Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχει ρίξει κατά 2 χρόνια τον μ.ο. ηλικίας!

Έχει ρίξει κατά 2 χρόνια τον μ.ο. ηλικίας!
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 - 18:26
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ένα από τα βασικά «θέλω» του Ντέιβιντ Μπλατ στο «χτίσιμο» του Ολυμπιακού είναι τα νιάτα. Περίοπτη θέση στη λίστα των επιθυμιών του σαφέστατα κατέχει και η αθλητικότητα, όπως μπορούμε εύλογα να καταλάβουμε από τα 2/3 των επιλογών του ( η την επιμονή που επέδειξε στον Χένρι), ωστόσο βλέπουμε παράλληλα και το πως προτίμησε τα «νιάτα» από την «αθλητικότητα» στην περίπτωση του Σάσα Βεζένκοφ.

Γιατί, το τελευταίο χρονικά απόκτημα του Ολυμπιακού μπορεί να μην διακρίνεται σε αυτόν τον τομέα, αλλά τα τελευταία χρόνια δουλεύει πολύ το κορμί του, βρίσκεται στις ΗΠΑ και κάνει προπονήσεις, και μην ξεχνάτε πως είναι 23 ετών, έχοντας πάρει παραστάσεις εδώ και τρία χρόνια από ένα κλαμπ όπως είναι η Μπαρτσελόνα.

Ο Μπλατ προτίμησε τα νιάτα, βλέπει ακόμα ένα «ακατέργαστο διαμάντι» στα χέρια του και συνεχίζει να υλοποιεί και έναν εκ των πρωταρχικών του στόχων: Να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας. Και μέχρι στιγμής – με δύο κινήσεις να υπολείπονται- έχει καταφέρει να ρίξει ηλικιακά τον Ολυμπιακό σχεδόν κατά δύο χρόνια.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό και καταγράφοντας την ηλικία των παικτών στην οποία βρίσκονται τώρα, το ρόστερ του Ολυμπιακού που πριν ένα μήνα και κάτι τελείωσε το πρωτάθλημα με αυτό που έχει ήδη στα χέρια του ο Μπλατ μέσα Ιουλίου, έχει πέσει κατά δύο χρόνια.

Ο Ολυμπιακός είχε έναν μέσο όρο ηλικίας (17 παικτών) 28,1 χρόνια και τώρα έχει ήδη (12 παίκτες) μέσο όρο 26,8 χρόνια. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν έχει υπολογιστεί ο Αρσενόπουλος. Ο Μπλατ στοχεύει και στα δύο κομμάτια που υπολείπονται να συμπληρώσουν το ρόστερ των «ερυθρόλευκων» - στον «άσο» και το «τρία» - να πάρει στον Ολυμπιακό μικρούς ηλικιακά παίκτες, στα 23, 24, 25 ώστε να μείνει σε αυτά τα επίπεδα ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας και να διακρίνεται από νιάτα και αθλητικότητα.

Διαβάστε επίσης