Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Ισπανία «ψωνίζει» από… Ολυμπιακό!

Η Ισπανία «ψωνίζει» από… Ολυμπιακό!
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 - 18:26
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ούτε λίγο ούτε πολύ τρεις πρώην «ερυθρόλευκοι», παίκτες που βρίσκονταν στο ρόστερ της ομάδας τη σεζόν 2017-18, την ερχόμενη (2018-19) θα αγωνίζεται στην ACB και την κορυφαία λίγκα της Ευρώπης, την ισπανική. Η Γκραν Κανάρια, η οποία θα αγωνιστεί ως νεοφώτιστη την επικείμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρωλίγκα πήρε τον Κιμ Τιλί, ενώ η Μάλαγα, που επέστρεψε στο Eurocup έχει αποκτήσει τους Μπράιαν Ρόμπερτς και Κάιλ Ουίλτζερ.

Δεν είναι πρωτάρης βέβαια ο Ολυμπιακός. Να βλέπει παίκτες του να πηγαίνουν μετά το Λιμάνι (απευθείας) στην Ισπανία. Και σαφέστατα κάτι δείχνει και αυτό.

Πέρσι, ήταν ο Έρικ Γκριν που μετά τον Ολυμπιακό μετακόμισε στη Βαλένθια και συνέχισε να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, ενώ η Ρεάλ είχε τρέξει να κλείσει τον Οθέλο Χάντερ με 1,1 εκ. δολάρια. Ακόμα πιο πίσω, μετά τον Ολυμπιακό, δουλειά βρήκε στην Ισπανία ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, που είχε πάει στη Σαραγόσα, ενώ ο Μίρζα Μπέγκιτς, μπορεί να είχε πάει να ολοκληρώσει τη σεζόν στην πατρίδα του τη Σλοβενία (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), καθώς είχε αντικατασταθεί μεσούσης της σεζόν στον Ολυμπιακό, ωστόσο την επόμενη επέστρεψε κι αυτός στην ACB και δη με τα χρώματα της Μπασκόνια (Λαμποράλ).

Ανάλογη ήταν περίπου και η περίπτωση με τον Τζόι Ντόρσεϊ. Έφυγε νωρίς-νωρίς στη σεζόν μετά το ξέσπασμά του στα αποδυτήρια του ΣΕΦ και την ήττα από τη Ζαλγκίρις και συνέχισε στην Τουρκία καθώς υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, να μην συνεχίσει σε ομάδα Ευρωλίγκας, ωστόσο την επόμενη περίοδο πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, όπου βρήκε ξανά συμπαίκτη τον Κώστα Παπανικολάου. Ο «Παπ» είχε φύγει απευθείας, όπως θα θυμάστε για την Μπαρτσελόνα, από τον back to back πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό.

Στην Ισπανία και δη τη Βαλένθια είχε συνεχίσει την καριέρα του μετά τον Ολυμπιακό και ο Μάρκο Κέσελ.

Αν πάμε ακόμα πιο πίσω φυσικά θα θυμηθούμε και άλλες περιπτώσεις με πιο τρανή αυτή του Γιώργου Πρίντεζη που πήγε με πολύ καλό συμβόλαιο στη Μάλαγα.

Διαβάστε επίσης