) και… Σκουντή. Ο Πασκουάλ όμως τους εκθέτει.