Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Αυτοί ξύλο, εμείς να τρέξουμε»

«Αυτοί ξύλο, εμείς να τρέξουμε»
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:47

Στα «Δύο Αοράκια» ολοκληρώνει η Εθνική ομάδα την προετοιμασία της ενόψει της αναμέτρησης με τη Σερβία, την Πέμπτη (13/09) για την Β΄ προκριματική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τη συνάντηση με την ομάδα- του συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό- Νίκολα Μιλουτίνοφ.

«Δεν έχουμε το χρονικό διάστημα που θα θέλαμε για να προετοιμαστούμε, αλλά έχουμε παίξει με τα περισσότερα παιδιά στο παρελθόν και ξέρουμε πώς παίζει ο καθένας. Ελπίζουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Σίγουρα δεν θα είμαστε αυτοί που θέλουμε να είμαστε αλλά πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να κερδίσουμε.

Η Σερβία έχει απουσίες, αλλά είναι από τις μεγαλύτερες μπασκετικές δυνάμεις. Είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση από μας μετά τις δύο ήττες που έκαναν στην πρώτη φάση και έχουν πιο πολύ από μας ανάγκη τη νίκη για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, αλλά εμείς πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό. Εκείνοι θα θελήσουν να πάμε στο «πέντε εναντίον πέντε», στο μπασκετικό «ξύλο», αλλά εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να τρέξουμε, να παίξουμε καλή άμυνα και να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό.

Στο φιλικό με τη Γαλλία κάναμε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις μας, αλλά τα φιλικά δεν έχουν σχέση με τα επίσημα παιχνίδια. Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη που θα μας οδηγήσει πιο κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα του 6-0 της πρώτης φάσης και να επαναπαυτούμε, καθώς και η Σερβία δεν είναι τίποτα… ερασιτέχνες.

Έχουν ΝΒΑ σταρ, έχουν παίκτες που πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα και δεν πρόκειται να μας εκπλήξουν. Έρχονται για να μας κερδίσουν και θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να είμαστε εμείς οι νικητές».

Διαβάστε επίσης